Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki wielkie :)

Sent from my Lumia 820 using Tapatalk

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie, proszę o potwierdzenie czy dobrze myslę, zaciski tył z audi a6 c6 elektryczne, nie podejda do b6

Tarcze 288 tył i 321 przód z audi a6 c6 nie podejdą do b6?

Opublikowano

koles mnie zapewniał, że bez problemu przód wejdzie, bo podobno kiedyś zmieniał i pasowało

bede miał foty to wrzuce, moze to jakiś inny setup

Opublikowano

jak ma przod wejsc jak jest z 10mm roznicy w glebokosci tarczy, tyl tez pewnie nie podejdzie, wystarczy wymiary sobie wygoglowac

Opublikowano

Tak jak @pioteros napisał - tarcze od A6 to tylko do A6.
Chcesz większe do A4'ki to musisz dokupić odpowiedniej wielkości i oczywiście z dobrym ET czyli dla A4'ki.

Zaciski no problemo - 321mm i 345mm :)

I oczywiście na elektryczny ręczny też nie mamy szansy :decayed:

Opublikowano

dzięki za info

Opublikowano

Koledzy czy zaciski z b8 2.0tfsi podejdą do b7?

Opublikowano

Tył jest elektryczny, czyli odpada. Zaciski przednie chyba podejdą, ale i tak trzeba kombinowac z przewodem hamulcowym. Jednym słowem daj sobie spokój.

Opublikowano

Dlaczego ?

ja mam przod 345 z B8 a tyl 300 z S4 B7

Dev montował. Nie dalo rady wrzucic przedniego zacisku z S4 B7, bo mam felgi 17" z lipnym wypelnieniem.

wsio było juz gotowe ale felga wszystko popsuła.

Dev podrapał sie w głowę, podreptal do swojego magazynku i przyniósł sliczne wychuchane czerwone zaciski z jarzmami i nowymi klockami Galfera.

przewody poszły z Q5 i juz jeżdżę tak ponad rok.

Opublikowano

Ale ja nie napisałem, że się nie da, tylko, że raczej nie warto się w to pchac według mnie, ponieważ te zaciski nie są 100% P&P ;)

Edytowane przez staniek

Opublikowano

Dzieki za odp i podpowiedź. Czyli z b8 przód podejdzie z przewodami od Q. I wszystko powinno byc ok? Pytam bo 2.0tfsi z b7 sa bardzo drogie 600zl a z b8 mozna dostać juz za 300. Nie wiem jak brzewody od Q.

Opublikowano

Zaciski pod 320mm czy też pod 345mm można tanio kupic z A6 C6.

Jeśli chcesz te z B8 to podpytaj Kolegę wyżej, przewody muszą byc wtedy z Audi Q5 (jeszcze kwestia prowadzenie i mocowania tego przewodu?).

Opublikowano

321mm zalozone, troche pojezdzone, zobaczymy jak dalej beda sie sprawowac :)

ps. troche offtopicznie, zalozylem tez 17 225/45/17 + 321mm i mam wrazenie jakby do samochodu wsiadly z dwie osoby, ktore waza z 100kg a spalanie skoczylo z 2 litry na 100 ;-p tez mieliscie takie odczucia?

Temat przeczytany praktycznie od początku, wiem co i jak, ale nie daje mi spokoju post kolegi maciejski. Jakie macie wrażenia po przekładce 321mm? Bo nie chcę aby zawiecha bardzo cierpiała i jakieś tam osiągi na mega sporadycznym wykorzystywaniu możliwości większego zestawu.

Dzięki

Edytowane przez asmaxx

Opublikowano

Chłopaki jak wygląda sprawa koła zapasowego po przekładce na 320 300? 19 koło w bagażniku?

Opublikowano

na pewno stracisz nieco na osiągach ale to raczej mało kto odczuje. Dobry hebel to super sprawa ale trza też go jednak wykorzystać :)

Opublikowano

Chłopaki jak wygląda sprawa koła zapasowego po przekładce na 320 300? 19 koło w bagażniku?

17` avus z s4 :hi:

Opublikowano

17` avus z s4 :hi:

Jak zawsze konkretna odpowiedz od konkretnej osoby :hi:

Opublikowano

Panowie jak złapać kontakt z Devem? Potrzebuje go do upgrade hamulców w A6 2.7bit.