Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, daniok napisał:

Odpowiedź pojawia się regularnie... Można przejść na 312mm, wystarczą same jarzma, ale warto rozważyć od razu 320mm, oczywiście należy upewnić się co wejdzie w posiadane felgi, o których nic nie wspomniałeś... Warto też zastanowić się na zmianą tyłu... Odnowione, gotowe do montażu, zestawy 320mm można znaleźć w dziale z ogłoszeniami lub pytać bezpośrednio u użytkowników, którzy najczęściej pomagają na forum.

Myślałem że jest to oczywiste że przód i tył. Kolega myślał nad 345 +310 ale zestaw z s4 jest bardzo drogi, dlatego też zadałem pytanie tutaj, bo może ktoś z was władał równie duże hamulce ale tańsze. Felga jest 19 cali 8.5j et 42 wiec zacisk z 345 spokojnie wejdzie, ewentualnie można dołożyć dystans.

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
1 minutę temu, Pyteks napisał:

Myślałem że jest to oczywiste że przód i tył. Kolega myślał nad 345 +310 ale zestaw z s4 jest bardzo drogi, dlatego też zadałem pytanie tutaj, bo może ktoś z was władał równie duże hamulce ale tańsze. Felga jest 19 cali 8.5j et 42 wiec zacisk z 345 spokojnie wejdzie, ewentualnie można dołożyć dystans.

W dziale ogłoszeń w dobrej cenie jest 6-tłok 345 i 330 z zaciskiem od RS. Taniej niż 345/300 z S4.

Opublikowano
41 minut temu, Pyteks napisał:

nie koniecznie musi wejsc :P ja u siebie musialem dystans dolozyc bo zacisk haczyl o ramie felgi, wiec to tez kwestia ich ksztaltu :P a felga wlasnie o takich parametrach jak piszesz.

Opublikowano
45 minut temu, DivaynEays napisał:

nie koniecznie musi wejsc :P ja u siebie musialem dystans dolozyc bo zacisk haczyl o ramie felgi, wiec to tez kwestia ich ksztaltu :P a felga wlasnie o takich parametrach jak piszesz.

Te felgi kupił ode mnie, ja miałem je założone w a3 8p gdzie hamulce są 345+310 i nie było tu żadnego problemu a jeszcze sporo miejsca od zacisku do felgi. Chyba że zacisk z s3 różni się mocno od tego z s4

Opublikowano
16 godzin temu, Pyteks napisał:

Te felgi kupił ode mnie, ja miałem je założone w a3 8p gdzie hamulce są 345+310 i nie było tu żadnego problemu a jeszcze sporo miejsca od zacisku do felgi. Chyba że zacisk z s3 różni się mocno od tego z s4

Ja mam 345 z przodu i przy et 43 zacisk ma ok 1 cm do felgi.

Opublikowano
W dniu 3.05.2020 o 11:59, H4mm3R napisał:

S6 C7 :whistling:

400:jerk:

Opublikowano

pany zestaw tylny 330 na zacisku z t5 mi zaczął mega piszczeć po 1,5r jak się rozgrzeje i dohamowuje do zera. Co się mogło stać? Nic wizualnie nie widać złego, planuje rozebrać i poczyścić i nasmarować na nowo, na blaszki klocków smar ceramiczny?

Opublikowano
20 minut temu, bjoern napisał:

pany zestaw tylny 330 na zacisku z t5 mi zaczął mega piszczeć po 1,5r jak się rozgrzeje i dohamowuje do zera. Co się mogło stać? Nic wizualnie nie widać złego, planuje rozebrać i poczyścić i nasmarować na nowo, na blaszki klocków smar ceramiczny?

Ferodo klocki?

Opublikowano

tak, od Ciebie chyba jeszcze :P tarcze oz sport

Opublikowano
1 godzinę temu, bjoern napisał:

tak, od Ciebie chyba jeszcze :P tarcze oz sport

Wyjeb je. Nie wiem czemu ale w zestawach z zaciskiem T5 prawie kazdemu FDB1655 piszczy. Zaczyna się od razu albo po jakimś czasie. Niestety trochę tego poszło w świat. Daj Textara będzie po temacie

Opublikowano
11 godzin temu, Wandej napisał:

Wyjeb je. Nie wiem czemu ale w zestawach z zaciskiem T5 prawie kazdemu FDB1655 piszczy. Zaczyna się od razu albo po jakimś czasie. Niestety trochę tego poszło w świat. Daj Textara będzie po temacie

To już wiem czemu mi piszczy :D Jednak kumpel miał dobre przeczucie co do tych klocków, bo mu właśnie o tym piszczeniu gadałem i on stawiał, ze nie tarcze a klocki będą winne. Niemniej jednak zostawię je aż się skończą i na TRW wymienię.

Opublikowano

Witam, zaciski tarcze i osłony podchodzą z b7 do b6 p&p? 
320 i 288

ponadto czy ma ktoś może jakiś taki zestaw do zbycia??

Opublikowano

Wszystko masz opisane w pierwszym poście. W skrócie podchodzą - z tyłu do wymiany też osłony tarcz.

Opublikowano
9 godzin temu, Damianoo00 napisał:

Witam, zaciski tarcze i osłony podchodzą z b7 do b6 p&p? 
320 i 288

ponadto czy ma ktoś może jakiś taki zestaw do zbycia??

mam cały setup

Opublikowano
Opublikowano
10 godzin temu, Dev napisał:

mam cały setup

Nie mogę na pv do Ciebie napisac nie wiem czemu ?

Opublikowano

Dev to Taycan ? Co tam siedzi z przodu 400 ? :mellow:

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, dekiel 13 napisał:

Tak, na 10 tłokowym zacisku

Opublikowano
4 godziny temu, Damianoo00 napisał:

Nie mogę na pv do Ciebie napisac nie wiem czemu ?

W podpisie jest podany telefon.

Opublikowano
4 godziny temu, dekiel 13 napisał:

:decayed: 761 kM, gałki oczne sie zapadają jak przyspiesza :kox: :kox: :kox: 

IMG-20200508-WA0037.jpgyour my angel quotes poems

Edytowane przez Dev