piotrzaba5 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Muszę powiedzieć, że sam się nad tym zastanawiałem i szukałem na forum. I w końcu jest. Dzięki za opis:cool1: 1
Kowi87 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Bardzo dobry opis:thumbup1: W sumie jako tako opisu nie ma złożonego w kupe, ale temat przerabiany w tym wątku http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?16778-B5-AHU-Jak-doreza%E6-spryskiwacze-lamp
RafuZG Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 brewki wywal:wink: a DIY dokładny i czytelny:wink:
JarusKK Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Czyli masz dwie pompki, i każda jest zasilana odzielnie ja myslalem zeby wyrezać od tyłu w manetce rowek i wstawic tam przycisk taki malutki jak czasem w alarmach sa pochowane:) Czy ten zestaw zdaje egzamin ??? http://allegro.pl/spryskiwacze-reflektorow-xenon-model-i-i2276292288.html
denveco Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Brewki są przyklejone na amen klejem do szyb tak samo jak i klosze lamp ktore chcialem odkleic w celu pomalowania srodka na czarno. W sumie nie wygladaja az tak zle. Ale tu temat o spryskach a nie o brewkach hehehe ---------- Post dopisany at 16:59 ---------- Poprzedni post napisany at 16:53 ---------- Nie kolego pompka jest jedna zasilajaca dwa spryskiwacze, i mimo tego ze jest jedna to plyn w zbiorniczku znika w zastraszajacym tempie. A zestaw kupiony dokladnie od tego samego sprzedajacego. Tak wiec bierz kolego bez chwili wahania. Ja jestem z niego bardzo zadowolony, zreszta efekt widoczny....
przemciotorun Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 bardzo dobry opis :good:ale w linku co podal Kowi tez jest bardzo duzo informacji.... http://www.youtube.com/watch?v=k6j7oL4w7mk
JarusKK Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 [/color]Nie kolego pompka jest jedna zasilajaca dwa spryskiwacze, i mimo tego ze jest jedna to plyn w zbiorniczku znika w zastraszajacym tempie. A zestaw kupiony dokladnie od tego samego sprzedajacego. Tak wiec bierz kolego bez chwili wahania. Ja jestem z niego bardzo zadowolony, zreszta efekt widoczny.... ale pompka jedna jest na lampy a druga na szybe Tak??? skoro jest to dobry zestaw to jutro sobie go zamowie:)
denveco Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Szukalem i jakos nie znalazlem jak juz wyzej napisalm. Tak to bym nie zamieszczal tego samego postu, ale chcialem przedstawic swoj wlasny pomysl. im wiecej przedstawionych pomyslow tym wiecej mozliwosci ---------- Post dopisany at 20:56 ---------- Poprzedni post napisany at 20:50 ---------- Kolego kupujac ten zestaw dostajesz spryskiwacze, pompke, przewod oraz trojnik. Pompke ktora otrzymasz w zestawie instalujesz w podany np przeze mnie sposob lub inny w zbiorniczku fabrycznym 3,5 litrow lub kupujesz wiekszy zbiornik ktory jest przystosowany fabrycznie na dwie pompki (jedna do szyb a druga do spryskiwaczy lamp)
piotrzaba5 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 a czy można podłączyć spryskiwacze do lamp na jadną pompkę tą do szyb? da rade rade ta jedna pompka?
denveco Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Jedna pomka na szybe i spryski lamp bedzie dawala mniejsze cisnienie niz jak dasz jedna pompke na szyby i druga na spryski lamp.
Gattis Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 a ja szukam orginalnego mocowania sprysków do zderzaka i nie moge znaleźć....;/ Nie wiece czy moze z któregoś zestawu z allegro by nie podeszły czy cuś?
Kowi87 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 a ja szukam orginalnego mocowania sprysków do zderzaka i nie moge znaleźć....;/Nie wiece czy moze z któregoś zestawu z allegro by nie podeszły czy cuś? Ale o co pytasz?? jaki masz zderzak??
JarusKK Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 A takie pytanie mam czy podpiołes sie pod zasilanie pierwsze lepsze z brzegu czy znalazłes jakies po stacyjce ???a jaesli tak to w ktorym miejscu ???
radimm Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 fajnie że pokazałeś co i jak, napewno za jakiś niedługi czas mi się przyda
zib0l Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Tez bede w cieplejsze dni rezal spryski, browarek dla autora:wink:
denveco Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Opublikowano 4 Maja 2012 U mnie zderzak przystosowany byl poniekad do spryskiwaczy od wewnetrznej strony, tak jak pokazalem na fotce ze w miejscu gdzie byc one powinny nie ma tego zbrojenia. Mocowanie do samej belki musialem sam zrobic i dobrac odpowiednie miejsce. ---------- Post dopisany at 19:20 ---------- Poprzedni post napisany at 19:17 ---------- Co do zasilania to podpialem sie wybierajac "pierwsze lepsze". Podpiolem sie w okolice przekaznikow gdzie sa nakretki do ktorych dochodza kable plus i minus. Tak wiec nawet bez kluczyka w stacyjce spryski dzialaja. Nie chcialo mi sie kombinowac po jakis stacyjkach czy tez przekaznikach. Spryski sa by sie niebieskie nie mial do czego przyczepic.
bula87 Opublikowano 4 Maja 2012 Opublikowano 4 Maja 2012 dobra robota też mnie to czeka spryski już ponad rok leżą na półce i nie ma czasu się zabrać za to
lapek85 Opublikowano 4 Maja 2012 Opublikowano 4 Maja 2012 mozesz napisać od kogo kupiłeś na allergo zestaw do sprysków??
Rekomendowane odpowiedzi