Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pompa hamulcowa ma co robić [emoji3]

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

tak w ramach ciekawostki klocek S4 B7 vs klocek RS6 C7 :decayed:

066%20(Kopiowanie).JPG

jakby ktoś sobie jeszcze nie uświadomił wiekości tego klocka, to jak wygląda ramka biegów w b6/b7 prawie każdy wie :grin:

071%20(Kopiowanie).JPG

Wysyłaj to do mnie bo chcę poskładać tego kotleta.

W ramach ciekawości napiszę, że klocki do RS6 C7 są tańsze od tych do S4B7 :decayed:

Opublikowano

Hammer, Twoja robota jest już prawie gotowa. Jutro zrobię ostatnią przymiarke

Opublikowano

Hej, mam kolejne pytanko. Jestem po swapie hebli z 288/245 na 345/300 z s4. Moje pytanie odnośnie kodowania ABS, czy robię to dokładnie tak jak na tym filmiku?

Opublikowano

Robisz tak jak na filmiku z tym, że nie zakodujesz hebla 345/300 na sterowniku ABS, który masz w aucie. Największy hebel jaki możesz zakodowac to 1LA/1LG.

Opublikowano

Miałby ktoś może do sprzedania na już ew. najbliższe dni kompletny zestaw zacisków z jarzmami i osłonami na przód (320mm) i tył (288mm lub 300mm) ?

Opublikowano

Robisz tak jak na filmiku z tym, że nie zakodujesz hebla 345/300 na sterowniku ABS, który masz w aucie. Największy hebel jaki możesz zakodowac to 1LA/1LG.

Dzięki kolego!

Opublikowano

Z tego co sie orientuje to do mnie nie zaloze innej tarczy niz ta co jest teraz czyli 288mm pełne. Czy jest sens wymieniac na 300mm wentylowane? Jaki bylby orientacyjny koszt i jak szukac takiego zestawu?

Czy brac normalnie nowe 288 i tyle?

Opublikowano

Trudno dorwać same zaciski S4, jeszcze trudniej znaleźć je w rozsądnej cenie... gdybyś chciał jakość w dobrej cenie to możesz pójść na pewien kompromis i nabyć zaciski od VW T5 (na aukcjach chodzą po ~100-150zł/2szt.+ zestaw naprawczy), jednak musisz wiedzieć, że tłoczek w nich ma średnicę 41mm a nie 43mm, trochę trzeba się namęczyć z mocowaniem linek ręcznego i inne są przewody hamulcowe.

Reszta tj. jarzma (nowe 150zł/szt.), tarcze, klocki pasują P&P od eSy.

Osłony tarcz te co masz pasowałyby idealnie, nie ma potrzeby kupowania większych.

Tak więc ten upgrade będzie droższy o ok. 600zł w por. do wymiany eksploatacyjnej która Cię czeka przy hamulcu który masz zamontowany fabrycznie.

Oczywiście sprzedając stare zaciski i jarzma (z zestawu 288mm) odzyskasz część tej gotówki.

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano

Dziekuje za odpowiedz. Faktycznie zostawiam fabryczne, za duzo zachodu, biore zestaw tarcz i klockow od Dev ;)

Opublikowano

Jo, ale nie p&p

Opublikowano

tylne odpusc sobie od razu, nie masz tarczo bebnow

ile wysokosci (chodzi o powierzchnie cierna) ma klocek z ZL/ZR 17 ?

jaka najwieksza tarcze ogarnai zacisk ZL/ZR 18 ? tak naprawde maks

Opublikowano

mam problem z jednym zaciskiem, podczas jazdy jak hamulce złapią temperaturę (2-3km) strasznie piszczy jedna strona (przód), im cieplejsze tym głośniej, tylko przy wolnej jeździe, powyżej 80-100km/h jest cisza.

Nie jest to popiskiwanie tylko stały dźwięk który ewentualnie ma pauzę lub zmianę głośności przy skręcaniu. Wystarczy że leciutko dotknę pedał hamulca i jest cisza... na 5-10 sekund.

Tak jest od samego początku, przejechane 100km (z musu). Jakieś sugestie ? nie chce mi się wierzyć że zacisk zj...

Opublikowano

nie chce mi się wierzyć że zacisk zj...

A masz jeszcze jakieś inne pomysły?

Opublikowano

kupie tylne hamulce s4 b6 .

Opublikowano

Masz luźne 1600zl ?

Opublikowano

A masz jeszcze jakieś inne pomysły?
gdybym miał to bym nie pytał
Opublikowano

:polew: