_sobol_ Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Jak skutecznie podkrecić moc silnika i NM na silniku 2.8? Warto bawić sie w chipy ? Jeśli tak to jakie? Co jeszcze można modyfikować, turbo odpada, ew. kompresor... Może ktoś ma takie 2.8 dłubane?
Buba Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Ten silnik jest nietuningowy. Chip nic nie daje. Koszta uturbienie czy wsadzenia kompresora spore a efekt marny. Nie spotkałem się w Polsce z takim projektem (choć na świecie są kompresory). Najlepsza opcja swap na 2.7 lub sprzedaż i kupno S4/RS4 lub 1.8T i tam zabawa. Tutaj możesz sie w wydech pobawić, stożek i chyba na tym sie konczy zabawa. uzyskasz dzwięk i w sumie nic więcej
vauxhall95 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Ostatnio w dziale o swoim aucie byl ADR zachipowany,ale niestety jezdzil gorzej niz seria
Norbi Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Bez zmian mechanicznych chiptuning w silnikach wolnossących nie ma najmniejszego sensu, a co kierowało użytkownikiem w dawaniu chipa do ADR-a... witki opadają.
Worf Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 sensowny dolot,wydech, obrobka mechaniczna glowicy z planowaniem i program - koszt minimum 4tys. Warto jak program do 1.8t mozna miec za 1tys i takie same, jak nie lepsze rezultaty bez zmiany osprzetu ? A i 1.8t mniej spalac bedzie
majkel_majki Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Ostatnio w dziale o swoim aucie byl ADR zachipowany,ale niestety jezdzil gorzej niz seria Ale za to jak ładnie sprzęgło palił i ponoć brał wszystko jak leci spod świateł :gwizdanie: To nie jest silnik do podnoszenia mocy, koszty niewspółmierne do potencjalnych rezultatów, do zabawy w tuningi trzeba było kupić 1.8T. Były kiedyś dostępne kity z kompresorem chociażby firmy PES, ale koszt zakupu, sprowadzenia z US i montażu byłby rzędu 2 gratów, do których ten kompresor można było założyć.
vauxhall95 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 i lecial 230km/h i to nie byl maks SORY ZA OT.
Wandej Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Ten silnik jest nietuningowy. Chip nic nie daje. Koszta uturbienie czy wsadzenia kompresora spore a efekt marny. Nie spotkałem się w Polsce z takim projektem (choć na świecie są kompresory). Najlepsza opcja swap na 2.7 lub sprzedaż i kupno S4/RS4 lub 1.8T i tam zabawa. Tutaj możesz sie w wydech pobawić, stożek i chyba na tym sie konczy zabawa. uzyskasz dzwięk i w sumie nic więcej Jest u nas na forum 2.6 V6 z Kompresorem mtm`a i ma w okolicach 230KM
Buba Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Ten silnik jest nietuningowy. Chip nic nie daje. Koszta uturbienie czy wsadzenia kompresora spore a efekt marny. Nie spotkałem się w Polsce z takim projektem (choć na świecie są kompresory). Najlepsza opcja swap na 2.7 lub sprzedaż i kupno S4/RS4 lub 1.8T i tam zabawa. Tutaj możesz sie w wydech pobawić, stożek i chyba na tym sie konczy zabawa. uzyskasz dzwięk i w sumie nic więcej Jest u nas na forum 2.6 V6 z Kompresorem mtm`a i ma w okolicach 230KM Poka
Norbi Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Ten silnik jest nietuningowy. Chip nic nie daje. Koszta uturbienie czy wsadzenia kompresora spore a efekt marny. Nie spotkałem się w Polsce z takim projektem (choć na świecie są kompresory). Najlepsza opcja swap na 2.7 lub sprzedaż i kupno S4/RS4 lub 1.8T i tam zabawa. Tutaj możesz sie w wydech pobawić, stożek i chyba na tym sie konczy zabawa. uzyskasz dzwięk i w sumie nic więcej Jest u nas na forum 2.6 V6 z Kompresorem mtm`a i ma w okolicach 230KM To wynik kiszka jak na poniesione koszty.
_sobol_ Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2011 No to chyba audi leci na sell i kupie s4
ono Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Nie spotkałem się w Polsce z takim projektem Bo jeszcze nie wiedziałeś co to brum brum :polew: :polew: 10 lat temu przerabiałem w VTG 2.8 na 2.8 Biturbo , efekt : 300 KM , koszt 12 tyś zł . Grześkowi do tej pory ta A6 się śni , generalnie mod bez sensu !!!
Kowi87 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 http://www.motodyne.com/frames/audi_a412v.html
majkel_majki Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 To jest do dwunastozaworowych v6, a cena wyjdzie taka, że 2 takie auta tyle nie kosztują naprawdę lepiej to 2.8 byłoby mu sprzedać i tak jak mówi wziąć 2.7biT.
Wandej Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Ten silnik jest nietuningowy. Chip nic nie daje. Koszta uturbienie czy wsadzenia kompresora spore a efekt marny. Nie spotkałem się w Polsce z takim projektem (choć na świecie są kompresory). Najlepsza opcja swap na 2.7 lub sprzedaż i kupno S4/RS4 lub 1.8T i tam zabawa. Tutaj możesz sie w wydech pobawić, stożek i chyba na tym sie konczy zabawa. uzyskasz dzwięk i w sumie nic więcej Jest u nas na forum 2.6 V6 z Kompresorem mtm`a i ma w okolicach 230KM Poka Nie wiem ktory użytkownik to miał, ale miał w podpisie 2.6 v6 + kompresor mtm i 160kW :gwizdanie: Ale chyba nie był zbyt aktywny
Buba Opublikowano 15 Grudnia 2011 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Nie spotkałem się w Polsce z takim projektem Bo jeszcze nie wiedziałeś co to brum brum :polew: :polew: 10 lat temu przerabiałem w VTG 2.8 na 2.8 Biturbo , efekt : 300 KM , koszt 12 tyś zł . Grześkowi do tej pory ta A6 się śni , generalnie mod bez sensu !!! Przecież to era kamienia łupanego
paput Opublikowano 26 Grudnia 2011 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Ten silnik jest nietuningowy. Chip nic nie daje. Koszta uturbienie czy wsadzenia kompresora spore a efekt marny. Nie spotkałem się w Polsce z takim projektem (choć na świecie są kompresory). Najlepsza opcja swap na 2.7 lub sprzedaż i kupno S4/RS4 lub 1.8T i tam zabawa. Tutaj możesz sie w wydech pobawić, stożek i chyba na tym sie konczy zabawa. uzyskasz dzwięk i w sumie nic więcej Jest u nas na forum 2.6 V6 z Kompresorem mtm`a i ma w okolicach 230KM Poka Nie wiem ktory użytkownik to miał, ale miał w podpisie 2.6 v6 + kompresor mtm i 160kW :gwizdanie: Ale chyba nie był zbyt aktywny był był, ale mało się udzielał, co do kolegi to zawsze możesz kaskę wyłożyć, będziesz miał niepowtarzalny silnik na forum
Rekomendowane odpowiedzi