Muskel1 Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Wartość popiołu została niedawno wyzerowana. Dpf był czyszczony? Jaki przebieg aktualnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hohe Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Przebieg 260.000, DPF nigdy nie ruszany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hohe Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Jeżdżę wkoło komina niestety, raz w tygodniu trasa 20km. DPF wypala się średnio co 400km. Około. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Więc kto wyzerował wartość popiołu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hohe Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Raczej nikt. Nikt oprócz mnie tego nie dotyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Odkąd masz to auto? Wartość popiołu nie mogła się sama wyzerować. Grzebał ktoś w sterowniku silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hohe Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Auto mam od jakichś dwunastu lat. Parę lat temu miałem zmienianą mapę silnika, to wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Parę lat? Ile km przejechałeś od tamtego czasu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hohe Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu 41.500km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hohe Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu Właśnie mi się dopalił do końca. Teraz wygląda tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu 0,01 l przybywa co ok. 12-15 kkm więc przypuszczam, że ktoś wyzerował wartość popiołu jakieś 80-90 kkm temu, lub tuner wyzerował i coś nagrzebał w mapie. Jedno jest pewne, samo się nie wyzerowało, nie ma takiej możliwości, nawet przypadkowo, bo w tym celu należy naprawdę kilka koroków wykonać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hohe Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu Znajomy wgrywał mi takiego, można powiedzieć, gotowca. Coś na zasadzie, zgrywasz mapę, wysyłasz do "specjalistów", oni za jakiś czas wysyłają z powrotem przerobioną, koleś ja wgrywa i tyle. Nie wiem, może coś zyebali. A reszta parametrów? Wygląda ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu 10 hPa po regeneracji jest co prawda nie za dużo ale już więcej niż w częściowo zapełnionym dpf. Wartości sadzy wyglądają na jeszcze w miarę normalnie. Jeżeli auto ma rzeczywiście 260 kkm z pierwszym dpfem i profil jazdy to krótkie odcinku, to warto pomyśleć niebawem o czyszczeniu dpf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hohe Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu Super! Dzięki ponownie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hohe Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu Kurde, większość kolegów z czasów kiedy zaczynałem na B8 Troooop już dawno pokupowała nowe auta i udziela się na innych grupach. Tylko ja, niezmiennie, walczę z moim skarbem. 🙂 Ale co zrobić jak mi inny nie potrzebny? Tyle w niego wrezałem, że pewnie zostaniemy razem do końca - mojego lub jego. 😀 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi