greg2505 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 A dobrze odpowietrzyles zaciski? odpowietrzyłem ,a pedał nadal po wciśnięciu wpada do końca , prawy tył po puszczeniu hamulca nie odbija i przytrzymuje taczę,a przy wciśniętym hamulcu z trudem ale można obrócić kołem ,czyli jakby za słabo ściskał ---------- Post dopisany at 21:37 ---------- Poprzedni post napisany at 03:00 ---------- oto winowajca nieodbijającego zacisku ,krzywe obie prowadnice ,na foto ta krótsza,jeszcze została walka z odpowietrzeniem bo pedał nadal miękki wpada do podłogi
pioteros Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 ktos sie nakombinował zamiast pozalowac 20zl na nowe prowadnice... druciarstwo
Szefcio Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Hey trochę się naczytałem tego wątku i tak: Potrzebuję zaciski i jarzma i osłony tarcz z B7 3.0tdi (taką akurat mam opcję do kupienia) Tarcze i klocki wiadomo. Pytanie czy osłony tarcz będą pasować P&P, czy jednak będzie trzeba coś kombinować? I w jednym wątku DEV pisałeś, że śruby jarzm są za długie i trzeba skracać-a gdybym nabył też je z B7 czy wtedy będzie P&P? I czy coś jeszcze trzeba do wymiany hebli, czy to już wsio?
greg2505 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 osłony przód pasują stare, tył musisz kupić lub dogiąć swoje ,ale polecam kupić ,co do śrub kup sobie na sześciokąt w razie demontażu łatwiej będzie je odkręcić,za długie bo nie kupisz takiego wymiaru jak tam jest ,ja kupiłem 2x6cm i 2x8cm i przyciąłem ,ori śruby są za krótkie ,jak kupisz w komplecie z jarzmami będą pasowały p&p
Szefcio Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 osłony przód pasują stare, tył musisz kupić lub dogiąć swoje ,ale polecam kupić ,co do śrub kup sobie na sześciokąt w razie demontażu łatwiej będzie je odkręcić,za długie bo nie kupisz takiego wymiaru jak tam jest ,ja kupiłem 2x6cm i 2x8cm i przyciąłem ,ori śruby są za krótkie ,jak kupisz w komplecie z jarzmami będą pasowały p&p aha znów czegoś człowiek się dowiedział pomocnego:decayed: Podziękował czyli nic więcej po za tym co wymieniłem wyżej nie jest mi potrzebne do swapu?
Majkel Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 osłony przód pasują stare, tył musisz kupić lub dogiąć swoje ,ale polecam kupić ,co do śrub kup sobie na sześciokąt w razie demontażu łatwiej będzie je odkręcić,za długie bo nie kupisz takiego wymiaru jak tam jest ,ja kupiłem 2x6cm i 2x8cm i przyciąłem ,ori śruby są za krótkie ,jak kupisz w komplecie z jarzmami będą pasowały p&p U mnie zostały śruby z B6 i wydaje mi się, że złapały dobrze...
Szefcio Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 a jeśli zaciski są z B7 quatro to tylne też będą pasować pod napęd FWD?
Dev Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 To sa te same zaciski Oslony z oski do Q nie pasuja Odwrotnie pasuja
greg2505 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 dev nie masz może tylnych osłon pod tarcze 288 ,bo te seryjne trzeba było chwilowo powyginać i nie bardzo to wygląda ,a jeszcze jedno pytanie przednie osłony pod tarczę 320 dużo większe są od serii, wymieniać czy seria może zostać
Dev Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 mam osłony od Q przednich osłon na tarcze 320mm nie musisz wymieniac sa takie same do 288, 312 i 320 mm
greg2505 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Podejdą do mnie ,ile trzeba zapłacić
kris-krzysztof Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Czy do tego zacisku jest potrzebna blaszka? Występowały 2 rodzaje zacisku ?
kris-krzysztof Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 I co z tym ???? Do mnie to ? Pytałem czy do tego zacisku jest potrzebna blaszka a drugie pytanie czy właściwy klocek jest/był zamontowany (fotki post wyzej_) .
miki Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Bierz tą blaszkę, kosztuje 16 zł, a bez niej heble tak dzwonią że aż uszy bolą
Dev Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 I co z tym ???? Do mnie to ? Pytałem czy do tego zacisku jest potrzebna blaszka a drugie pytanie czy właściwy klocek jest/był zamontowany (fotki post wyzej_) . Na foto jest FDB1717 a Ty potrzebujesz FDB1629
matibati2 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Koledzy jaki plyn lepiej zalac jesli chodzi o ate to typ200 czy blue racing czy moze cos polecacie innej firmy? Zastanawialem sie nad tym typ200 bo dev sprEdaje go do kazdego zestawu hamulcowego ale ten blue racing jest troche drozszy i zastanawia mnie czy faktycznie lepszy.
Rekomendowane odpowiedzi