Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cena jak na black Friday

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
2 godziny temu, karolek_ust napisał:

Cena jak na black Friday

a trafiła się można powiedzieć okazja :banan:

Opublikowano
39 minut temu, barca8585 napisał:

a trafiła się można powiedzieć okazja :banan:

To ta za 2tys na grupie?

Opublikowano
6 godzin temu, WydRos napisał:

To ta za 2tys na grupie?

Nie , pisałem wyżej że za 650

Opublikowano

Czy w a4 b9 maglownica ma ochronę komponentu?

Opublikowano
Godzinę temu, inhosik napisał:

Czy w a4 b9 maglownica ma ochronę komponentu?

wszystko ma gdzie siedzi jakikolwiek sterownik

Opublikowano

Pany,jak jest z lampami przód w a5 polift juesej,przerabia się,czy trzeba na eu zmieniać?

Opublikowano

Z tego co wiem to wyłączasz obrysy i tyle w temacie

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tomeks napisał:

Pany,jak jest z lampami przód w a5 polift juesej,przerabia się,czy trzeba na eu zmieniać?

Zmieniasz soczewki na asymetryczne, no i tylne lampiony do przerobki plus adaptacja

Edytowane przez Dev
Opublikowano
Godzinę temu, marcin_o23 napisał:

Z tego co wiem to wyłączasz obrysy i tyle w temacie

Obrysy zostają, jezeli byly oryginalnie w lampie to sa dopuszczone do ruchu

Opublikowano

Thx Dev

Opublikowano

tak, ale jak ktoś nie chce jeździć w PL na obrysach to je komputerowo wyłącza, tak to lampy są ok na Europę

Opublikowano
36 minut temu, marcin_o23 napisał:

...tak to lampy są ok na Europę

W jakim sensie są Ok? ze nie ma potrzeby wymiany soczewek?

Opublikowano
40 minut temu, marcin_o23 napisał:

tak, ale jak ktoś nie chce jeździć w PL na obrysach to je komputerowo wyłącza, tak to lampy są ok na Europę

Chce, nie chce, nie ma znaczenia.

Europejskie bmw volvo czy merc maja obrysy i nikt na to nie zwraca uwagi.

Wazne jest tylko to aby lampy byly asymetryczne

Opublikowano
5 godzin temu, Tomeks napisał:

W jakim sensie są Ok? ze nie ma potrzeby wymiany soczewek?

Soczewki do wymiany, na pierwszym lepszym przeglądzie Ci się doczepią bo odcięcie strumienia światła jest inne jak u nas. Tak po skrócie:

"Amerykańskie światła mijania mają zarys symetryczny, czyli świecą tak samo z lewej i prawej strony drogi. Natomiast europejskie muszą mieć zarys asymetryczny. Strumień światła po prawej stronie jest odchylony do góry aby pobocze drogi było lepiej oświetlone."

Opublikowano
7 godzin temu, wolwerin napisał:

Soczewki do wymiany, na pierwszym lepszym przeglądzie Ci się doczepią bo odcięcie strumienia światła jest inne jak u nas. Tak po skrócie:

"Amerykańskie światła mijania mają zarys symetryczny, czyli świecą tak samo z lewej i prawej strony drogi. Natomiast europejskie muszą mieć zarys asymetryczny. Strumień światła po prawej stronie jest odchylony do góry aby pobocze drogi było lepiej oświetlone."

True

Opublikowano

Przy podmianie soczewek polecam pójść w kierunku czegoś niefabrycznego np. Hella Intemo albo Evo-x r 2.0 lub jeszcze coś innego. B)

Opublikowano
8 godzin temu, Dev napisał:
15 godzin temu, wolwerin napisał:

Rozwiń  

True

No Panowie szacun za wiedzę :grin: i Dev jeszcze to przyklepał :facepalm:. Wiecie Panowie jak wygląda soczewka symetryczna i asymetryczna  ... , ale co odpowiada za symetrię i asymetrię to już na pewno nie wiecie bo pisząc że trzeba wymienić soczewkę i to wystarczy , to głupstwa piszecie . 

Krótko - za asymetrię odpowiada przysłona która jest za soczewką ( obecnie wszystkie soczewki które idą na Stany są bez tej słynnej kreski przez środek ) a przysłony z reguły są regulowane i tą przysłoną zmienia się na asymetrię . Z aut które sprowadzam z Stanów ( a jest ich trochę :wink: ) w A5 polifcie jest przesłona regulowana . Trzy miesiące temu robiłem przegląd właśnie takiej ( bez znajomości) i wszystko było OK . W A3 8V którą teraz mam też jest regulowana   . Właśnie dzięki A3 się kapnąłem ,  miałem lampy uszkodzone i zobaczyłem że soczewka z przesłoną niczym się nie różniła od europy . Tak więc nie w każdym aucie odrazu trzeba wymieniać lampy przednie ( piszę o ksenonach ) , ja napewno wywalił bym obrysy .

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano
5 minut temu, mariusz36 napisał:

No Panowie szacun za wiedzę :grin: i Dev jeszcze to przyklepał :facepalm:. Wiecie Panowie jak wygląda soczewka symetryczna i asymetryczna  ... , ale co odpowiada za symetrię i asymetrię to już na pewno nie wiecie bo pisząc że trzeba wymienić soczewkę i to wystarczy , to głupstwa piszecie . 

Krótko - za asymetrię odpowiada przysłona która jest za soczewką ( obecnie wszystkie soczewki które idą na Stany są bez tej słynnej kreski przez środek ) a przysłony z reguły są regulowane i tą przysłoną zmienia się na asymetrię . Z aut które sprowadzam z Stanów ( a jest ich trochę :wink: ) w A5 polifcie jest przesłona regulowana . Trzy miesiące temu robiłem przegląd właśnie takiej ( bez znajomości) i wszystko było OK . W A3 8V którą teraz mam też jest regulowana   . Właśnie dzięki A3 się kapnąłem ,  miałem lampy uszkodzone i zobaczyłem że soczewka z przesłoną niczym się nie różniła od europy . Tak więc nie w każdym aucie odrazu trzeba wymieniać lampy przednie ( piszę o ksenonach ) , ja napewno wywalił bym obrysy .

Pytał o A5 nie o A3, tez sprowadzam auta z USA. Piszac o soczewce napisalem w skrocie bo wiadomo ze chodzi o przeslone ale czasami warto wywalic calosc bo seryjne soczewki sa ogolnie rzecz biorąc slabe. Dlatego tez warto pomyslec i dac Intemo, koito albo Evo

Opublikowano (edytowane)

my robimy a3 8v, a5 8t fl i lampy zostają USA bo są ok :), ale jak lampy uszkodzone to zawsze można od razu wrzucić eu bo łatwiej dostępne

Edytowane przez marcin_o23