redziasom Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 Witam, Przyszedł czas na wymianę opon na letnie, słyszałem coś o chińskich zamiennikach. Co myślicie o takim wyborze i jakie są wasze opinie na temat opon???
lapek85 Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 chińska opona zimowa która nie wytrzymała nawet jednego sezonu w czasie spokojnej jazdy ok 80km/h prostą drogą wystrzeliła tylna opona, pękła na łączeniu bieżnika z bokiem opony rezultaty oszczędzania widać
Marko42 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 tylko nie kupuj żadnej czajna opony jeżeli akurat nie masz kasy na nówki to dostaniesz w granicach 100-120 ziko ( oczywiści cena zależy od rozmiaru ) dobrą używkę na której spokojnie będziesz latał zresztą kolega post wyżej pokazał zdjęcie obrazujące fakt czajna tandety
aju Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 żadnych chinoli i innych azjatów na mokrym po prostu jak na lodzie plastikowe gówn@
Spidan Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Niektóre chinole ciężko nawet wyważyć,lepiej kup markowe używki max 3-4 letnie.
pesik87 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 ja tez jestem za tym zeby lepiej nie kupować chinskich opon bo to badziew niebiezpieczny.. lepiej używki ale jakies markowe.. kiedys mialem w astrze jakies chinskie to nie dalo sie jezdzic.. na mokrym masakra.. przy duzych predkosciach bily.. od recznego zaraz kwadraty.. paranoja..
Mateo1373 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Różnica w cenie między dobrą używką na nowym chinolem niewielka, a komfort i bezpieczeństwo nieporównywalne. Sytuacja identyczna jak z felami od żółtych przyjaciół : alufelgi z plasteliny a gumy z plastiku.
Mario82A4 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Dokładnie żadnych chinoli , jest sporo dobrych używek więc jest w czym wybierać , ostatnio na giełdzie widziałem letnie opony Continentala za 100 sztuka , opony 3 letnie z grubym bieżnikiem w ładnym stanie
Wihajster Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 żadnych chinoli i innych azjatów na mokrym po prostu jak na lodzie plastikowe gówn@z wtryskarki
redziasom Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2012 a co sądzicie o oponach firmy Kingstar?
shaqattaq Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 ja miałem kingstary powiem ci że tragedia niby bieżnik wygląda ok ale tak naprawdę ani na śniegu ani na mokrym nie zdawały egzaminu pierwszy i ostatni raz kupiłem chinszczyznę
Zeppelin Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 ja miałem jakiś czas Nankang i niby słabe niby twarde a po 10 tyś zrobiły się miekkie nawet znośne biorąc pod uwagę relację cena/jakość więc może nie ma za bardzo co uogulniac, ale wiadomo Nankang nigdy Pirelli nie będzie
addassko Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 a co sądzicie o oponach firmy Kingstar? porażka - opona nawet na suchym do doopy
Cocco Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Miałem zamiar kupić opony firmy Nankang NS2. Po opiniach na stronie wydawały się dobre. Ludzie oceniali je całkiem dobrze. Jak uważacie? Może miał ktoś styczność z tymi oponami?
elmo814 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 ja je posiadalem , tragedia , na suchym jeszcze jak cie moge ale troszke wilgoci i juz zle a jak wpadniesz w wode to jak na łyżwach
Zeppelin Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 no ja mam NS2 i nie widzę żadnego problemu, no chyba, że masz zamiar bić życiowe rekordy w zapierniczaniu w deszczu po zakrętach...to może faktycznie zainwestuj 4 tyś zł w nowe opony które będa mega dobrze kleiły w deszczu...a jeśli jezdzisz normalnie jak kazdy zdrowy człowiek to NS2 dają radę
lapek85 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 no ja mam NS2 i nie widzę żadnego problemu, no chyba, że masz zamiar bić życiowe rekordy w zapierniczaniu w deszczu po zakrętach...to może faktycznie zainwestuj 4 tyś zł w nowe opony które będa mega dobrze kleiły w deszczu...a jeśli jezdzisz normalnie jak kazdy zdrowy człowiek to NS2 dają radę 4000 zł za jaka średnice????? Bo chyba nie miałeś na myśli 15, 16? ! Bo jeśli tak to pieprzysz takie głupoty ze szkoda gadać.
Zeppelin Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 pohamuj emocje synek i nie oglądaj więcej pocieraczy nie jest tutaj mowa o żadnym konkretnym rozmiarze więc nie wiem skąd w głowie urodziło ci się jakieś 15-16 cali ???WTF
lapek85 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 pohamuj emocje synek i nie oglądaj więcej pocieraczy nie jest tutaj mowa o żadnym konkretnym rozmiarze więc nie wiem skąd w głowie urodziło ci się jakieś 15-16 cali ???WTF jakby synek był na tyle ogarnięty to by wiedział jąką furą jeździ założyciel tego tematu, a pytając o chińskie zamienniki nie chodzi mu zapewne o rozmiary większe niż pasują do jego auta - logika ale widzę że wnioskujesz inaczej, sugerując cenę kosmiczną 4000 zl za komplet, chyba przez te Twoje pocieracze masz problem z rozróżnieniem rzeczywistości i realnych cen opon. koniec moich wypowiedzi na ten temat, możesz prowokować i pisać do woli...:jerk:
mlodyabc Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opony kupujesz na kilka sezonów i nie jest to znowu taki duzy wydatek a wpływ na bezpieczeństwo Twoje i Twoich najbliższych ogromny. Opona jest jedynym elementem pojazdu, który styka sie z podłożem. Nie oszczędzaj. Nigdy w zyciu bym chinoli nie kupił.
Rekomendowane odpowiedzi