Opublikowano 17 Listopada 20169 l Zestaw naprawczy do tylu bo mi od czasu do czasu łapie lewy tył i się grzeje. Wyslane z mojego LG G4 przy uzyciu Tapatalka
Opublikowano 18 Listopada 20169 l Wydaje mi się ze nie bo z prawej strony po wymianie klocków ładnie zbiera tarczę. A lewa dużo gorzej. Wyslane z mojego LG G4 przy uzyciu Tapatalka
Opublikowano 19 Listopada 20169 l Kupiłem tarcze na przód do smerfowozu i zdziwiła mnie jedna rzecz...patrząc na tarczę lewa strona jest grubsza a prawa cieńsza... albo odwrotnie zależy jak się patrzy? WTF? Sprzedający twierdzi, że tak ma być.....
Opublikowano 19 Listopada 20169 l Kupiłem tarcze na przód do smerfowozu i zdziwiła mnie jedna rzecz...patrząc na tarczę lewa strona jest grubsza a prawa cieńsza... albo odwrotnie zależy jak się patrzy? WTF? Sprzedający twierdzi, że tak ma być..... Wsio jest ok
Opublikowano 19 Listopada 20169 l Dev znasz może numer zestawu naprawczego pod 288 mm tył. Wyslane z mojego LG G4 przy uzyciu Tapatalka
Opublikowano 19 Listopada 20169 l TRW SJ1236 ale to tylko na tloczek. Sprawdź co krosuje się z AutoFrenem.
Opublikowano 19 Listopada 20169 l Zamówiłem D4656 z autofrena powinno być ok Wyslane z mojego LG G4 przy uzyciu Tapatalka
Opublikowano 21 Listopada 20169 l Fajny byłby test hamowania zestawu 320/288 z 100 km/h z ori 288/245 . Tu by też by wyniki były miarodajne przydałyby się takie same opony i rozmiar kół. Jak i też silnik by waga auta była mniej więcej taka sama. Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 22 Listopada 20169 l Już o tym kiedyś pisałem. Co prawda mam zestaw 345/300mm ale hamując nim z ponad 150-160km/h do zera to samochód mi na końcu zgasł, komputer silnika nie zdążył skorygować dawki paliwa i/lub sterownik skrzyni nie zdążył zrzucić biegu do 1 Kodowanie ABS-u zrobione mam pod zestaw 320/288, nie da się wkodować większych hamulców na sterowniku przewidzianym do zwykłych A4-ek. Być może gdybym miał ABS od S4 to silnik wciąż by pracował po wytraceniu prędkości. Skrzynia w aucie to automat, 5-cio biegowy tiptronic ZF-a. W aucie wszystko sprawne. Na fabrycznym setupie (312/255mm) nigdy mi się nie zdarzyło by silnik zdechł przy takiej próbie. Opony (Pirelli PZERO) i warunki pogodowe (lato) były takie same. No i auto Fabryczny zestaw miał ori tarcze przód+tył i praktycznie nowe klocki ATE i TRW (przód/tył) Zestaw po modzie oparty jest o gładkie OZ+zwykłe Ferodo z przodu i ori tarcze+najtańsze klocki EBC z tyłu. Płyn ham. przy fabrycznym zestawie - wyczynowy Motul RBF660, po swapie - zwykły Motul 5.1 Przewody hamulcowe - zwykłe, gumowe. PS. Myślę, że pomiędzy zestawem 288/245 a 320/288 będą podobne różnice jeśli chodzi o % poprawę skuteczności hamowania. Edytowane 22 Listopada 20169 l przez BeyerBrown
Opublikowano 22 Listopada 20169 l Reasumując ... właściciele automatów muszą się zastanowić nad tym zestawem bo będą mieli problemy przy dohamowaniach z gasnącym autem
Opublikowano 22 Listopada 20169 l Może powinni zamontować skrzynię Tip 6-cio biegową (ta która występowała w S4)? Nie zgłębiałem za bardzo tematu z tym gaśnięciem po swapie hebli ale na seryjnym zestawie zrobiłem wiele prób z hamowaniem z dużej prędkości i nigdy nie udało mi się na nich zdusić auta. Zgaśnięcie następuje dopiero na ostatnich metrach, gdy samochód wytraca ostatnie km/h... w praktyce nikt tak nie hamuje aż do samego zera. A jeśli już to musi mieć naprawdę grubą sytuację podbramkową
Opublikowano 23 Listopada 20169 l Miałem tipa 5'tkę i paść nie gasł jak hamował Po swapie seryjnych 312/255 na 345/300mm?