czarny Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 z kablami nic nie musisz robić wypniesz tylko wtyczki co przewodami hamulcowymi? całe czy upier....e ? bo na fotach nie widać przewody są odcięte gdzieś z 10-15 cm od zacisku tu na zdjęciu Łukasz nie przejmuj się, masz taką furę w tak młodym wieku, że nie jeden ci tu pozazdrości zaciski wyglądają oki, ale raczej renowacja będzie wskazana, bo widać, że leżały dość długo. Jarzma na pewno są pod 320 ? Też właśnie kupiłem zaciski ale od S4 i są dokładnie w takim stanie jak twoje, już są rozłożone nas czynniki pierwsze i będą piaskowane i malowane, dostaną nowe prowadnice i uszczelki. Jakieś klocki na rynek chiński w nich były, całe rozwarstwione. dev oba komplety zacisków mam na blachy. Jak możesz to daj info na PW po ile masz te FDS i jeśli masz FDSP i czy z fakturą ? gładkie tarcze zimmermana 345x30 h=46,5 też masz w ofercie ? dzięki:) tzn tak kupiłem kpl zestaw z audi a6, a jak mam spr czy są pod 321? to jest wszystko spasowane tak jak zostało ściągnięte, jeszcze tylko brakuje osłon, facet powiedział że on ich nie miał jak wystawiał aukcje, i bład był.. ale w tym tyg będzie miał i mi dośle, a co jak by nie dosłał mogą być z 288? kolega czarny558 już prawie kupował 312, więc chwała mu za to że zdobył 320 i nie wpakował się w te maleństwa :wink4: E tam zaciski nie są w najgorszym stanie. Moje pierwsze 320 miały pocięte rurki hamulcowe i nie miały blaszek. Wszystko musiałem dokupywać... no ale dzięki Siemianowi nie zrobiłem nic głupiego:) wielkie piwo dla ciebie, Jesteś bardzo pomocny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystic.pl Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Jeśli kupowałeś z A6 to te tarcze będą za wysokie do A4. Musisz kupić nowe tarcze 320x30 h=46,5mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 dzięki czyli muszę walczyć o osłony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystic.pl Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Osłony nie mają tu nic do rzeczy. Po prostu nie przykręcisz tarczy z A6 do piasty A4. Przerabiałem ten temat ostatnio z devem. Chciałem zamontować heble od A8 360mm i choć jarzma i zaciski by podeszły do A4 to jednak nie ma na rynku tarcz 360mm o wysokości 46,5mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemian Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 osłony w 288 i 320 są takie same... Więc o nic już nie walcz tylko kupuj klocki i tarcze i zakładaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 pisal ze tarcze I klocki ma ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemian Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 pisal ze tarcze I klocki ma ok tarcze ma z a6 więc pasić nie będą. Klocki jeśli są to pasować będą. Osłony przy 288 i 320 są takie same więc nie ma po co mu koleś dosyłać. W takim razie kupuj tarcze i zakładaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 jezeli jest to tarcza ktora widac na zdjeciu to bedzie ok wszystko zalezy od rocznika tej A6 ze starszych modeli pasuje z mlodszych juz nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 osłony w 288 i 320 są takie same... Więc o nic już nie walcz tylko kupuj klocki i tarcze i zakładaj a to spoko:D powiem ci tarcze mam 29,5 mm a klocki są zużyte w 2 mm.. hamulce będę zakładał tak na początku lipca, i jeżeli będę miał kasę to kupie nowe:) a jak będzie brak to zostaną stare a na zimę kupie nowe:) kurde teraz mnie zmartwiliście i aż zadzwoniłem do sprzedawcy:) i tu sory za błąd one pochodzą z a4:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemian Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 nio to miodzio. To zakładaj wszystko piknie i szybciutko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 już bym to zrobił ale hmm muszę zregenerować się po operacji jeszcze teraz jeszcze 3 tyg nie mogę jeździć autem oraz więcej niż 5 kg nosić jak tylko za to sie zabiorę od razu zdjęcia wrzucę no i w razie kłopotów będę pisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 już bym to zrobił ale hmm muszę zregenerować się po operacji jeszcze teraz jeszcze 3 tyg nie mogę jeździć autem oraz więcej niż 5 kg nosić jak tylko za to sie zabiorę od razu zdjęcia wrzucę no i w razie kłopotów będę pisał dla 100% pewności zmierz wysokośc tarczy powinno byc 46.5mm minus zuzycie jezeli będzie miała wysokośc 59.5mm musisz kupic nowe koszt Bosch-a, ok 500zł/kpl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystic.pl Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 dev, czy po odtłuszczeniu aluminium warto malować farbą cynkową np. Wurth'a ? Szczerze powiem, że alu w niektórych miejscach wygląda tak sobie, więc może warto prysnąć jeśli nie będzie odłazić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 powiedz mi ta wysokość razem z zaciskami? już bym to zrobił ale hmm muszę zregenerować się po operacji jeszcze teraz jeszcze 3 tyg nie mogę jeździć autem oraz więcej niż 5 kg nosić jak tylko za to sie zabiorę od razu zdjęcia wrzucę no i w razie kłopotów będę pisał dla 100% pewności zmierz wysokośc tarczy powinno byc 46.5mm minus zuzycie jezeli będzie miała wysokośc 59.5mm musisz kupic nowe koszt Bosch-a, ok 500zł/kpl powiedz mi ta wysokość razem z zaciskami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 dev, czy po odtłuszczeniu aluminium warto malować farbą cynkową np. Wurth'a ? Szczerze powiem, że alu w niektórych miejscach wygląda tak sobie, więc może warto prysnąć jeśli nie będzie odłazić ja bym tego nie malowal, nie ma sensu, i tak tego nie widac a tak na marginesie do alu jest specjalna farba, nazwy nie pamietam, ale jest k**ewsko droga[br]Dopisany: 01 Czerwiec 2010, 21:20_________________________________________________ powiedz mi ta wysokość razem z zaciskami? już bym to zrobił ale hmm muszę zregenerować się po operacji jeszcze teraz jeszcze 3 tyg nie mogę jeździć autem oraz więcej niż 5 kg nosić jak tylko za to sie zabiorę od razu zdjęcia wrzucę no i w razie kłopotów będę pisał dla 100% pewności zmierz wysokośc tarczy powinno byc 46.5mm minus zuzycie jezeli będzie miała wysokośc 59.5mm musisz kupic nowe koszt Bosch-a, ok 500zł/kpl powiedz mi ta wysokość razem z zaciskami? to jest wysokośc samej tarczy kładziesz ją na płaskiej powierzchni, w którys otwór wpuszczasz suwmiarkę i mierzysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 dev, czy po odtłuszczeniu aluminium warto malować farbą cynkową np. Wurth'a ? Szczerze powiem, że alu w niektórych miejscach wygląda tak sobie, więc może warto prysnąć jeśli nie będzie odłazić ja bym tego nie malowal, nie ma sensu, i tak tego nie widac a tak na marginesie do alu jest specjalna farba, nazwy nie pamietam, ale jest k**ewsko droga[br]Dopisany: 01 Czerwiec 2010, 21:20_________________________________________________ powiedz mi ta wysokość razem z zaciskami? już bym to zrobił ale hmm muszę zregenerować się po operacji jeszcze teraz jeszcze 3 tyg nie mogę jeździć autem oraz więcej niż 5 kg nosić jak tylko za to sie zabiorę od razu zdjęcia wrzucę no i w razie kłopotów będę pisał dla 100% pewności zmierz wysokośc tarczy powinno byc 46.5mm minus zuzycie jezeli będzie miała wysokośc 59.5mm musisz kupic nowe koszt Bosch-a, ok 500zł/kpl powiedz mi ta wysokość razem z zaciskami? to jest wysokośc samej tarczy kładziesz ją na płaskiej powierzchni, w którys otwór wpuszczasz suwmiarkę i mierzysz a takie cos:) jest jak Pan Bóg przykazal na A4:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur81 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Osłony nie mają tu nic do rzeczy. Po prostu nie przykręcisz tarczy z A6 do piasty A4. Przerabiałem ten temat ostatnio z devem. Chciałem zamontować heble od A8 360mm i choć jarzma i zaciski by podeszły do A4 to jednak nie ma na rynku tarcz 360mm o wysokości 46,5mm. a od rs4 b5 nie podejdzie? tylko bardzo drogie, widzialem na ebayu lewa nowa za 160 funtow alu nie piaskuje sie, syf sie robi aluminiowa czesc jest galwanizowana (anodaizing) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotograf87 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 wie ktos ile kosztuja osłony na tył po 288mm ?? Czy musze zadzwonic do ASO ;p ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemian Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 90zł szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejski Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 jaki klucz jest potrzebny do odkrecenia tylnych zaciskow? bo chce sie zabezpieczyc, bede zmienial dzis a jutro wolne...wiec wole wiedziec przed rozebraniem samochodu :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi