Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Złamany zatrzask od podłokietnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ktoś ma ochotę to niech wrzuci zdjęcie zrobionego przez siebie uchwytu podłokietnika. Zobrazowane od razu inaczej działa :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

u mnie jest to samo zatrzask się zlamal jak u kolegi. . pozniez plastikkowy zawias i teraz sie zastanawiam nad kupnem samego dekielka bo już wiem jak się go montuje. jakby ktoś miał dojscie do orgilalnych to niech pisze. . . podlokietniki w audi są strasznie badziewne :/ klapka nie trzyma wogole boków i bez tego zatrzasku sie kiwa na boki. .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

rozwiązanie mało estetyczne ale skuteczne i tanie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

rozwiązanie mało estetyczne ale skuteczne i tanie

mało estetyczne ale działa i już nic nie wypada po podniesieniu podłokietnika :kox:

Opublikowano

U mnie też siedzi uchwyt rolkowy z Ciastoramy. Rolka RULEZZZ :decayed: Wsio śmiga elegancko.

pozdr :hi:

:embarrassed:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

...przeczytałem wszystkie posty (tak mi się przynajmniej wydaje) z cyklu "złamany zatrzask" i niestety nie znalazłem innej jego "naprawy" jak modyfikacja zamknięcia zatrzaskiem, magnesem lub rzepem - czyli wszystkie mniej lub bardzie krytykowane a przez konieczność z braku innego rozwiązania "lubiane" przez zainteresowanych - czyli tych, którym zatrzask się połamał :(( ....

...jest bardzo prosty sposób by naprawić zamknięcie w sposób niewidoczny ani po jego otworzeniu ani też w pozycji zamknięty, co więcej nie potrzebne są żadne zatrzaski, magnesy, rzepy i inne wynalazki, w ten sposób naprawiłem swój podłokietnik i działa bez zastrzeżeń, mało tego po naprawie podłokietnik jest w stanie oryginalnym, nie ma za to możliwości by powtórnie złamać zatrzask - no chyba, że ktoś się bardzo, bardzo postara...

....myślę zatem, że mój pomysł zainteresuje wszystkich tych, którzy uważają, że zastępcze rozwiązania szpecą oryginalny podłokietnik, w tym celu zrobiłem nawet pamiątkową sesję zdjęciową jego demontażu i naprawy z i zastanawiam się nad umieszczenia fotek w zakładce "zrób to sam" tylko mam problem z ich dołączeniem....

....nie wiem tylko czy ten wątek jest jeszcze aktualny? może nie doczytałem któregoś postu i ktoś już znalazł to rozwiązanie???

Opublikowano

alest rozwiązań jest mnóstwo. Ile osób tyle pomysłów. Jeśli masz na to swój patent i chcesz się z nim podzielić to zrób DIY z fotami oraz opisem i umieść w wątku "zrób to sam" :thumbup1:

Opublikowano

...zatem jak tylko uporam się z fotkami i je opiszę zamieszczę opis w "zrób to sam" - myślę, że najdalej do piątku będziecie mieli możliwość ocenić mój nazwijmy to "patent" :)) ...

Opublikowano

To czekamy.... :decayed:

Co prawda ja u siebie zrobiłem to "chałupniczo" za pomocą meblowego zatrzasku ( o dziwo już 2 lata śmigam z tym i żadnych problemów) ale jeśli Twoje rozwiązanie będzie bardziej estetyczne to z chęcią je wypróbuję :wink:

Opublikowano

...dodatkowo postaram się zamieścić fotki i opis jak krok po kroku "rozebrać" czyli oddzielić tapicerkę podłokietnika od pokrywki, wbrew pozorom jest to prosta operacja nie zostawiająca najmniejszych śladów po demontażu - pewnie przyda się każdemu kto będzie chciał zmienić materiał (lub skórę) na "klapce"....

...fotki wykonywałem nokią E52, więc szału nie będzie (brak makro) ale dodatkowo zamieszczę "rysunek" z wymiarami elementu przywracającego ów nieszczęsny zatrzask do życia...

Opublikowano

...zgodnie z zapowiedzią opis zamieściłem w dziale "zrób to sam", myślę, że niebawem uporam się z zapodaniem fotek - link poniżej:

http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?230599-Naprawa-uszkodzonego-zamkni%EAcia-pod%B3okietnika

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

A tak właściwie to jak zdemontowac sama klapke podlokietnika ??

Wczoraj tez mi szlak trafil... :/

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Podepnę się pod temat.

Co prawda zatrzask klapki podłokietnika jest u mnie jest ok, ale za to mam połamane zawiasy.

Przymierzył bym się do naprawy, ale zawiasy są obłamane jescze przed zagięciem (pozostały tylko proste odcinki pod klapką), a nie mam niestety obłamanych kawałków.

Stąd pewien kłopot w dorobieniu "protez", bo metodą prób i błędów, to mogę te brakujące krzywizny dorabiać w nieskończoność.

Może ktoś już przerabial ten temat i miał na przykład odrysowany kształt zawiasów ?

Zadowolę się również jakąć dobrą fotką zawiasów zrobioną dokładnie z profilu (z boku).

Jeśli ktoś dysponuje czymś takim, to będę wdzięczny za podesłanie.

Pozdrawiam