ampera4 Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 Niedawno zauwazylem i sprawdzilem juz kilka razy przy roznych warunkach pogodowych ze samochod na tempomacie szybciej przyspiesza i jego predkosc maxymalna wynosi o 10 km/h wiecej !!!! ODCINEK TESTOW ZAWSZE TEN SAM : 1-sandal gazu do koca okolo 5 km predkosc maxymalna niecale 200 km/h 2- 5 bieg tempomat do konca ten sam dystans co wyzej gaz puszczony i predkosc maxymalna 210 km/h pomimo powyzszego przy 190 jak dam gaz sandal w podloge to nie czuc juz wyraznego przyspieszenia a na tempomacie wyraznie czuc i widac po liczniku ze auto startuje do przodu silnik 1.9 tdi pd a4 b5 srodek s pakiet 3 ramienna kierownica fotele kubelkowe itp moze komus to cos pomoze sprawdzcie u siebie bo niedowierzam wlasnym slepia co moze byc przyczyna ?
pawlopwl Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 może kiedyś przetestuję jak to z tą prędkością jest u mnie, ale mam silnik AHU i po założeniu tempomatu i w sumie dalej mam takie wrażenie że na guzik lepiej przyspiesza niż po naciśnięciu pedału gazu. Choć myślałem że to tylko takie odczucie z racji tego że auto przyspiesza a nie wciskam gazu.....
ampera4 Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Opublikowano 3 Maja 2012 sprawdz bede naprawde wdzieczny bo u mnie jest sajgon z roznica predkosci zeby natempomacie przy predkosci 200 km/h byla roznica 10 km/h wzwyz to auto musi dostac nieco wiekszego kopa
bouzuki Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 Ja ,z racji tego,że codziennie jadę do pracy autostradą A4 często korzystam z tempomatu.Po ustawieniu prędkości zauważyłem,ze jadąc pod górkę auto wyraźnie przyspiesza,aby zachować ustawioną prędkość i odwrotnie jadąc z górki czuć jak auto hamuje.Na liczniku cały cz w okolicach ustawionej prędkości.
ORMO_PL Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 Może kolega ma felgi w nieoryginalnym rozmiarze? Wydaje mi się, że tempomat równa do prędkości odczytanej przez sterownik. Ja również zauważyłem, że climatronic pokazuje prędkość o kilka kilometrów niższą niż prędkościomierz.
ampera4 Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Opublikowano 8 Maja 2012 Ja ,z racji tego,że codziennie jadę do pracy autostradą A4 często korzystam z tempomatu.Po ustawieniu prędkości zauważyłem,ze jadąc pod górkę auto wyraźnie przyspiesza,aby zachować ustawioną prędkość i odwrotnie jadąc z górki czuć jak auto hamuje.Na liczniku cały cz w okolicach ustawionej prędkości. to co opisales powyzej to swieta prawda. ale ja rozpedzam sie na tempomacie nie ustalam jednostaja predkosc tylko poprostu trzymam tempomat na przyspieszaniu tak dlugo by zobaczyc o ile wiecej rozpedzi sie niz na wcisnietym gazie do koca przez ten sam dystans i wyniki opisalem w pierwszym poscie felgi mam 16 orginalne z a4 opony 55/205 sport maxy ---------- Post dopisany 08-05-2012 at 16:37 ---------- Poprzedni post napisany 03-05-2012 at 18:57 ---------- odswiezam temat bo dalej jest szal:kox: spotkal sie ktos z owym przypadkiem ? ---------- Post dopisany at 16:37 ---------- Poprzedni post napisany at 16:37 ---------- odswiezam temat bo dalej jest szal:kox: spotkal sie ktos z owym przypadkiem ?
majkel20 Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 Może kolega ma felgi w nieoryginalnym rozmiarze?Wydaje mi się, że tempomat równa do prędkości odczytanej przez sterownik. Ja również zauważyłem, że climatronic pokazuje prędkość o kilka kilometrów niższą niż prędkościomierz. A co ma climatronic do prędkości?? :eusathink:
Magicbattle Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 tez tak mam ze na tempomacie ciagnie owiele lepiej nic normalnie gazem noznym. 1.8t aeb
grzes1704 Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 trzeba będzie robić kreski na tempomacie:)
akwarium Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 witam umnie to samo tempomat ciagnie lepiej a4 b6 1.9 tdi AVF
Viwaldi Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 Na klimatroniku można sprawdzić między innymi i prędkość aktualną (pozycja 17). Więcej inf http://www.a4-klub.pl/archiwum/index.php?topic=70.0;highlight=klimatronik
ampera4 Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Opublikowano 8 Maja 2012 Na klimatroniku można sprawdzić między innymi i prędkość aktualną (pozycja 17).Więcej inf http://www.a4-klub.pl/archiwum/index.php?topic=70.0;highlight=klimatronik Wiem o tym ale do tego wystarczy licznik a ze licznik zawyza pare kilometrow to nie ma nic wspolnego z tym jakie jest przyspieszenie na tempomacie ---------- Post dopisany at 21:26 ---------- Poprzedni post napisany at 21:25 ---------- Na klimatroniku można sprawdzić między innymi i prędkość aktualną (pozycja 17).Więcej inf http://www.a4-klub.pl/archiwum/index.php?topic=70.0;highlight=klimatronik Wiem o tym ale do tego wystarczy licznik a ze licznik zawyza pare kilometrow to nie ma nic wspolnego z tym jakie jest przyspieszenie na tempomacie
Viwaldi Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 Na klimatroniku można sprawdzić między innymi i prędkość aktualną (pozycja 17).Więcej inf http://www.a4-klub.pl/archiwum/index.php?topic=70.0;highlight=klimatronik Wiem o tym ale do tego wystarczy licznik a ze licznik zawyza pare kilometrow to nie ma nic wspolnego z tym jakie jest przyspieszenie na tempomacie ---------- Post dopisany at 21:26 ---------- Poprzedni post napisany at 21:25 ---------- Na klimatroniku można sprawdzić między innymi i prędkość aktualną (pozycja 17).Więcej inf http://www.a4-klub.pl/archiwum/index.php?topic=70.0;highlight=klimatronik Wiem o tym ale do tego wystarczy licznik a ze licznik zawyza pare kilometrow to nie ma nic wspolnego z tym jakie jest przyspieszenie na tempomacie Źle zamieściłem posta bo nie zacytowałem kolegi majkel20
Dev Opublikowano 10 Maja 2012 Opublikowano 10 Maja 2012 tez tak mam ze na tempomacie ciagnie owiele lepiej nic normalnie gazem noznym. 1.8t aeb wydaje Ci sie, w benzynie tempomat jest mechaniczny, w dieslu elektroniczny
bin85 Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 W benzynie też jest elektroniczny chyba ze chodzi ci o samą mechanikę przepustnicy, oczywiście mówię o przepustnicy bez linki
Dev Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 Kolego przeczytaj dokłądnie tekst, konkretnie chodziło tutaj o AEB tam, w oryginale nie było elektronicznej przepustnicy mozna zalożyc takowa ale trzeba zmieniac ECU
julo23 Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 Dziś sprawdziłem ten trick z tempomatem i też sie zdziwiłem bo ładnie rwie do przodu na + Tempomatu. A może to tylko takie złudzenie bo auto samo jedzie hehehe
lukaszwaniek Opublikowano 12 Maja 2012 Opublikowano 12 Maja 2012 Ja też mam takie odczucie AVF 130KM Q. Ostatnio na autostradzie próbowałem i wydaje mi się że ma lepsze przyspieszenie rozpędzając auto tempomatem. Prędkości max nie sprawdzałem.
ampera4 Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Opublikowano 12 Maja 2012 wiec jednak odczucie mialem dobre koledzy sprawdzcie jeszcze v-max jak bedziecie mieli okazje ja u siebie doznalem szoku:decayed:
Rekomendowane odpowiedzi