Opublikowano 18 Czerwca 201610 l Pół roku temu poprosiłem o ich sprawdzenie przy przeglądzie, wszystkie miały sprawność pow. 80% Te piski to jęki wydawane przez opony, na ucho takie same jak te co są generowane przy ostrym hamowaniu w aucie bez abs. Musiałbym jeszcze sprawdzić czy na asfalcie jest jakiś ślad hamowania... gdyby opony wpadały w poślizg (a abs by nie zadziałał) to byłby widoczny ciągły ślad, czyż nie? Edytowane 18 Czerwca 201610 l przez BeyerBrown
Opublikowano 18 Czerwca 201610 l Tak podpowiada logika A jak wyglądają hamowanie na bardzo mokrym albo na np drodze nieutwardzonej? Zmieniles kodowanie hamulców po przejściu na większe?
Opublikowano 18 Czerwca 201610 l Na mokrym jeszcze nie sprawdzałem. Kodowanie mam przypisane dla hamulców 320/288, gdyż sterownik ABS nie chce przyjąć tego dla S4, ale to zrobiłem już w zeszłym roku więc stary oraz nowy komplet opon jeździł już na tym ustawieniu.
Opublikowano 18 Czerwca 201610 l sprawdź abs na żwirowej drodze jeśli zblokuje koła to coś nie tak jest,ogólnie przy poślizgu powinien zadziałać i opona może zapiszczeć ,ale pisk jest przerywany ,a nie ciągły
Opublikowano 18 Czerwca 201610 l Hmmm, mogę zasadzić komuś kopa w du...pala celem oceny tej siły... Dev, może jesteś chętny? Miałbyś info z pierwszej ręki
Opublikowano 20 Czerwca 201610 l To brać nowe zaciski za 7 setek od Wandeja i szukać jarzmnowe jarzma kupisz za 300 zł ..Moje graty prawie w komplecie... Nie myślałeś o nacinanych tarczach? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 20 Czerwca 201610 l Autor Żeby był lans pod biedronką Dev dzieje się coś z moim tematem?
Opublikowano 20 Czerwca 201610 l Panowie a czy to co opisywalem wczesniej (te drgania na kierownicy) mogly by byc od jakis luzow w zawieszeniu?
Opublikowano 20 Czerwca 201610 l Żeby był lans pod biedronką Dev dzieje się coś z moim tematem? Jutro wyślę Ci foty Robię od razu 3 kpl
Opublikowano 20 Czerwca 201610 l Witam. Krótkie pytanie. Czy zaciski, jarzma, osłony przód 288 mm od a4 b7 2.0 tdi avant, to jest to samo to a4 b7 1.9 tdi avant? Edytowane 20 Czerwca 201610 l przez tomekxp2
Opublikowano 20 Czerwca 201610 l Jakby ktos szukal porównania 312mm vs 345mm troche stała po myciu stąd ta rdza. Felga 19
Opublikowano 27 Czerwca 20169 l Poćwiczyłem wykop w prawej nodze (żaden zadek przy tym nie ucierpiał ) i ABS się w końcu załącza na suchym asfalcie - musiałem kopnąć pedała (hamulca... ) z całej epy Acz subiektywnie ABS słabiej ingeruje w porównaniu do poprzedniego kompletu opon, wtedy wystarczyło po prostu mocno wdepnąć na hebel by w ostatnich metrach pojawiło się charakterystyczne terkotanie... wydaje mi się, że dobrze to (mniejsza ingerencja elektroniki) świadczy o nowym ogumieniu Pisk opon pozostał. PS. Dev, zwracam honor
Opublikowano 28 Czerwca 20169 l tak w ramach ciekawostki klocek S4 B7 vs klocek RS6 C7 jakby ktoś sobie jeszcze nie uświadomił wiekości tego klocka, to jak wygląda ramka biegów w b6/b7 prawie każdy wie