davis693 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 (edytowane) Witam, mam do kupienia zestaw zacisków 320mm przód z jakiejś A6, które niby pasują do B8, nie mogłem znaleźć po numerach czy podejdą. Z tego co się dowiedziałem są jednotłoczkowe, a gdzieś widziałem, 320mm dwutłoczkowe(?) więc czy warto. Jeśli tak to czy nie będzie kłopotu z założeniem felg 16" 7.5j et47(te ori) żeby mieć na zime ;p Druga sprawa czy te tarcze ze zdjęcia(tylko tyle mam na ten moment) są warte wzięcia? Przebieg niby ~15kkm, czy lepiej nówki. No i jak z cenami za komplet tych zacisków i tarcz, bo najtańsze(zaciski) widziałem za 300zł, a ceny sięgały nawet 600zł Edytowane 18 Stycznia 2021 przez davis693
pawel72689 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Nie z jakiejś Audi tylko z A6 C7 po liście są te zaciski. Będą pasować Ale czy 16 felga tam wejdzie to nie wiem. Tarcza nowa ma 30 mm grubości a te jaką mają grubość..? Żeby wszystko było ok to trzeba przetoczyc.
Dev Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 4 godziny temu, davis693 napisał: Witam, mam do kupienia zestaw zacisków 320mm przód z jakiejś A6, które niby pasują do B8, nie mogłem znaleźć po numerach czy podejdą. Z tego co się dowiedziałem są jednotłoczkowe, a gdzieś widziałem, 320mm dwutłoczkowe(?) więc czy warto. Jeśli tak to czy nie będzie kłopotu z założeniem felg 16" 7.5j et47(te ori) żeby mieć na zime ;p Druga sprawa czy te tarcze ze zdjęcia(tylko tyle mam na ten moment) są warte wzięcia? Przebieg niby ~15kkm, czy lepiej nówki. No i jak z cenami za komplet tych zacisków i tarcz, bo najtańsze(zaciski) widziałem za 300zł, a ceny sięgały nawet 600zł Musisz mierzyć zaciski do felg na aucie 1
Wandej Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 4 godziny temu, davis693 napisał: Witam, mam do kupienia zestaw zacisków 320mm przód z jakiejś A6, które niby pasują do B8, nie mogłem znaleźć po numerach czy podejdą. Z tego co się dowiedziałem są jednotłoczkowe, a gdzieś widziałem, 320mm dwutłoczkowe(?) więc czy warto. Jeśli tak to czy nie będzie kłopotu z założeniem felg 16" 7.5j et47(te ori) żeby mieć na zime ;p Druga sprawa czy te tarcze ze zdjęcia(tylko tyle mam na ten moment) są warte wzięcia? Przebieg niby ~15kkm, czy lepiej nówki. No i jak z cenami za komplet tych zacisków i tarcz, bo najtańsze(zaciski) widziałem za 300zł, a ceny sięgały nawet 600zł Lepiej daj nowe tarcze. Widziałeś 4-tłoczkowe zaciski Brembo pod tarcze 320mm. Możesz też takie kupić ale zapomnij wtedy o feldze 16` 1
davis693 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 (edytowane) Dzięki za podpowiedzi, te tarcze ze zdjęć to na tył i tak by szły bo moje śmietnik. Co do nówek to klocki ATE + tarcze zimmerman? Mógłbym prosić o nr dla tych 320mm No i ile mniej więcej kosztują takie zaciski. Edytowane 18 Stycznia 2021 przez davis693
Norbas Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 W dniu 16.01.2021 o 21:52, Dev napisał: nie, musze sprawdzic u siebie bo nigdy nie miałem okazji snieg jest, opony letnie też to nie bedzie kłopotu W czym ? w eSce ? W dniu 16.01.2021 o 21:57, pelonek1 napisał: Wiem, że u mnie w C6 2011 rok tak to działa, wtedy jest zapalona kontrolka od ESP i dodatkowo informacja na fisie ESP switched off. W allroadach i modelach Q2\3\5 jest tylko pierwszy stopień plus dopisek offroad W dniu 16.01.2021 o 22:02, Muskel1 napisał: W normalnej A4 też ale w allroad nie da się. W A4 allroad da się aktywować tylko ESP offroad. W VW polo 6C bluemotion też niby się nie da a kodowanie pod ECS Sport i ECS off jest. W polo już zrobiłem Muszę poszperać po zagranicznych forach...
Muskel1 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Już kilku próbowało kodowaniami ale nie dali rady.
Norbas Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Widziałeś może te kodowania ? To może wsio leży w sterowniku... Będę miał dłuższą chwilę to przyglądanie się jakie mają numery
pawel72689 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 6 godzin temu, davis693 napisał: te tarcze ze zdjęć to na tył i tak by szły bo moje śmietnik. Czytałeś temat O hamulcach? Po twoim wpisie sam sobie odpowiem . Na tyl idą tarcze 300 mm albo 330 mm. Ale jeśli dasz przód 320 mm to tyl pozostaje już taki jak z fabryki wyszedł- specjalnie dla Ciebie napiszę 300 mm masz średnicę tarcz na tyle.
davis693 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 2 godziny temu, pawel72689 napisał: Czytałeś temat O hamulcach? Po twoim wpisie sam sobie odpowiem . Na tyl idą tarcze 300 mm albo 330 mm. Ale jeśli dasz przód 320 mm to tyl pozostaje już taki jak z fabryki wyszedł- specjalnie dla Ciebie napiszę 300 mm masz średnicę tarcz na tyle. Widzę, że serio masz problem z czytaniem ze zrozumieniem bo już 2 taki post, gdzie piszesz coś o czym wspomniałem w moim wpisie. TAK WIEM, że 300mm to tył i u mnie tak pozostanie, pytałem czy używki ze zdjęcia są warte kupna.
inhosik Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 W audi Q5 8r jaki wyjąć bezpiecznik aby wyłączyć trakcje? Przyciskiem całkowicie nie da sie wyłączyć. Podobno bezpiecznikiem trzeba
luk330 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Panowie, czy ktoś wyciągał wkładkę zamka w drzwiach kierowcy? Dużo trzeba rozbierać? Może jest jakaś instrukcja serwisowa? U siebie mam jeden kluczyk i na dodatek okazało się, że wkładka stoi na dębowo. Jak zdechnie aku to nie wiem jak się dostanę do auta. Czy ktoś może wie ile kosztuje nowa wkładka w ASO? Szukam tematu na forum jak się do tego dobrać, ale wyskakują w zasadzie tylko z b6 i b7.
inhosik Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 5 minut temu, luk330 napisał: Panowie, czy ktoś wyciągał wkładkę zamka w drzwiach kierowcy? Otwierasz drzwi, masz mała zaślepkę w drzwiach czarna z boku wkładki, tam jest torx, odkrecasz potem go wciskasz i wtedy cała wkładkę wyjmujesz wraz z plastikową obudową
Hohe Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 12 minut temu, inhosik napisał: Otwierasz drzwi, masz mała zaślepkę w drzwiach czarna z boku wkładki, tam jest torx, odkrecasz potem go wciskasz i wtedy cała wkładkę wyjmujesz wraz z plastikową obudową Z tym, że klamka w czasie wciskania musi być odciągnięta.
Hohe Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Teraz, Hohe napisał: Z tym, że klamka w czasie wciskania musi być odciągnięta. Jeszcze dodam, że moim zdaniem, lepiej wciskać śrubokrętem obok tego torxa. Zdążyło mi się dwa razy, że wyleciało jego gwintowane gniazdo z plastiku. Dużo gimnastyki potem jest.
Afik Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 W dniu 18.01.2021 o 16:36, davis693 napisał: Witam, mam do kupienia zestaw zacisków 320mm przód z jakiejś A6, które niby pasują do B8, nie mogłem znaleźć po numerach czy podejdą. Z tego co się dowiedziałem są jednotłoczkowe, a gdzieś widziałem, 320mm dwutłoczkowe(?) więc czy warto. Jeśli tak to czy nie będzie kłopotu z założeniem felg 16" 7.5j et47(te ori) żeby mieć na zime ;p Druga sprawa czy te tarcze ze zdjęcia(tylko tyle mam na ten moment) są warte wzięcia? Przebieg niby ~15kkm, czy lepiej nówki. No i jak z cenami za komplet tych zacisków i tarcz, bo najtańsze(zaciski) widziałem za 300zł, a ceny sięgały nawet 600zł Ten zacisk z tarcza 320 bez problemu podchodzi pod felgę 16... potwierdzone sprawdzone? sam tak mam na zimę
luk330 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 2 godziny temu, inhosik napisał: Otwierasz drzwi, masz mała zaślepkę w drzwiach czarna z boku wkładki, tam jest torx, odkrecasz potem go wciskasz i wtedy cała wkładkę wyjmujesz wraz z plastikową obudową Dzieki za info. Ta plastikowa obudowe to masz na mysli to jakby przedluzenie klamki z otworem na wkladke?
Norbas Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 13 godzin temu, inhosik napisał: W audi Q5 8r jaki wyjąć bezpiecznik aby wyłączyć trakcje? Przyciskiem całkowicie nie da sie wyłączyć. Podobno bezpiecznikiem trzeba Q5 jak allroad. Trakcje wyłączasz a zostaje esp
barca8585 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 orientuje się ktoś żeby wymienić przełącznik otwierania i zamykania drzwi pasażera trzeba zdejmować boczek i od tyłu czy można tako od przodu normalnie
WydRos Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 4 minuty temu, barca8585 napisał: orientuje się ktoś żeby wymienić przełącznik otwierania i zamykania drzwi pasażera trzeba zdejmować boczek i od tyłu czy można tako od przodu normalnie Jak masz go i tak do wyrzucenia to podwaz czymś żeby nie porysować nic i wyjdzie spokojnie
Rekomendowane odpowiedzi