damianw Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Nie wiem jakie tam masz wyposazenie i jak sobie ją cenisz, ale ja bym chyba wydębnił od nich kase, to sprzedał za 40 k i szukał lepszej ....a poza tym szkoda furki, pecha miałeś, ale najwazniejesze, że wszyscy cali ! Wyposażenie ambient - czyli nic wielkiego. Auto mam od zeszłego roku od września. Jako, że mam taki a nie inny charakter pracy dużo podróżuje. Autem tak naprawdę jeździłem może 2-3 miesiące i zrobiłem może 8 kkm w większości to podróże do PL. Nawet się nie nacieszyłem. Muszę ją zrobić (inaczej nie dostanę kasy z ubezp.) i pojeżdżę jeszcze, czas nagli bo niedługo wracam do FR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cool506 Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Jesli masz taka opcje polisy, ze musisz pokazać naprawione auto to rzeczywiscie, ale jak pojdzie przez serwis i przypilnujesz to powinno być jak nowka;) ale Ciagnij z ubezpieczalni ile się da i uważaj bo ostatnio strasznie oszukują, nawet PZU ostatnio nie chcieli zapłacic za Orginały (przedstawiona FV ASO), Oddali tyle co z zamiennika (auto 3-letnie) i wiekszosc czesci jakie wyznaczyli w kosztorysie np(depo,polcar itp) w ogóle nie jest produkowane, Sprawa jak jedna z wielu w sadzie i 100 % wygrana, ale nerwy są. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Witajcie,człowiek się cieszy z przyjazdu do Ojczyzny, pomodzi trochę przy aucie, a tu w drodze, pod Berlinem niespodzianka. Jechałem sobie spokojnie a za zakrętem zwierz wlazł mi na drogę. Oczywiście jako, że za zakrętem to go wcześniej nie widziałem. Hamulec, lekkie manewry kierą i niestety chwyciłem jednym kołem pobocze (piach) no i mnie ściągnęło na barierki. Esp czy coś tam zadziałało ale jak widać po zdjęciach mało skutecznie. Zwierz uciekł, ja się poślizgnąłem po barierce, ale najważniejsze, że nikomu nic się nie stało. A droga pusta jak nigdy wcześniej. Aż strach jakby ktoś jeszcze jechał. Kilka fotek z obrażeń Audi: http://s22.postimg.org/65cx26q8d/image.jpg http://s7.postimg.org/qnzosox7b/image2.jpg http://s12.postimg.org/go83fpygp/image3.jpg http://s16.postimg.org/7pclx2kzl/image4.jpg http://s12.postimg.org/nwjq50b7d/image5.jpg http://s13.postimg.org/ad6ad5tir/image6.jpg http://s7.postimg.org/tfnjx1l3r/image7.jpg http://s12.postimg.org/yafyki6k9/image8.jpg Teraz toczę rozmowy z ubezpieczycielem, oczywiście zdalnie z FR. Byłem już na oględzinach w VW/AUDI - kosztorys 21 980zł. f*ck Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NYNA Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Jak zrobi bezgotówkowo to się nie będzie musiał z nikim szarpać bo ASO bez problemu kasę od ubezpiecciela ściągnie. Mam teraz u siebie w A6 podobny przypadek tylko u mnie auto wygląda tak z dwóch stron:facepalm: Auto poszło do ASO na bezgotówkową naprawę, ubezpieczyciel PZU,kosztorys jak bym chciał kasę do ręki na niecałe 20 tys zł (np.lampa bixenon 550 zł w kosztorysie:grin: ) a kosztorys z ASO raz taki jak u Ciebie, wszystkie blachy, lampy, zderzaki nowe, plus dwie felgi i ubezpieczyciel przyjął to na klatę bez problemów:wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregski Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 grunt, ze wyszedles z tego calo, reszte ogarnisz. powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianw Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Choć szkoda, ale to tylko auto, rzecz nabyta. Jak sobie pomyśle co by było gdybym tak centralnie w tego zwierza przy ok 100 km/h przyłożył to aż mnie ciary przechodzą. Zwłaszcza, że miałem pasażera. Problem tylko w tym, że czas mnie nagli, a wczoraj i dziś w FR jakieś święto, więc mają wolne. Przewidywany czas naprawy to ok. 10 dni roboczych. Czekam na odpowiedź jak mam załatwić to z ubezpieczeniem. Do tego jeszcze przed przyjazdem do PL nie miałem czasu podjechać i podpisać nową umowę o ubezpieczenie, które jak to się w takich sytuacjach przydarza mam do 21 maja. Będę musiał jakoś załatwić, żeby mi podesłali wklejki i papiery do PL. Oczywiście ASO, nowe blachy itp. Mam wrażenie, że nie które rzeczy nad wymiar policzyli, ale może to i lepiej. Może jak już się wszystko wyjaśni to mi dadzą trochę rabatu. Jakby ktoś był zainteresowany to mogę podesłać kalkulacje. A dlaczego decyduje się na ASO? Bo jak byłem u znajomego blacharza to powiedział mi, że większość elementów i tak albo używka, albo ASO, bo nie wszystkie elementy w zamiennikach występują. Poza tym auto dość świeże, generalnie oprócz malowania tylnego zderzaka nic wcześniej nie było grzebane. No i jakość zamienników jest jaka jest. Dodatkowo, jakbym wziął jakąś używkę to zawsze pozostaję malowanie przez to lakier ma już inną grubość. Dam znać jak już się z tym uporam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asus90 Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 bylem w aso powiedzieli ze do a4 b8 2.0 tfsi 211 km nie ma bagnetu tylko elektroniczny mowie ze wolal bym bagnet bo elektroniczny ne zawsze mi pokazuje ile oleju ale mowie dobra jak cos to sie przeciez zapali kontrolka zee brak oleju to doleje na co koles ze wtedy juz czesto za pozno wiec kogo tu sluchac i po co kontrolki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
griga-st Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Asus, czytałeś mojego posta przed wizyta u ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asus90 Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 czytalem czytalem ale z ciekawosci podjechalem bo mijalem po drodze ale troszke mnie rozwalil koles tekstem ze jak sie zapali kontrolka to juz moze byc za pozno i silnik moze pasc to po co sa te kontrolki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
griga-st Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Generalnie to ci wszystko dobrze powiedzieli: nie ma bagnetu do tfsi, o minimalnym stanie oleju informuje fis/mmi. Jak zaświeci się kontrolka, ciśnienia nie ma, czyli już się coś sp... tzn. zepsuło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asus90 Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 jest przeciez jeszcze kontrolka czrwona za zegarach min oil ktora kiedys juz mi sie zapalila wiec chyba ona osttrzega iz musze dolac olej czy cos zle rozumiem kontrolka cisnienia co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekp Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Grzesiek na jakim systemie działasz i jaki masz antywir bo walczę z schematami elektrycznymi w ELSie i ni c**ja nie chcą działać... Cały czas problem z debugowaniem skryptu... U mnie to samo nie wiem od czego to jest Już wiem - trzeba zainstalować Adobe SVG Viever 3.03 pomimo tego że przy instalacji wyskakuje info że jest nowsza wersja w systemie. Po instalacji schematy widoczne elegancko Zdarza się, że problem powraca po wykonaniu update paczki z Adobe Reader do nowej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cuber Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Panowie poszukuje chłodnicy recyrkulacji spalin do mnie , ma ktoś dojście ? w ASO 1152 zł no jak nie będzie wyjścia będzie trzeba kupić używki nie chcę , numer to 03L131512AH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cool506 Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 jest przeciez jeszcze kontrolka czrwona za zegarach min oil ktora kiedys juz mi sie zapalila wiec chyba ona osttrzega iz musze dolac olej czy cos zle rozumiem kontrolka cisnienia co innego Audi 2010r i tak Żre olej? Miałem kiedyś (krotko, bo zorientowałem się) A4 b6 2.0 131 km Benzyna, mały przebieg a oleju chlał, i dziwie sie, że do dzisiaj audi ma takiego babola, który ciągnie się juz 10 lat Wiem ,ze nie ktorym nie bierze, ale patrze na większość rur TFSI FSI i są okopcone, a tydzień temu w berlinie stałęm za babką w korku to musiałęm włączyc obieg wewn. bo tak je..ło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mumen Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Pany, jakich opon nie kupować letnich ?? Wiem że każdy ma swój typ sprawdzony a z drugiej strony u kogoś innego się nie za bardzo przyjął, ale może są jakieś których kategorycznie można odradzić. Ja np. latam już na trzecim komplecie Kumho ( jeden to zima ) i jestem zadowolony, bynajmniej się nie wyząbkowały a to dośc istotne. Teraz zaczynam myśleć o 245/35R19 i może by tak zmienić markę ... tylko na co żeby sobie nie pogorszyć nie tylko finansowo ale i jakościowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cool506 Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 AUDI A4 A5 FELGI 18 + OPONY FELGA KOŁA 245/40 8K0 (3236155408) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ---------- Post dopisany at 01:41 ---------- Poprzedni post napisany at 01:40 ---------- Montował ktoś hak? coś do tego potrzeba jeszcze ? AUDI A4 BELKA + HAK HOLOWNICZY + STEROWNIK 8K0 08- (3236155504) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekx Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 jest przeciez jeszcze kontrolka czrwona za zegarach min oil ktora kiedys juz mi sie zapalila wiec chyba ona osttrzega iz musze dolac olej czy cos zle rozumiem kontrolka cisnienia co innego Audi 2010r i tak Żre olej? 2.0 TFSI.. większość aut do 2011 brało sporo oleju, dlatego ja odpuściłem ten motor.. Pany, jakich opon nie kupować letnich ?? Wiem że każdy ma swój typ sprawdzony a z drugiej strony u kogoś innego się nie za bardzo przyjął, ale może są jakieś których kategorycznie można odradzić. Ja np. latam już na trzecim komplecie Kumho ( jeden to zima ) i jestem zadowolony, bynajmniej się nie wyząbkowały a to dośc istotne. Teraz zaczynam myśleć o 245/35R19 i może by tak zmienić markę ... tylko na co żeby sobie nie pogorszyć nie tylko finansowo ale i jakościowo. ja odradzam Dunlopy SpotMaxx GT, dla mnie za głośne.. teraz mam dwie takie i dwie Michelin Pilot Sport 2. te drugie zdecydowanie cichsze, dodatkowo mają rant chroniący felgę i są równie twarde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximpuh Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 jest przeciez jeszcze kontrolka czrwona za zegarach min oil ktora kiedys juz mi sie zapalila wiec chyba ona osttrzega iz musze dolac olej czy cos zle rozumiem kontrolka cisnienia co innego Audi 2010r i tak Żre olej? Miałem kiedyś (krotko, bo zorientowałem się) A4 b6 2.0 131 km Benzyna, mały przebieg a oleju chlał, i dziwie sie, że do dzisiaj audi ma takiego babola, który ciągnie się juz 10 lat Wiem ,ze nie ktorym nie bierze, ale patrze na większość rur TFSI FSI i są okopcone, a tydzień temu w berlinie stałęm za babką w korku to musiałęm włączyc obieg wewn. bo tak je..ło Słuchajcie, podobno Audi w 2.0 TFSI wymienia bebechy w tych wadliwych silnikach, warunkiem jest, żeby auto było cały czas serwisowane i musi brać powyżej iluś tam (nie pamietam ilu) na 1000 km, nawet po gwarancji , dowiedziałem sie tego kilka dni temu zupełnie przypadkowo od doradcy serwisowego w ASO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darecy Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Ja się piszę na jakąś hurtowy zakup wspólnymi siłami wyrezamy ten wiatr. Tu zacząłem zbierać graty: http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-127/nagrzewnica-3-strefowa-264283/#post3544223 Kto ma 3 strefy? Proszę o pomoc w numerach paneli i nagrzewnic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximpuh Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi