fotograf87 Opublikowano 6 Października 2009 Opublikowano 6 Października 2009 dzisiaj i ja zabrałem się za malowanie zaciskow... robie to tylko dlatego ze kupiłem zestaw 320mm na przód i przed założeniem chcialem go pomalowac... rozebrałem wszystko wyczyscilem i zapodkładowałem dwa razy Cynko-Sprayem... 90% cynku będzie chronic zaciski przed korozja... jutro delikatnie zmatuje papierkiem wodnym i pomaluje dwa razy specjalna farba która ma wytrzymac podobno temperaturę do 590 stopni. . . . myslalem by nie matowic juz tego polozonego CYNKU, jednak po przemyslaniech doszedłem do wniosku ze farba lepiej przystanie do podloza... Auto niebieskie a kolor zaciskow srebrny (pewnie bedą sie mocno brudzic, pozyjemy zobaczymy)
Dev Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 dzisiaj i ja zabrałem się za malowanie zaciskow... robie to tylko dlatego ze kupiłem zestaw 320mm na przód i przed założeniem chcialem go pomalowac... rozebrałem wszystko wyczyscilem i zapodkładowałem dwa razy Cynko-Sprayem... 90% cynku będzie chronic zaciski przed korozja... jutro delikatnie zmatuje papierkiem wodnym i pomaluje dwa razy specjalna farba która ma wytrzymac podobno temperaturę do 590 stopni. . . . myslalem by nie matowic juz tego polozonego CYNKU, jednak po przemyslaniech doszedłem do wniosku ze farba lepiej przystanie do podloza... Auto niebieskie a kolor zaciskow srebrny (pewnie bedą sie mocno brudzic, pozyjemy zobaczymy) nie musisz tego matować, pomaluj jak jest ja zawsze piaskuje, na to idzie malowanie proszkowe i do pieca niestety kolor tylko czarny
fotograf87 Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 wiec zaciski pomalowane.. będą srebrno czarne hehe... taka mialem wene.. zobaczymy jak po montazu bedą wygladac...mam tylko nadzieje ze wejdą mi na 16stke.... 43ET ;/ - oryginal audi niestety nie chce wchodzic w wieksze koszta bo z gotówka kiepsko, dlatego nie dawalem do piaskowania..
OLO_GDA Opublikowano 8 Października 2009 Opublikowano 8 Października 2009 ja zawsze piaskuje, na to idzie malowanie proszkowe i do pieca niestety kolor tylko czarny rozumiem ze to dlatego ze masz dostep do takie malowania, bo w tej chwili proszkowo mozna malowac w pełnej palecie RAL i jak chcesz na różowo to też mozna ;] i chyba malowanie proszkowe wydaje sie najskuteczniejsze i najodpowiedniejsze do zaciskow
jasam Opublikowano 8 Października 2009 Opublikowano 8 Października 2009 Dla ciekawostki stare tarcze miały 19mm grubości ... wczoraj zmieniłem tarcze w swoim sprzęcie. Tarcza prawa miała 15mm a lewej nawet nie chciałem mierzyć. Oczywiście jak byk wytłoczone jest na niej że minimum to 23 mm. Włoch od którego kupiłem autko nie miał litości
Dev Opublikowano 8 Października 2009 Opublikowano 8 Października 2009 wiem, że mozna robic to w róznych kolorach ale mi wystarcza tylko czarny
gregory Opublikowano 8 Października 2009 Autor Opublikowano 8 Października 2009 ja zawsze piaskuje, na to idzie malowanie proszkowe i do pieca niestety kolor tylko czarny rozumiem ze to dlatego ze masz dostep do takie malowania, bo w tej chwili proszkowo mozna malowac w pełnej palecie RAL i jak chcesz na różowo to też mozna ;] i chyba malowanie proszkowe wydaje sie najskuteczniejsze i najodpowiedniejsze do zaciskow Malowanie proszkowe to rarytas i na łeb przebija zwykła farbę, ale to zapewne każdy wie. Malowałem nawet kiedyś proszkowo, fajna zabawa ogólnie. Dziecko by pomalowało. Jednak ja myślę, że malować specjalnie takie zwykłe zaciski seryjne z A4 proszkowo to przerost formy nad treścią, chyba że ktoś ma bardzo dobry dostęp do lakierni :gwizdanie:
bakuś Opublikowano 8 Października 2009 Opublikowano 8 Października 2009 A jaki jest ogólnie koszt malowania proszkowego? Tak +/- na jakimś przykładzie.
Konradoss Opublikowano 9 Października 2009 Opublikowano 9 Października 2009 A jaki jest ogólnie koszt malowania proszkowego? Tak +/- na jakimś przykładzie. ... na przykładzie felg: http://www.wulkanizacja24.pl/renowacja_felg_cennik.html
Dev Opublikowano 9 Października 2009 Opublikowano 9 Października 2009 A jaki jest ogólnie koszt malowania proszkowego? Tak +/- na jakimś przykładzie. u mnie flaszka...... :gwizdanie:
moro99 Opublikowano 9 Października 2009 Opublikowano 9 Października 2009 Panowie mam takie pytanko po przeczytaniu tego tematu wzielo mnie tez na pomalowanie zaciskow tylko nie wiem na jaki kolorek :\ czerwony jest fajny ale do granatowego Avanta to bedzie pasowalo jak piesc do oka zasugerujcie prosze cos wstepnie myslalem nad zoltym...
bakuś Opublikowano 9 Października 2009 Opublikowano 9 Października 2009 Srebrny/szary - kolega ma w granatowym E300D kombi i bardzo ładnie to wygląda.
MrWho Opublikowano 9 Października 2009 Opublikowano 9 Października 2009 A panowie ktoś wentylowane tarcze próbował traktować sprejem ? Chodzi mi o wentylacje? Po paru tygodniach mimo praktycznie nowych tarcz wentylacja zabita jest na grubo jakimś kamieniem itp :/ Nie ma na to rady?
Dev Opublikowano 9 Października 2009 Opublikowano 9 Października 2009 to nie kamień tylko korozja mozna pomalować wentylowane tarcze, nie ma zadnych przeciwwskazań najlepsze jest anodyzowanie cynkiem (tarcze EBC lub Brembo SerieOro) ale nie wiem kto może to robić
KANAL Opublikowano 10 Października 2009 Opublikowano 10 Października 2009 Panowie mam takie pytanko po przeczytaniu tego tematu wzielo mnie tez na pomalowanie zaciskow tylko nie wiem na jaki kolorek :\ czerwony jest fajny ale do granatowego Avanta to bedzie pasowalo jak piesc do oka zasugerujcie prosze cos wstepnie myslalem nad zoltym... A ja gwarantuje ze czerwony bedzie pasowal... mialem granatowego, w perle, xedosa 6 i tam czerwone zaciski komponowaly sie miodzio. Proponuje zrobic jakis VT. W A4 mialem nie malowac a juz napewno nie na czerwono ale z nadmiaru wolnego czasu pomalowwalem, zrobilem VT i wybor padl na czerwone
Cristoforo Opublikowano 10 Października 2009 Opublikowano 10 Października 2009 złote to ja mam ale wymalowane specjalna dwuskładnikowa farbą efekt bardzo ciekawy ja w STI
oktawiusz5 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 A ja nie znalazłem tego czego szukałem i napotkałem pewne problemy przy wymianie wszystkich uszczelek w tylnych zaciskach, których nie znalazłem na Forum otworzyłem sobie wątek by wrzucić Fotki z wymiany a tu Kur.. jakiś WĄSKI wpier... mi szukajkę w odpowiedzi i wątek został zamknięty. Tylko nie wiem przez kogo wieć ten kto mi zamkną wątek życzę mu Śmierdzącego JAJA http://www.a4-klub.pl/smf/odp_b5_ahu_ciekn261ce_zaciski_tylne-t126116.0.html;new;topicseen
Tripsu Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Dobra robota wszystko co trudem zdobyte ma wartosc wieksza dobrze wymysliles zapisze zaraz w kalendarzu zeby nie zapomniec zrobienia tego samego dzieki za pomysl
DonKilluminati Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 No fajnie Ci to wyszło, rok temu robiłem to samo, tyle ze zaciski piaskowałem pozdr
ispee Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 ile czesci wchodzi w skład zestawu naprawczego?
Rekomendowane odpowiedzi