Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

alvaro

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Jeżdżę wkoło komina niestety, raz w tygodniu trasa 20km. DPF wypala się średnio co 400km. Około. 

Auto mam od jakichś dwunastu lat. Parę lat temu miałem zmienianą mapę silnika, to wszystko. 

0,01 l przybywa co ok. 12-15 kkm więc przypuszczam, że ktoś wyzerował wartość popiołu jakieś 80-90 kkm temu, lub tuner wyzerował i coś nagrzebał w mapie. Jedno jest pewne, samo się nie wyzerowało, nie ma takiej możliwości, nawet przypadkowo, bo w tym celu należy naprawdę kilka koroków wykonać.

Znajomy wgrywał mi takiego, można powiedzieć, gotowca. Coś na zasadzie, zgrywasz mapę, wysyłasz do "specjalistów", oni za jakiś czas wysyłają z powrotem przerobioną, koleś ja wgrywa i tyle. Nie wiem, może coś zyebali. A reszta parametrów? Wygląda ok?

10 hPa po regeneracji jest co prawda nie za dużo ale już więcej niż w częściowo zapełnionym dpf. Wartości sadzy wyglądają na jeszcze w miarę normalnie. Jeżeli auto ma rzeczywiście 260 kkm z pierwszym dpfem i profil jazdy to krótkie odcinku, to warto pomyśleć niebawem o czyszczeniu dpf.

Kurde, większość kolegów z czasów kiedy zaczynałem na B8 Troooop już dawno pokupowała nowe auta i udziela się na innych grupach. Tylko ja, niezmiennie, walczę z moim skarbem. 🙂 Ale co zrobić jak mi inny nie potrzebny? Tyle w niego wrezałem, że pewnie zostaniemy razem do końca - mojego lub jego. 😀

• Lubię to 1