Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Montaż wskaźnika doładowania na słupku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wpinasz miedzy przepustnice a silnik (w kolektor) ... Mozesz wykorzystac dziury ktore sa i trojnik albo zrobic wwiertke na dyszy do np lpg dostepnych u gazownikow :good:

Opublikowano

bardziej myślałem o tej gumowej rurze. Bo nie bardzo mi sie widzi wiercenie kolektora.

Opublikowano

Jak sie przyjrzysz jest tam kilka opcji na wpiecie tego... Pozatym poszukaj bylo sporo o wpieciu na forum...

Opublikowano

to i ja sie pochwale moją robotą :)

z2.jpg

Opublikowano
  • Autor

zrób fotę w dzień :good:

Opublikowano

zrób fotę w dzień :good:

i z innej perspektywy :naughty:
Opublikowano

ja tez dzisiaj zamontowałem wskaźnik doładowania.doładowanie na III max 0,4 bara ,troszkę ponad ale do 0,5 nie dochodzi.można cos z tym zrobić??powinno bycz 0,6?

Opublikowano

Przyczyn braku doladowania lub mniejszego jest wiele... Poczytaj an forum temat omawiany setki razy... Wdg mnie zaczac od Vaga, bledow i logow.. :good:

Opublikowano

z1.jpg

narazie mam tylko z innej perspektywy a w dzień to może jutro zrobię bo niestety muszę słupek trochę poprawić bo klej puścił od strony szyby od temperatury i się zastanawiam czym to przykleić jak przykleję to rzucę fotkę zrobioną w dzień

Opublikowano

cordi, duzo rezania bylo?

przymierzam sie u siebie do takiej akcji

Opublikowano

W sumie nie najwięcej zabawy miałem zeby podciąć ten czarny panel aby do słupka dobrze przylegał a w samym słupku wywierciłem 3 duże otwory tak aby kable przeszły i miały trochę luzu zrobiłem to takim specjalnym wiertłem co w drewnie nim otwory robisz nie wiem jak sie dokładnie nazywa ale wyglądało tak http://www.allegro.pl/item635287831_nowe_wiertlo_lopatkowe_do_drewna_17mm_bosch_fv.html. a dalej to już z górki było przeciągnąć i podłączyć kable podłączyłem się tak jak opisał to kolega w pierwszym poście. Bułka z masłem :decayed:

Opublikowano

Hmmm wyglada to ekstra i juz w 1.8T sie nosilem z zamiarem montazu wskaznika boost. W eSie musi byc :D

Pytanie tylko odnosnie slupka i poduszki... nie wiem czy moge tak to sobie bezkarnie ruszyc czy jest inna procedura jezeli pod oslona slupka jest poduszka?

Opublikowano

i to jest dobre pytanie na pewno ta poducha musi być odłączona (jak nie zdemontowana w ogóle) albo pomyśl żeby na deske wrzucić wskaźniki

Opublikowano

i to jest dobre pytanie na pewno ta poducha musi być odłączona (jak nie zdemontowana w ogóle) albo pomyśl żeby na deske wrzucić wskaźniki

Deske mam zarezerwowana na inny gadzet :gwizdanie:

Oslony slupka musze i tak sciagnac zeby wyprac... chyba wezme srubokret, kask i bede probowal :kox:

Opublikowano

Tylko żeby ci głowy nie urwało.

Ale jeżeli na desce nie masz miejsca to faktycznie zostaje tylko słupek ewentualnie zamiast radia :tongue4:. Ale jak słupek to poduchę musisz wywalić

Opublikowano

ewentualnie zamiast radia :tongue4:

jeszcze:

-nawiew

-na obudowie kolumny kierownicy

+rezanie w dowolnym miejscu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

paweł wrzuć foto jak skończysz słupek :good:

wrzucam...

78d8bac24e8366bemed.jpg

0851cc69157cd7e3med.jpg

2503e2534974679fmed.jpg

Opublikowano
  • Autor

no no teraz to fajnie się prezentuje :kox:, a powiedz mi jaki jest koszt takiego flokowania słupka??

Opublikowano

Łapiesz krowe , mordujesz , wyrywasz flaki i flakujesz ;) haha ;)

A serio FLOKOWANIE :) Prostujac ;) Nie jest to droga usluga jakos specjalnie :) Decha rozdzielcza cos kolo 200 zl...

Opublikowano

powiedz mi jaki jest koszt takiego flakowania słupka??

Wszystko zależy od Firmy w której flokujesz... ceny mogą zaczynać się od 40-100PLN za słupek :)

Jeśli będziesz chciał coś flokować odezwij się bo znalazłem firmę która jest Tania :)