JawoR36 Opublikowano 30 Maja 2012 Opublikowano 30 Maja 2012 Witam, czym mógłbym usunąć klej po emblematach na klapie? Jako, że nie lubię najpierw pytać, a potem robić, próbowałem już wszystkiego. Pasta G3 i tempo, rozpuszczalnik, płyn do tłustych powierzchni, który radzi sobie z osadami z klocków np, ludwik, ekstrakcyjna itp i ni hu hu, nie wiem jak się tego pozbyć. Nie chodzi mi o delikatne ślady, tylko perfidnie został mi klej na klapie
sokal Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 A po takich mieszankach chemicznych jest tam jeszcze w ogóle klapa? We no zerknij A tak serio to denaturacik, benzynka extrakastracyjna, trochę bawełny i 2kg cierpliwości Umyj auto ze 2 razy ze szczególnym uwzględnieniem tylnej klapy, a potem delikatnie przecieraj pozostałości szmatką (najlepiej np samym rogiem nasączonym, owiniętym na koniec palca... tak wiesz... trochę mniej inwazyjnie niż te rozpuszczalniki ;P a tempo zostaw sobie na koniec gdyby zdarzyło Ci się jednak trochę porysować lakier
JawoR36 Opublikowano 31 Maja 2012 Autor Opublikowano 31 Maja 2012 A po takich mieszankach chemicznych jest tam jeszcze w ogóle klapa? Mam nadzieje No ni cholery nie chce zejść przy użyciu ekstrakcyjnej
OLI_B5 Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 To ten czarny klej tak? Ja najpierw delikatnie zdrapałem to nożykiem a co zostało to szmatka +rozpuszczalnik na coś twardego najlepiej mega tępy nożyk na to szmatka i delikatnie skrobać, nie porysujesz a powinno zejść ale z godzine się pomęczysz
JawoR36 Opublikowano 31 Maja 2012 Autor Opublikowano 31 Maja 2012 Kurcze, tak właśnie zdrapałem te "A" z klapy.. Ale trwało to z 40min I jeszcze delikatnie kontury widać..
OLI_B5 Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 Ja w ogole po zdrapaniu tego kleju mam jaśniejszym kolorem napis a4
verpa Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 Ja w ogole po zdrapaniu tego kleju mam jaśniejszym kolorem napis a4 warunki pogodowe itp działają na lakier, więc nic dziwnego. Do zdrapania uporczliwego kleju spróbuj zastosować delikatnie rozpuszczanik nitro
wrclaguna Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 Do usuwania kleju z powierzchni jest specjalna okrągła guma do kupienia w każdym lepszym lakierniczym .
fafnasty Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 ja emblematy oderwalem nicia czyli wciasnelem nic miedzy klape a emblemat i pojechalem po calosci delikatnie znaczki zeszly a resztki kleju tarlem mocno palcem az zeszlo (lekkie odciski heh) potem na myjke i cala klape przetarlem dokladnie pasta temp i dodam ze mam czarna lalunie i efekt jest:banan:
JawoR36 Opublikowano 31 Maja 2012 Autor Opublikowano 31 Maja 2012 Zdarłem.. Ale efekt i tak mizerny, minimalne ryski + kontury od kleju.. Jadę jutro do lakiernika i mi to poprawi bo ja już nerwów nie mam
oprych Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 wrzuć foty twojej pracy a potem po wizycie u lakiernika jestem ciekaw jak to wyjdzie
eu4yaon Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 najlepiej trzec palcem tylko uważać na przegrzanie palucha ewentualnie izopropanolem i można delikatnie spolerować miejsce odklejenia.
janusz_stg Opublikowano 2 Czerwca 2012 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Trochę późno ale na przyszłość . Skuteczny i to bardzo jest zwykły plak do kokpitów.Teść sprowadził auto tak upstrzone ,że potrzeć się nie dało. Plak załatwił wszystkie naklejki.
JawoR36 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2012 Trochę późno ale na przyszłość . Skuteczny i to bardzo jest zwykły plak do kokpitów.Teść sprowadził auto tak upstrzone ,że potrzeć się nie dało. Plak załatwił wszystkie naklejki. Sprawdzę, bo do lakiernika coś nie mogę trafić
pucy1 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Opublikowano 3 Czerwca 2012 kauczukiem sprawdziłem wlasnie u siebie z braku specjalnej gumki uzyłem korka do wanny slady po kleju zniknęły, lakier nie ucierpiał
dymek127 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Opublikowano 3 Czerwca 2012 ja u siebie pogrzałem suszarką, tylko uważaj żeby Twoja kobieta nie przyuważyła:wink: a potem benzyna ekstrakcyjna i bawełniana szmatka nie ma praktycznie znaku a po kilku myciach nie widac juz nawet różnicy w kolorze
JawoR36 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2012 benzyna ekstrakcyjna albo zwykła ropa To akurat sprawdzałem i nie działa
samekgsx550 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Opublikowano 4 Czerwca 2012 W sklepach budowlanych można dostać różne takie środki. Benzyna ekstrakcyjna za słaba. A może NITRO
Rekomendowane odpowiedzi