Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ten 'banan' może zatrzymać pociąg. :thumbup1:

Myślałem ,że upchnąłeś go u siebie .

Opublikowano

taaaaa.... a z tyłu 245mm... :decayed:

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, dekiel 13 napisał:

Ten 'banan' może zatrzymać pociąg. :thumbup1:

Myślałem ,że upchnąłeś go u siebie .

Ja to tylko poskładałem, poza tym 21" w B7 się nie upcha :decayed:

2 godziny temu, Dev napisał:

taaaaa.... a z tyłu 245mm... :decayed:

370x32 na 4tłoku ;)

Opublikowano

ma ktos tylne zaciski 288 z jarzmami na sell ?

potrzebuje jeden kpl

Opublikowano
2 godziny temu, Dev napisał:

ma ktos tylne zaciski 288 z jarzmami na sell ?

potrzebuje jeden kpl

1KP L BAH to 288?

Opublikowano
15 minut temu, Langista napisał:

1KP L BAH to 288?

Z Twojego ASN? 255 mm. 1KW to 288 tył.

Opublikowano
58 minut temu, Langista napisał:

1KP L BAH to 288?

1KW. Jarzmo z TRW BDA914

Opublikowano

Czytałem ten post i kilka innych. Dużo osób mówi, że standardowe hamulce w AUDI  słabo hamują, jednak ja nie zauważyłem żeby tak było. Myślę sobie sprawdzę to, bo może ktoś coś modził i mam większe hamulce. Okazało się, że nikt nic nie modził i mam standardowo to co w kodach wyposażenia (auto jak w profilu):

- przód 312 mm,

- tył 255 mm.

Wiem że może być lepiej z tyłu, jednak chyba nic z tym nie będę robił gdyż poprzedni właściciel założył cały komplet nowy włącznie z zaciskami i szkoda by było to zmieniać, z drugiej strony hamulce hamują ok wg. mnie.

W drugim Audi (A6 C6 CDYA quattro) mam tak jak poniżej i też hamują dobrze wg mnie.

- przód 347 mm,

- tył 330 mm.

Czy wg Was należy coś zmienić w tych hamulcach w obydwu autach, czy jeśli jeździ się normalnie to spokojnie wystarczą? Tak czy inaczej to widzę że u mnie w obydwu autach i tak nie jest najgorzej odnośnie średnicy, a hamulce mam seryjne.

Opublikowano

Niedawno przesiadłem się z 312 na 320, ponieważ tarcze i klocki z przodu wymagały zmiany. Tył rok temu zmieniałem, ale klocki i tarcze. Taka zmiana jest stosunkowo tania - nowe zaciski od Cabrio kupiłem za 200 w ładnym stanie, doszło do tego malowanie i zestaw naprawczy. Różnica jest widoczna, zwłaszcza poza miastem, ale  w mieście jest zauważalnie lepiej.

Przed zmianą hamulców z przodu jechałem C6 2,7 TDI, czyli 320/300 i byłem zaskoczony jak takie ciężkie auto hamuje od 180 km/h do 100 km/h. Po tym przejeździe stwierdziłem, że jeżeli tarcze będą wymagały wymiany to wpadają większe zaciski. Zestaw od S4 B6/B7 byłby droższy, wymagał większych felg oraz mogłaby być dysproporcja w sile hamowaniu. 

Moim zdaniem 1,8 T powinno mieć zestaw jak 2,7 oraz 3,0 TDI/2,0 TFSI/3,2 FSI. 

Opublikowano
Godzinę temu, pelonek1 napisał:

Czytałem ten post i kilka innych. Dużo osób mówi, że standardowe hamulce w AUDI  słabo hamują, jednak ja nie zauważyłem żeby tak było. Myślę sobie sprawdzę to, bo może ktoś coś modził i mam większe hamulce. Okazało się, że nikt nic nie modził i mam standardowo to co w kodach wyposażenia (auto jak w profilu):

- przód 312 mm,

- tył 255 mm.

Wiem że może być lepiej z tyłu, jednak chyba nic z tym nie będę robił gdyż poprzedni właściciel założył cały komplet nowy włącznie z zaciskami i szkoda by było to zmieniać, z drugiej strony hamulce hamują ok wg. mnie.

W drugim Audi (A6 C6 CDYA quattro) mam tak jak poniżej i też hamują dobrze wg mnie.

- przód 347 mm,

- tył 330 mm.

Czy wg Was należy coś zmienić w tych hamulcach w obydwu autach, czy jeśli jeździ się normalnie to spokojnie wystarczą? Tak czy inaczej to widzę że u mnie w obydwu autach i tak nie jest najgorzej odnośnie średnicy, a hamulce mam seryjne.

do normalnej jazdy w zupełności takie heble wystarczą :)

Opublikowano
1 godzinę temu, pelonek1 napisał:

- przód 312 mm,

- tył 255 mm.

- przód 347 mm,

- tył 330 mm.

C6 Ok ale do B6 dałbym 320/288 minimum.

Opublikowano
10 minut temu, Wandej napisał:

C6 Ok ale do B6 dałbym 320/288 minimum.

Mam B7 jednak to to samo co B6. Może pomyślę nad 288 z tyłu jak mi się skończą te które teraz mam bo powiem tak, wyglądają trochę biednie przy 312 z przodu. Ile na taką zmianę trzeba szykować PLN tzn. kpl. zmiana tył nie licząc klocków i tarcz?

Edytowane przez pelonek1

Opublikowano
1 minutę temu, pelonek1 napisał:

Mam B7 jednak to to samo co B6. Może pomyślę nad 288 z tyłu jak mi się skończą te które teraz mam?

Tak najprościej.  Mam w ofercie nowe zestawy 300mm z tarczą wentylowaną jakbyś chciał:hi:

Opublikowano
1 minutę temu, Wandej napisał:

Tak najprościej.  Mam w ofercie nowe zestawy 300mm z tarczą wentylowaną jakbyś chciał:hi:

Edytowałem swój powyższy post.

Opublikowano
2 minuty temu, pelonek1 napisał:

Edytowałem swój powyższy post.

288~500zł 

300mm u mnie nowe wszzystko -750zł

TO oprócz tarcz i kloców:hi:

Opublikowano
2 godziny temu, pelonek1 napisał:

- przód 312 mm,

- tył 255 mm.

- przód 347 mm,

- tył 330 mm.

B6 - 320/288

A6 C6 - 360/330

Opublikowano
11 minut temu, Dev napisał:

B6 - 320/288

A6 C6 - 360/330

@Dev a ile u Cibie taki gotowy zestaw na 288 do tyłu w B7, bez tarcz i klocków?

Opublikowano
9 minut temu, pelonek1 napisał:

@Dev a ile u Cibie taki gotowy zestaw na 288 do tyłu w B7, bez tarcz i klocków?

ja sprzedaje tylko kompletne setupy gotowe do montażu na auto

Opublikowano
1 minutę temu, Dev napisał:

ja sprzedaje tylko kompletne setupy gotowe do montażu na auto

Ile za komplet i jakiej firmy tarcze z klockami, bo może jak zjeżdżę to co mam to zmienię na większe tzn. 288.