pitman Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 Ostatnio przy wymianie kół na zimowe zauważyłem że mam pęknięte osłony przegubów wycieka smar. Nie wiem od jakiego czasu z tym jeżdżę i zastanawiam się czy wymieniać całe przeguby czy tylko osłony?
Bart-S Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 Póki nic nie stuka - wymień same osłony (proponuję LOBRO). Ewentualnie możesz zdjąć przeguby, wyczyścić je i potraktować nowym smarem (jeśli dobrze pamiętam, LOBRO dorzuca je w komplecie z osłoną).
pepik Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 Przesmaruj je i załóż nowe gumy, nie jezdzij tak bo będziesz musiał za chwilę wymianiać cały przegub.
SebolA4 Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 Dużo zależy od tego jak długo jeździsz na takiej uszkodzonej osłonie.Ja miałem podobną sytuację.Rozwalona osłona, przegub nie stukał wymieniłem osłonę, nowy smar i po 2000 km zaczął stukać, więc zależy od szczęścia które polega na szybkim zauważeniu pękniętej osłony.
pitman Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Opublikowano 7 Listopada 2011 Podejrzewam że trochę już minęło sądząc po wyglądzie.Na razie jest cicho nic nie słychać. Kupię same osłony które lepsze lobro czy spidan?
pepik Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 Podejrzewam że trochę już minęło sądząc po wyglądzie.Na razie jest cicho nic nie słychać. Kupię same osłony które lepsze lobro czy spidan? Lobro
Bart-S Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 Podejrzewam że trochę już minęło sądząc po wyglądzie.Na razie jest cicho nic nie słychać. Kupię same osłony które lepsze lobro czy spidan? Zdecydowanie LOBRO
Mauros88 Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 Tylko najlepiej wyszysc przegub ze starego smaru i z zanieczyszczen bo jak zostana zanieczyszczenia to Cimoga uszkodzic ten przegub. Tanij zmienic gume wyczyscic i smardar nowy niz caly przegub wymienic:)
grochu Opublikowano 22 Października 2012 Opublikowano 22 Października 2012 Witam, sorki za kotleta, ale napisze mi ktoś czym najlepiej oczyścić przegub ze starego smaru? Już po wymianie. Poszło w miarę gładko
Banan Opublikowano 23 Października 2012 Opublikowano 23 Października 2012 A czy przypadkiem osłony SPIDAN I LOBRO to sama firma GKN nie produkuje - więc nie wiem co za różnica
steff Opublikowano 25 Października 2012 Opublikowano 25 Października 2012 Podłączę się do pytania jeśli można: do mojej Zewnętrzne uzębienie: 38 Wewnętrzne uzębienie: 27 z firmy Lobro będzie dobry, czy jaki inny wziąć (b5 to b5 czy jest jeszcze jakiś inny podział?? ja mam AHL w razie co ) bo przyznaję szczerze że nie za bardzo się znam a chciałbym żeby było OK
Arturoo Opublikowano 26 Października 2012 Opublikowano 26 Października 2012 były różnice w zależności od silników ....podając w sklepie rok i silnik sprzedawca Ci dobierze odpowiednie
h&m Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 ja jakis miesiąc temu wymieniałem gumę i przed wczoraj na skrzyżowaniu skrecałem i usłyszałem huk no i ani do przodu ani do tyłu teraz sie zastanawiam ile mnie mechanik skasuje i mam nadzieje ze to tylko przegub...
Klaudek1993 Opublikowano 2 Listopada 2012 Opublikowano 2 Listopada 2012 no powinnien byc to przegub wydaje mi się ze nic wiecej nie bedzie
STASIU227 Opublikowano 3 Listopada 2012 Opublikowano 3 Listopada 2012 ja jakis miesiąc temu wymieniałem gumę i przed wczoraj na skrzyżowaniu skrecałem i usłyszałem huk no i ani do przodu ani do tyłu teraz sie zastanawiam ile mnie mechanik skasuje i mam nadzieje ze to tylko przegub...mi za wymiane przegubu skasował 50zł
DeeJay_Kill Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 To standardowa cena - wymiana osłony przegubu to też taka sama robota. Na pewno ze swej strony nie polecę nikomu przegubów po 80zł, jak również osłon po kilkanaście - sam chciałem kiedyś przyoszczędzić i potem zmieniałem przegub po raz drugi;)
Arturoo Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 To standardowa cena - wymiana osłony przegubu to też taka sama robota. Na pewno ze swej strony nie polecę nikomu przegubów po 80zł, jak również osłon po kilkanaście - sam chciałem kiedyś przyoszczędzić i potem zmieniałem przegub po raz drugi;) no niestety co jest tanie to jest drogie...zawsze się to potwierdza
steff Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Panowie, czy po wymianie przegubów należy ustawiać zbieżność?? Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi