Opublikowano 27 Lutego 201511 l Myślałem, że byłaby możliwość zamocowania hebla z Golfa R, a tu lipa... A jak to jest z zaciskiem S4 pod tarczę 300mm - pasuje też do 330mm? Bo RS-y widzę w katalogu mają inne numery, a same zaciski są aluminiowe, nie żeliwne (wg. opisu na iparts.pl)... mocowanie/kształt/rozmiar jest nadal to samo? Edytowane 27 Lutego 201511 l przez BeyerBrown
Opublikowano 27 Lutego 201511 l zeliwnych zaciskow nie robia od 2001 roku kiedy ostatnie quattro b5 wyjechalo z fabryki..a czy te esowe wejda na 330 moze i wejda, ale wez znajdz same jarzma pod 330, predzej znajdziesz caly komplet, bez sensu kombinowanieszukaj calego kompletu na tyl od s4ki i tyle, bo jak zaczniesz kombinowac z jakims r32, gti itp itd to wcale cie to taniej nie wyjdzie nawet jesli uda sie cos wykombinowac
Opublikowano 27 Lutego 201511 l Autor zeliwnych zaciskow nie robia od 2001 roku kiedy ostatnie quattro b5 wyjechalo z fabryki.. a czy te esowe wejda na 330 moze i wejda, ale wez znajdz same jarzma pod 330, predzej znajdziesz caly komplet, bez sensu kombinowanie szukaj calego kompletu na tyl od s4ki i tyle, bo jak zaczniesz kombinowac z jakims r32, gti itp itd to wcale cie to taniej nie wyjdzie nawet jesli uda sie cos wykombinowac Temat już dawno opanowany tutaj na forum, zaciski z S4, jarzma z A6C6 które bez problemu można kupić, drobna modyfikacja tarczy i otworów w zwrotnicy i pasuje...
Opublikowano 28 Lutego 201511 l Pany czy przy przodzie 345mm tył 288mm nie będzie za słaby? Nie będzie tył mi tańczył przy hamowaniu?Chciałbym ofkorz założyć wentylowane 300mm ale dostępność mizerna
Opublikowano 28 Lutego 201511 l Jeździc sie da przeca Kiedyś szukałem i znalazłem jakieś wzory nawet coby policzyc różnicę pomiędzy poszczególnymi zestawami, i mniej więcej jest tak (mniej więcej, bo powierzchnia kocka nie jest np. uwzględniana): 312/245 vs 320/288 tył mocniejszy około 37% przód około 23% 320/288 vs 345/300 tył 15% przód 9% Pozdr
Opublikowano 1 Marca 201511 l Jeździc sie da przeca Kiedyś szukałem i znalazłem jakieś wzory nawet coby policzyc różnicę pomiędzy poszczególnymi zestawami, i mniej więcej jest tak (mniej więcej, bo powierzchnia kocka nie jest np. uwzględniana): 312/245 vs 320/288 tył mocniejszy około 37% przód około 23% 320/288 vs 345/300 tył 15% przód 9% Pozdr tu sie zgodze. roznica hamowania po swapie na z 280/245 na 320/288 jest kolosalna szczegolnie na tyle. czasami mialem wrazenie ze hample sa na tyle mocniejsze niz na przodzie... Edytowane 1 Marca 201511 l przez niestandardowy
Opublikowano 1 Marca 201511 l Zastanawia mnie dlaczego jest taka duza dysproporcja w wielkości tarcz pomiędzy przodem i tyłem w beemwu jest z tylu tyle samo prawie co z przodu. Stwierdzenie ze jest to rwd mnie nie przekonuje bo w audi jest przecież tez Q. Druga sprawa czy mam dobre wrazenie, ze tarcze z aso sa jakies lepsze jakościowo? Chodzi mi o to, ze nie porastają tak rdza poniżej obszaru hamowania... tak mi się rzuciło na kilku autach. Czy jest to możliwe, może jakies zabezpieczenie uzywaja ?
Opublikowano 1 Marca 201511 l Co do dysproporcji w wielkości tarcz w Audi, to według mnie, dany zestaw miał byc najprawdopodobniej bezpieczny w przypadku padu elektroniki (a korektora w autach z ABS brak). Małe tarcze z tyłu, małe prawdopodobieństwo zablokowania tyłu jako pierwszego. Największą robotę we wzroście skuteczności hamowania robi większa średnica tłoczka, a dopiero później wielkośc tarczy.
Opublikowano 1 Marca 201511 l Panowie podpowie ktoś co to i ile to warte ? i takowy klocek pod to znajomy wrzuca I tarcza niby s4b6 Edytowane 1 Marca 201511 l przez Arturoo
Opublikowano 1 Marca 201511 l Nie mam Tomku bladego pojęcia w czym było ... ogólnie wyglądało jak zbieranina z całej europy pod toledo to znajomek szykuje
Opublikowano 1 Marca 201511 l Zastanawia mnie dlaczego jest taka duza dysproporcja w wielkości tarcz pomiędzy przodem i tyłem w beemwu jest z tylu tyle samo prawie co z przodu. Stwierdzenie ze jest to rwd mnie nie przekonuje bo w audi jest przecież tez Q. Druga sprawa czy mam dobre wrazenie, ze tarcze z aso sa jakies lepsze jakościowo? Chodzi mi o to, ze nie porastają tak rdza poniżej obszaru hamowania... tak mi się rzuciło na kilku autach. Czy jest to możliwe, może jakies zabezpieczenie uzywaja ? Bmw ma z tyłu tarczobeben. Muszą być większe żeby jakieś w miarę szczeki wsadzić do ręcznego Tapnięte z SGS5
Opublikowano 1 Marca 201511 l Czy ktoś z was zmieniał kodowanie dla hamulcow po przejściu na większe? Bo stosunek przodu do tylu przy 288/245, 312/255, 320,280 i 345/300 jest inny
Opublikowano 1 Marca 201511 l Panowie podpowie ktoś co to i ile to warte ? i takowy klocek pod to znajomy wrzuca I tarcza niby s4b6 chyba cos w ten desen http://allegro.pl/audi-tt-s3-a3-golf-4-leon-zaciski-hamulcowe-brembo-i5110016002.html