Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

za 1800 mam taki sam setup na nowych tarczach klockach i osłonach plus zaciski po regeneracji

i jeszcze 1 litr oryginalnego płynu DOT4 audi

Edytowane przez Dev

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
55 minut temu, rs dziadek napisał:

1,5 tysiaka to jest cena za przód i tył z tarczami i klockami?

Sam przód 

Opublikowano
7 minut temu, Tkoczu_ napisał:

Sam przód 

nie opłaca sie, wrzuciłęm Ci oferte

Opublikowano
Godzinę temu, Tkoczu_ napisał:
5 minut temu, Tkoczu_ napisał:

Sam przód 

To się nie opłaca. Za tą cenę wychodzi u mnie zestaw 345 po regeneracji już w kolorze z nowymi klockami ferodo i tarczami zimmermana.

Opublikowano

Tyły ori 300 też mam gdybyś chciał.

Opublikowano

Od kogo byś nie wziął, 345 warto mieć w B7. Ile koni byś nie miał, to rozsądne minimum. 

Opublikowano
2 minuty temu, HOLMATRO napisał:

Od kogo byś nie wziął, 345 warto mieć w B7. Ile koni byś nie miał, to rozsądne minimum. 

Mądrego to i dobrze posłuchać :thumbup1:

Opublikowano

Panowie po weekendzie się odezwie i bd działać :hi:

Opublikowano

Panowie tak dla odmiany ja za miast upgrade, potrzebuję downgrade. Może ktoś z szanownego towarzystwa posiada w garażu komplet hamulców na przód 288mm. Obecnie mam 2.0 TFSI BGB 320/288mm ale na miesiąc potrzebuję założyć felgi ORI stalowe z długim kolcem Dmack 15". Stan nie musi być idealny, każda propozycja mile widziana.

Opublikowano
12 minut temu, Artak napisał:

Panowie tak dla odmiany ja za miast upgrade, potrzebuję downgrade. Może ktoś z szanownego towarzystwa posiada w garażu komplet hamulców na przód 288mm. Obecnie mam 2.0 TFSI BGB 320/288mm ale na miesiąc potrzebuję założyć felgi ORI stalowe z długim kolcem Dmack 15". Stan nie musi być idealny, każda propozycja mile widziana.

Jakie ET felgi? Jest szansa na 312 mm, 288 mm ma inne jarzmo, ale gorzej z tarczą... Mam na wlepce 15" dot. ciśnienia w oponach, zaciski 312 mm. W S6 C4 stalówki z ET 40 wchodzi na zacisk 312 mm.

Edytowane przez george

Opublikowano

Nie znam ET bo kolce leżą w magazynie i musiałbym specjalnie po nie jechać, ale były montowane na standardowe ORI stalówki 15" od A4 B6. Nie zależy mi specjalnie na 312mm bo to setup praktycznie na miesiąc a w 288mm powinien być większy wybór i  niższa cena.

Opublikowano

Panowie szykuje mi się swap z 312/255 na 320/288 ale chyba brakuje mi tulei prowadzących w zestawie który kupiłem. Czy prowadnice z 312/255 pasują do 320/288 czy trzeba kupić nowe pod ten zestaw? 

Opublikowano
Godzinę temu, orionek65 napisał:

Panowie szykuje mi się swap z 312/255 na 320/288 ale chyba brakuje mi tulei prowadzących w zestawie który kupiłem. Czy prowadnice z 312/255 pasują do 320/288 czy trzeba kupić nowe pod ten zestaw? 

to samo

Opublikowano
5 minut temu, Dev napisał:

to samo

Super dziękuję za szybką odpowiedź. Pozdrawiam 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam:

jarzma i zaciski z a6 c6 321mm

tarcze hamulcowe z a6 c5 320mm

klocki hamulcowe od zacisków 312mm (a4 b6)

pytanie:

czy wszystko założone na a4 b6 będzie do siebie pasowało?

dzieki

Opublikowano
1 godzinę temu, Pozioo napisał:

klocki hamulcowe od zacisków 312mm (a4 b6)

Klocki od 288/312 mm nie pasują do zacisku pod 320 mm.

1 godzinę temu, Pozioo napisał:

tarcze hamulcowe z a6 c5 320mm

Tarcze powinny podejść, ale @Dev @rs dziadek @Gibons niech potwierdzą lub zaprzeczą. Patrząc na wymiary są zbliżone. Od C6 mają już inne odsadzenie i wysokość.

Opublikowano
55 minut temu, george napisał:

Klocki od 288/312 mm nie pasują do zacisku pod 320 mm.

Tarcze powinny podejść, ale @Dev @rs dziadek @Gibons niech potwierdzą lub zaprzeczą. Patrząc na wymiary są zbliżone. Od C6 mają już inne odsadzenie i wysokość.

klocki od 288 przód pasują do zacisków/tarcz 320 przód, sprawdzone, przetestowane, również patrz pierwszy wpis w temacie

Edytowane przez dlugiacm

Opublikowano
Godzinę temu, dlugiacm napisał:

klocki od 288 przód pasują do zacisków/tarcz 320 przód, sprawdzone, przetestowane, również patrz pierwszy wpis w temacie

To, że tarcza jest wymieniana jest oczywiste z klockami. Mechanik w pierwszej chwili myślał, że klocki od 312, które miałem przypasują, a skończyło się na nowych klockach pod ten zacisk. W zestawie były stare na przymiarkę i różniły się od tych z 312. Tyle ode mnie w temacie.

Opublikowano
4 minuty temu, george napisał:

To, że tarcza jest wymieniana jest oczywiste z klockami. Mechanik w pierwszej chwili myślał, że klocki od 312, które miałem przypasują, a skończyło się na nowych klockach pod ten zacisk. W zestawie były stare na przymiarkę i różniły się od tych z 312. Tyle ode mnie w temacie.

klocki od 288 pasują do 320, "... Tyle ode mnie w temacie ..."

Opublikowano
25 minut temu, dlugiacm napisał:

klocki od 288 pasują do 320, "... Tyle ode mnie w temacie ..."

Taaa... pasują.... :facepalm:

Jak wół do karety.

Trzeba byc kompletnym DEBILEM zeby zalozyc klocki od tarczy 288/312mm do zacisku 320mm