Kshyhu87 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 I dobre podłoże też jest ważne :-) ja już mam dość walki z roślinami dlatego jestem w trakcie zmiany biotopu na malawi :-)
mariuszsmietana Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 A ja wlozylem kubelek wlasnej roboty i akwa mi tak zaroslo ze rosliny musze wywalac:decayed: taka sytuacja Mialem juz rozne akwaria i nigdy nie roslo nic a teraz..... Zaraz po zalozeniu i na chwile obecna
grippen Opublikowano 16 Grudnia 2013 Opublikowano 16 Grudnia 2013 masz już dosyć burczenia ? Mam taki sam nie tylko mam roślinne i mi zalega
mariuszsmietana Opublikowano 30 Grudnia 2013 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Chce ktos 4 dorosle zdrowe molinezje? 2 zwykle czarne i dwie ksiezycowe? Uwielbiaja seks bez zabezpieczen....
szczuraz Opublikowano 1 Stycznia 2014 Opublikowano 1 Stycznia 2014 panowie chyba jest noworoczna awaria... powiedzcie mi czy to pleśniawka czy rybia ospa oddzieliłem 3 sztuki jedna jest w całości w tych parchach a dwie pozostałe mają po jednej czy dwie. Zrobiłem im w słoiku napowietrzanie, temperaturę zwiększam do 28-30 stopni. Zastanawiam się czy walić je solą czy poczekać do jutra i kupić ichtio. Reszta obsady jest zdrowa. Mam nadzieję że tak zostanie. Ostatnio nowe sztuki wpuszczałem ponad miesiąc temu i do tej pory była cisza więc co sie stało że się zesrało? Wczoraj czyściłem akwa odmulałem dno, płukałem filtry i podmieniałem wodę. Może się przeziębiły ?
mariuszsmietana Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 jakisz czas temu mialem podobnie z platkami.... pomoglo CMF:wink:
grippen Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 dokładnie spróbuj CMF jaka masz temperature w akwa spróbuj podnieś tak powiedzmy do 29-30 stopni na 4-5 dni
szczuraz Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Podniosłem temp dla odseparowanych ryb. Zrobiłem im mieszankę z soli i kropki znikają Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2
mariuszsmietana Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 U mnie pomoglo, wode w akwa podnioslem do ok 30 stopni. Wszystkie rybyki sie wyleczyly. Plywaja do dzis:hi:
ROBERT Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Za chwilę reszta obsady także będzie chora , więc radzę od razu o 3-4oC podnieść temp. w akwarium ( w miarę powoli ) plus dobre napowietrzanie , szczególnie w nocy. W zoologicznym bez problemu dostaniesz różnego rodzaju leki na ospę rybią ( Ichtioftirioza ) , po leczeniu kilka podmian wody , płukanie wkładów filtra i najlepiej zapodanie jakichś bakterii nitryfikacyjnych ( w początkowym stadium wystarczy podnieść temp. bez ładowania jakiejś chemii ) Bardzo częsta i w miarę prosta do wyleczenia choroba ryb
szczuraz Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 temperatura poszła w górę z 25 do 28`C. filtry wypłukane. Napowietrzanie mam całą dobę odpalone czy to z kurtyny czy z głowicy. Te 3 sztuki które odseparowałem nie mają już kropek tylko zastanawiam się ile je jeszcze trzymać osobno ? czy podmienić im wodę i poczekac jeszcze parę dni czy wpuścić je do głównego zbiornika niech pływają w wodzie z innymi? Dzień przed tym jak zauważyłem te kropki podmieniałem 1/3 zbiornika i odmulałem dno może tego syfu co poniósł się z roślin się nażarły ? Filtry oba też wtedy czyściłem.
ROBERT Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Karmisz żywym pokarmem ? Przyniosłeś jakieś nowe ryby/rośliny ostatnio ?
szczuraz Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Te gupiki były nowe. Trochę ponad miesiąc u mnie sa. Karmie tropicalem vitality color, spirulina super forte i supervitem z tropicala. Wszystko na zmiane. Ostatnio do diety dodalem red mico z tropicala. Rośliny od moskala mam już ponad rok cały czas te same Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2 ---------- Post dopisany at 00:27 ---------- Poprzedni post napisany at 00:23 ---------- Aha do roślin stosuje carbo planta gainer co dwa dni i potas dwa razy w tygodniu jeśli to ma znaczenie Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2
grippen Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 temerature weź ustaw na około 30 stopni i trzymaj tak przez 5 dni aha silnie napowietrzaj i dokładnie umyj filtry nawet w wodzie kranowej do tego później naładuj bakterii nitryfikacyjnych. P.S gdybyś miał nadmiar roślin to chętnie bym przygarnął jakieś trawki czy coś
RAWULI Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Chce ktoś dużego heńka, odbiór w LSW osobisty, czekam do jutra.
Gonzol Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 witam:D moje akwarium(filmik stary, teraz wszystko zarosło:))
dawidoks Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 O jejku to tu taki temat nawet. Z wielkim sentymentem wspominam to piękne hobby. Chyba czas powrócić.
moskal Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 O jejku to tu taki temat nawet. Z wielkim sentymentem wspominam to piękne hobby. Chyba czas powrócić.http://i668.photobucket.com/albums/vv48/dawidoks/krewecia.jpg http://i668.photobucket.com/albums/vv48/dawidoks/DSC00836.jpg http://i668.photobucket.com/albums/vv48/dawidoks/akwarium.jpg klasa :oklasky::oklasky:
dawidoks Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Wiele pracy głównie mnie to kosztowało, za czasów szkolnych półśrodkami. Cały czas chodzi mi po głowie myśl powrotu do tego zajęcia. Trzeba wygenerować środki i walczyć na porządnych materiałach.
szczuraz Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Mistrzostwo. Kiedyś jak będę robił restart to wale kratkę pod co2 na ziemię i robię holederskie Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi