Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Olej Castrol EDGE Turbo Diesel - TESCO vs ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem ostatnio olej CASTROL EDGE 5W40 TURBO DIESEL 4L w dwóch różnych miejscach w TESCO i przez ALLEGRO u tego pana http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=13099994.

Opakowania są różne.

To z TESCO wydaje się być oryginalne i pochodzące od pewnego importera.

To z allegro wygląda hmmm... podejrzanie ale może też jest oryginalne.

PORÓWNANIE (z lewej tesco, z prawej allegro):

imag0374c.th.jpg

imag0366d.th.jpg

imag0363c.th.jpg

TESCO:

tscoimag0371.th.jpg

tescoimag0370.th.jpg

tescoimag0369.th.jpg

tescoimag0367.th.jpg

tescoimag0364.th.jpg

tescoimag0361.th.jpg

ALLEGRO

allegroimag0373.th.jpg

allegroimag0372.th.jpg

allegroimag0365.th.jpg

allegroimag0362.th.jpg

Czy ktoś jest w stanie powiedzieć czy ten z allegro jest fałszywy? Na razie wstrzymałem się z komentarzem na allegro :)

Opublikowano

Na zadane pytanie Ci nie odpowiem , ale chciałbym Cie uswiadomić , ze Castrol kupuje sie w celu nasmarowania drzwi do garażu , furtki do posesji itp , w zadnym wypadku nie nalezy go uzywać do smarowania silnika :hi:

Opublikowano

Gdzieś tu był temat z rozbebeszeniem silnika po Castrolu, polecam zobaczyć co się dzieje w środku silnika od tego syfu...:facepalm: Tylko Motul.

Opublikowano
Gdzieś tu był temat z rozbebeszeniem silnika po Castrolu, polecam zobaczyć co się dzieje w środku silnika od tego syfu...:facepalm: Tylko Motul.

Popieram kolege wyżej castrol to ino zamki naoliwić przy szopie na dzewo:thumbdown:

Opublikowano

ja tam leję mobil super do turbodiesla , jakieś opinie ?

A do vitary (benzyniak) lałem castrol sport 10w60 i silnik hula już 4 lata (w terenie , gdzie silnik co chwilę pracuje w wysokiej temperaturze)

i jeszcze Platinum oil z Orlena taki ostatnio zalałem do passata 1.9td , wasze opinie ?

Opublikowano

od tego jaki olej jest dobry to można dostać pier**l......ca , co forum to inny olej i nie wiadomo co lać

Opublikowano

to chyba najlepiej lać taki co producent zaleca :wink:

Opublikowano

Patrząc na logo Castrola poprawne jest to z prawej ale jak to sie ma do oryginalnosci produktu to ja nie wiem.

ja tam motula leje do chinskiego skuterka, a nie do auta ;) castrol to dobry olej R18 przeciez na nim le mans jechalo ;)

Opublikowano
R18 przeciez na nim le mans jechalo ;)

tak , na bank jechali na olejach identycznych jak te w sprzedazy :decayed:

Opublikowano
Patrząc na logo Castrola poprawne jest to z prawej ale jak to sie ma do oryginalnosci produktu to ja nie wiem.

ja tam motula leje do chinskiego skuterka, a nie do auta ;) castrol to dobry olej R18 przeciez na nim le mans jechalo ;)

W takim razie radziłbym poszukać informacji głębiej i zobaczyć w jakich dyscyplinach sportowych udziela się Motul, Valvoline i Millers. Ponadto, allegro nie jest dobrym miejscem na zaopatrywanie się w oleje silnikowe.

Opublikowano

Ja Castrol-a lalem chyba z 7 razy i nie narzekam ale kupuje z pewnego, zrodla

Olej jak kazdy inny ale podrabiany pewnie najczesciej

Zalezy pewnie gdzie rozlewany - na kodzie kreskowym masz 9... ja mam 5... a ponizej naklejki jest nadruk pewnie laserowy z numerem partii, data i cos tam jeszcze

Opublikowano

nelson oltarzyk Sobie zrob z puszki po tym cudownym srodku smarnym w garazu :wink:

Opublikowano

Witam

Domyslam sie ze napewno to co napisze wzburzy kolegow, ale uwazam ze ten olej z allegro jest prawdziwszy niz ten z Tesco...

Wszystkie oleje pochodzenia zagranicznego takie jak np. Castrol czy Mobil sa produkowane przez polskie koncerny paliwowo-olejowe np. Orlen.

Wiec napewno im daleko do produkcji zagranicznych.

Choc jeden z kolegow w innym watku uwaza ze produkcje polskie sa najlepsze i np. filtry firmy Filtron niczym nie ustepuja znanym renomowanym firmom zagranicznym.

I teraz do naszego watku.

Olej Castrol przedstawiony nam na zdjeciach w jednym przypadku byl kupiony w Tesco i napewno pochodzi od polskiego dystrybutora czyli w tym przypadku np. firma Orlen.

Natomiast drugi olej kupiony na allegro, pochodzi od prywatnego importera i prawdopodobnie jest sprowadzany z zagranicy np. Anglia, Niemcy.

Podobnie jak sa sprowadzane oleje na ktorych jezdzi wiekszosc z nas, czyli Motul, Millers, LM itp.

Porownalam te oba oleje (zdjecia) i okazuje sie ze na Angielskim ebey, wlasnie jest sprzedawany olej w identycznym opakowaniu co na allegro.

No to chyba tyle, a kazdy sam niech rozsadzi co lepiej kupic. Angielski Castrol czy Polski.

Pozdrawiam

snap2012041021h49m57s00.th.jpg

PS. A tak na wszelki wypadek, to nie znam tego goscia co sprzedaje Castrol na allegro... i sama rowniez nigdy tego oleju nie kupowalam. Choc moja A4, jak przyszla z zagranicy to wlasnie miala wklejona kartke z Castrol 10W40

Opublikowano

zanim kupisz tego cudownego Motula, to proponuję poczytać, na co możesz się naciąć olej :polew::polew::polew::polew:'>http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?181442-ALL-TDI-Prawda-i-fa%B3sz-olej-MOTUL :polew::polew::polew::polew::polew::polew:

6 lat na Castrolu śmigam i jakoś nigdy nie miałem z nim problemów :thumbup1::hi:

Gdzieś tu był temat z rozbebeszeniem silnika po Castrolu, polecam zobaczyć co się dzieje w środku silnika od tego syfu...

@nelson: jak ktoś nie zmienia oleju przez 3 lata to co się dziwisz, nawet Motul zrobić się jak masło i zostawi syf w silniku:hi:pozdro!

Opublikowano

obie podrobki jezeli pierwsza cyfra kodu jest 9 to jest to polska.badz jak kto woli Unia europejska.Nie jest to ori produkt castrol

Opublikowano

http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=65273

Fotki:

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=56c742fe3f92d0c8

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=246136481d944774

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=3ca5c9211308d6f8

Opublikowano

Co tu gdybac - temat jakich juz wiele sie przewijalo na forum - pytanie bylo o porownanie a nie co kto w silniku ma bo zalal castrola i syf sie zrobil a wczesniej przez 5 lat nikt nie zmienial oleju :facepalm:

Nie ma co drazyc - opinie wydane

Opublikowano

Olej który został zakupiony w Tesco nie jest krajowej produkcji. 90% olei dostępnych w Tesco pochodzi z importu z zachodu. Oryginalność jest pewna, ale co do jakości tych olei robionych dla sieci handlowych to się nie wypowiem bo nie wiem:decayed:

Opublikowano
Olej który został zakupiony w Tesco nie jest krajowej produkcji. 90% olei dostępnych w Tesco pochodzi z importu z zachodu. Oryginalność jest pewna, ale co do jakości tych olei robionych dla sieci handlowych to się nie wypowiem bo nie wiem:decayed:

Moze i masz racje, bo Czechy i Wegry to dla nas tez zachod...

Ale z drugiej strony ciekawe ze na angielskim i niemieckim ebey takich opakowan (jak w Tesco) nie uswiadczysz.

Opublikowano

naprawde tak bardzo szkoda 10 czy 20 zl na zakup oleju z pewnego zrodla? juz nie wazne czy castrola czy innego.