Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Poranny rozruch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie do szanownych kolegów :

Otóż czy podczas porannego uruchamiania obroty są u was podnoszone na wyższe czy też tak jak u mnie nawet jak było -10C to obroty 861obr/min.

wydaje mi się że powinny być 1000-1200 a po chwili powinny systematycznie spadać do 861obr/min. :)

Opublikowano

ja po porannym rozruchu mam normalne 861 obr/min. i tak powinno być.

Rozumie że jeżeli mój silnik uruchamia ssanie i po rozruchu przy ujemnych mam ok 1100 to musze jechać do mechanika bo powinno być 861. :polew:

Opublikowano

Mam pytanie do szanownych kolegów :

Otóż czy podczas porannego uruchamiania obroty są u was podnoszone na wyższe czy też tak jak u mnie nawet jak było -10C to obroty 861obr/min.

wydaje mi się że powinny być 1000-1200 a po chwili powinny systematycznie spadać do 861obr/min. :)

dobrze ci sie wydaje bo powinny być wyższe :wink4:
Opublikowano

Niekoniecznie zawsze powinno byc 861 :> . ECU sam sobie ustala dawke i obroty na biegu jalowym w zaleznosci od sygnalow otrzymywanych z czujnikow.

Opublikowano

Niekoniecznie zawsze powinno byc 861 :> . ECU sam sobie ustala dawke i obroty na biegu jalowym w zaleznosci od sygnalow otrzymywanych z czujnikow.

dlatego przy minusowych temperaturach powinny obroty być wyższe które po chwili spadaja na 860
Opublikowano

Rozumie że jeżeli mój silnik uruchamia ssanie i po rozruchu przy ujemnych mam ok 1100 to musze jechać do mechanika bo powinno być 861. :polew:

W dieslu nie ma ssania..:decayed: chyba, że jakąś laskę masz na pokładzie :naughty:

Opublikowano

dla przykładu poglądowego :decayed:

Opublikowano

przy odpalaniu po dluzszym postoju i temp ~0C mam obroty okolo 1000 i po chwili normuja sie.

w kazdym tdi z ktorym sie zetknalem tak bylo.

Opublikowano

jeżeli czujesz taką potrzebę ja Ci wcale nie zabronie do niego jechać. nie spotkałem się aby silniki TDI miały "ssanie".

Opublikowano

przy odpalaniu po dluzszym postoju i temp ~0C mam obroty okolo 1000 i po chwili normuja sie.

w kazdym tdi z ktorym sie zetknalem tak bylo.

Dokładnie tak.

Im zimniej, tym dłużej trzyma podwyższone obroty.

Opublikowano

U mnie sie zdarzyło może ze 2 razy przy jakichś -20*C. Na ogół od razu sa obrorty na normalnym poziomie.

Opublikowano

na tym proponuje zakończyć :hi:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...