Opublikowano 24 Maja 20197 l W dniu Mon May 20 2019 o 22:32, Dev napisał: Będzie git Czy w B7 da się zatamować wypływanie płynu z pompy poprzez wciśnięcie pedału hamulca i zablokowanie go w tej pozycji?
Opublikowano 24 Maja 20197 l 1 godzinę temu, Emejcz napisał: Czy w B7 da się zatamować wypływanie płynu z pompy poprzez wciśnięcie pedału hamulca i zablokowanie go w tej pozycji? Można ale lepiej zaślepic na gwintach Przód M10x1 Tył M12x1
Opublikowano 27 Maja 20197 l Kupiłem swap 320 x 288 i myślę jakie założyć klocki / tarcze , macie jakieś doświadczenia z klockami ceramicznymi Hawk PC Ceramic? Jazda raczej spokojna po mieście i zależy mi głównie aby nie pyliły, podobno mocniej się grzeją więc jakie tarcze do tego?
Opublikowano 27 Maja 20197 l 4 godziny temu, kipak napisał: Kupiłem swap 320 x 288 i myślę jakie założyć klocki / tarcze , macie jakieś doświadczenia z klockami ceramicznymi Hawk PC Ceramic? Jazda raczej spokojna po mieście i zależy mi głównie aby nie pyliły, podobno mocniej się grzeją więc jakie tarcze do tego? nic specjalnego
Opublikowano 29 Maja 20197 l Pytanie o zacisk z A6C6 przód 320mm pod felgi 16" w B7. Widzę różne głosy, że może to nie pasować. U siebie na 312 mam niewielką odległość między zaciskiem a felgą - mniej więcej jak na tym zdjęciu: Zatem, czy ten zacisk pasuje czy niezbyt? Już zamówiłem takowe z jarzmami i zastanawiam się czy cokolwiek z tego wyjdzie. Może trzeba trochę podszlifować te zaciski? Robił ktoś coś podobnego?
Opublikowano 29 Maja 20197 l Godzinę temu, Emejcz napisał: Pytanie o zacisk z A6C6 przód 320mm pod felgi 16" w B7. Widzę różne głosy, że może to nie pasować. U siebie na 312 mam niewielką odległość między zaciskiem a felgą - mniej więcej jak na tym zdjęciu: Zatem, czy ten zacisk pasuje czy niezbyt? Już zamówiłem takowe z jarzmami i zastanawiam się czy cokolwiek z tego wyjdzie. Może trzeba trochę podszlifować te zaciski? Robił ktoś coś podobnego? @Dev robi takie operacje frezowania zacisku. Nawet moje zdjęcie wziąłeś Po założeniu 320 średnica pasuje, jest jeszcze delikatny luz, ale bez dystansu nie dało się założyć, ramiona felgi zaczepiały o zacisk. Poniżej masz zdjęcie, felgi te same, zacisk 320, dystans 15mm
Opublikowano 29 Maja 20197 l Kurcze, to ciekawe. U mnie jeżeli chodzi o odległość zacisku 312 od ramion to jest akurat bardzo daleko i nie sądzę aby tutaj zaczepiało, ale jak będę miał już w ręku to zamontuję z jarzmem na próbę i przymierzę, bo mam inne felgi lato i zima.
Opublikowano 29 Maja 20197 l 27 minut temu, DivaynEays napisał: Na te weszło 320 A6C6 bez problemu? Mam je na lato.
Opublikowano 29 Maja 20197 l 27 minut temu, greg2505 napisał: B7 2.0 tfsi i 3.0 tdi bodajże Zgadza się, ale na powyższym zdjęciu jest akurat zestaw z 2,0 TFSI.
Opublikowano 29 Maja 20197 l 2 godziny temu, Emejcz napisał: Na te weszło 320 A6C6 bez problemu? Mam je na lato. tu akurat z b7 i tarcza 321. Ale raczej to samo jesli chodzi o zacisk
Opublikowano 30 Maja 20197 l W dniu 27.05.2019 o 19:14, kipak napisał: Kupiłem swap 320 x 288 i myślę jakie założyć klocki / tarcze , macie jakieś doświadczenia z klockami ceramicznymi Hawk PC Ceramic? Jazda raczej spokojna po mieście i zależy mi głównie aby nie pyliły, podobno mocniej się grzeją więc jakie tarcze do tego? Lepiej Jurid White
Opublikowano 30 Maja 20197 l W dniu 28.04.2019 o 22:22, Iceman_873 napisał: Ja uważam że może być feler w samych tarczach. To że wszyscy tu polecają nie znaczy że są najlepsze. Ja napewno następnym razem spróbuje ate lub rotingera. i jak kolego robiłeś coś z tym biciem tarcz? ja trochę pojeździłem z myślą ,że się dotrze ale nic z tego ,więc zdemontowałem najpierw tarcze od strony kierowcy i do pracy na nockę. kumpel wrzucił na tokarkę i trzeba było zebrać po 0.25mm z każdej strony, żeby uzyskać prostą powierzchnię. wrzuciłem na auto i miałem na druga nockę zabrać drugą tarcze , ale myślę przejadę się i ku mojemu zaskoczeniu kompletna cisza.. wygląda na to, że skrzywiło tylko tarcze od strony kierowcy.. teraz muszę trochę pojeździć żeby dotrzeć lewą stronę, ale jest już ok i zobaczymy na jak długo;D
Opublikowano 30 Maja 20197 l Godzinę temu, Misieqq7 napisał: i jak kolego robiłeś coś z tym biciem tarcz? ja trochę pojeździłem z myślą ,że się dotrze ale nic z tego ,więc zdemontowałem najpierw tarcze od strony kierowcy i do pracy na nockę. kumpel wrzucił na tokarkę i trzeba było zebrać po 0.25mm z każdej strony, żeby uzyskać prostą powierzchnię. wrzuciłem na auto i miałem na druga nockę zabrać drugą tarcze , ale myślę przejadę się i ku mojemu zaskoczeniu kompletna cisza.. wygląda na to, że skrzywiło tylko tarcze od strony kierowcy.. teraz muszę trochę pojeździć żeby dotrzeć lewą stronę, ale jest już ok i zobaczymy na jak długo;D No kurde nic nie robiłem też licząc na to samo. I też podejrzewam że może lekko się skrzywiła,odrzucam pomysł Deva że piasty źle wyczyszczone bo robiłem to osobiście i z chirurgiczną precyzją.Też przetocze je.
Opublikowano 31 Maja 20197 l 5 godzin temu, Iceman_873 napisał: No kurde nic nie robiłem też licząc na to samo. I też podejrzewam że może lekko się skrzywiła,odrzucam pomysł Deva że piasty źle wyczyszczone bo robiłem to osobiście i z chirurgiczną precyzją.Też przetocze je. To że wyczyściłeś to nie znaczy że nie są krzywe. To też można zmierzyć.
Opublikowano 31 Maja 20197 l 7 godzin temu, Wandej napisał: To że wyczyściłeś to nie znaczy że nie są krzywe. To też można zmierzyć. Piastę mierzy się tym samym co tarcze? Edytowane 31 Maja 20197 l przez Iceman_873