Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pytanie dotyczące hamulca tył:

jarzmo w W8 i A8 d2 jest takie samo - ten sam nr katalogowy

tarcza 269mm od A8 ma 20 mm, a ta od W8 ma 22 mm grubości

tarcze do passata w8 269 130 sztuka do audi ponad 200

zaciski podobno tylko od s4 - WTF ??

to nie można odrazu całości od w8 na tył do b5 quattro ???? jak z ręcznym ? jak z wahaczem nie zawadza ?

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jest to samo ale tylko dla polifta, bo tam miales tarcze 22mm, jest to walkowane juz milion razy, w przedlifcie a8 bylo 269x20

tarcze od lifta 269x22 beda tansze pewnie, w tej cenie co od w8

poza tym, tarcze od paszczura sa glebsze, i nie zalozysz ich do a4 bo sie zaprze o zwrotnice, te z a8 maja ta sama glebokosc so ori tarcze w b5 tyl/s4

mozesz zalozyc do b5 quattro jarzma, zaciski i klocki od w8 ale tarcze wraz dajesz od a8 lifta

Opublikowano

no fajnie, zaciski zamówiłem....

i znalazłem jakieś info że ręczny w zaciskach w8 jest inaczej i będzie problem... ?

montował tu ktoś te zaciski z W8 do b5 quattro ?

Opublikowano

reczny w w8 jest tak samo zamocowany

Opublikowano

Witajcie, zmieniam na tarcze 321 przód w mojej B7 i w związku z tym pytanie, czy powinienem wymienić przewody hamulcowe na przodzie??? Jeżeli tak to na jakie i jakiś link gdzie szukać...

Dzięki i pozdro.

Opublikowano
  • Autor

Witajcie, zmieniam na tarcze 321 przód w mojej B7 i w związku z tym pytanie, czy powinienem wymienić przewody hamulcowe na przodzie??? Jeżeli tak to na jakie i jakiś link gdzie szukać...

Dzięki i pozdro.

Jak są dobre to nie ma potrzeby aby je wymieniać.

Opublikowano

reczny w w8 jest tak samo zamocowany

Panowie nie ten dział :hi:

Opublikowano

Dzięki i pozdro.

Zle się określiłem... chodzi o to czy na te mocniejsze w oplocie...???

Opublikowano

Można

Opublikowano

A jeszcze zapytam...

tarcze kotwiczne tył pasują również z W8 do A4 ? bo muszę kupić...

i co w kwestii przewodów hamulcowych, słyszałem że jest inna wielkość gwintu?

dzięki

Opublikowano

Pytanie, jakie tarcze 320 i klocki do tego najlepiej pakować, ile srednio wytrzymują przy ostrzejszej jeździe. Ktoś tym handluje?

Czy mogę zmienić sam przód z 312 na 320 zostawiając tył 255? nie będzie to przekładało się na nierówne rozłozenie siły hamowania?

Edytowane przez cocoo24

Opublikowano

Tarcze Zimmermann, klocki Ferodo, nikt Ci nie powie ile wytrzymają a jeżeli ktoś jednak powie to znaczy, że nie ma o tym pojęcia.

Może zrobić sam przód, nic złego się nie stanie.

Opublikowano

A tył zrobić 300/22 mm :wink:

Opublikowano

Zawsze dorzuci swoje 2 grosze :decayed:

Na pewno będzie wtedy o niebo lepiej ale jeżeli zrobisz sam przód to świat Ci się na łeb nie zwali :D

Opublikowano

ok, dzięki za info

Opublikowano

Info z drugiej ręki: kumpel w swoim poprzednim Golfie 6 GTI zmienił z przodu seryjne hamulce 312/25mm na 345/30 (z modelu R) a tył zostawił seryjny (255/12mm) bo mu na forum chłopaki mówili, że to wystarczy. I był generalnie zadowolony, zmiana była odczuwalna na plus, wiadomo.

Niedawno jednak sprzedał tego golfiaka i zmienił je na... Golfa 7 GTI Clubsport w którym seryjnie siedzą 340/30mm z przodu i 310/22mm z tyłu. Twierdzi, że bryka hamuje lepiej niż poprzednia...

W poprzednim GTI miał wszędzie tarcze i klocki ori, nawet po swapie przodu, w Clubsporcie są też wszędzie ori części, w końcu to nówka-salonówka :hi:

Piszę o tym żeby nie było dzielenia włosa na czworo i rozważań typu, że to może wina chińskich klocków czy tandetnych tarcz...

Nie wiem jak w praktyce ale na logikę wychodzi mi, że mocny przód i słaby tył sprawi, że auto będzie mocniej dawało nura przy awaryjnym hamowaniu :wink:

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano

Dzięki i pozdro.

Zle się określiłem... chodzi o to czy na te mocniejsze w oplocie...???

Dev wiem już, że można...teraz pytanie gdzie takich przewodów szukać? Jak cena? Pozdro...

Opublikowano

nieco poand stowa za sztuke wychodzi oplot, potrzebujesz 4 sztuk

Opublikowano

dev, pioteros macie duuuużą wiedzę

szukam info dot. tarcz kotwicznych z W8 - czy do a4 pasują p&p bo musze zamówić dwie nowe - a wolałbym nie wywalać 300 pln do kosza :/

dzięki!

Opublikowano

Przód czy tył ?