Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elektrycznych podnośników tylnych szyb w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czy ktoś w okolicach Krakowa byłby wstanie pomóc?:)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pytanko mam drobne. Zmienialiscie cale boczki czy moze macie patent na zaslepienie otworu po korbce?? Mam problem ze znalezieniem boczkow w speedzie w normalnych pieniadzach:)

Edytowane przez maciekpolanica

Opublikowano

Wziąłem się dziś za szybki, zacząłem od strony kierowcy, wszystko podpięte, natomiast szyby mogę otwierac - zamykac tylko z panela kierowcy, natomiast z tyłu zero reakcji na przycisk otworz- zamknij. We włączniku mam 4 piny - natomiast dochodzą z wiązki 3. Podmieniałem też przycisk na inny i dalej to samo czyli wadliwy przycisk odpada. Jak włączę podświetlenie to nie ma podświetlenia przycisku z tyłu, zapala się na klik otwórz, zamknij. Przewody z słupka B do A podłączone cany 3 i 20 , zasilanie 11 i 13 , inkalacja 14. Parę osób miało tu ten sam problem, ale brak odpowiedzi w temacie

Opublikowano
27 minut temu, MilUl napisał:

Wziąłem się dziś za szybki, zacząłem od strony kierowcy, wszystko podpięte, natomiast szyby mogę otwierac - zamykac tylko z panela kierowcy, natomiast z tyłu zero reakcji na przycisk otworz- zamknij. We włączniku mam 4 piny - natomiast dochodzą z wiązki 3. Podmieniałem też przycisk na inny i dalej to samo czyli wadliwy przycisk odpada. Jak włączę podświetlenie to nie ma podświetlenia przycisku z tyłu, zapala się na klik otwórz, zamknij. Przewody z słupka B do A podłączone cany 3 i 20 , zasilanie 11 i 13 , inkalacja 14. Parę osób miało tu ten sam problem, ale brak odpowiedzi w temacie

A w MK adaptacje zrobiłeś?

Opublikowano
19 minut temu, MaTeo85 napisał:

A w MK adaptacje zrobiłeś?

Mk kanał 61 adaptacja zrobiona na 2 - było 3, bez zmian

Czy wiązka boczków z tyłu różni się?  Tył lewa i tył prawa ? Bo wziąłem pierwszą lepsza 

Edytowane przez MilUl

Opublikowano

Zamontuj całość zakoduj odczekaj czasami jest tak że uruchamiają się po jakimś czasie 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja dzis rezalem instalacje szybek i mialem inaczej rozmieszczone piny niz w opisie na 1 stronie.  Piny glosnikow byly odwrotnie wpiete (brazowo-zolty byl wpiety w pin 12 a czerwono-zolty jest pod 2) i pin od inklinacji w slupkach A nie byl pod 14 tylko pod 4. Pod pinem 11 slupka B nie bylo masy tylko byla wpieta w pin 7.

Opublikowano

Może dlatego miałeś inaczej niż w pierwszym poście bo tam jest schemat do 2004r. a ty może masz samochód z 2003r. i faktycznie jest trochę inaczej ( też tak miałem i też się trochę z tym głowiłem), ale kolega bart-s przyszedł z pomocą i jakoś dałem rade:)

Opublikowano
8 godzin temu, YoGi1984 napisał:

Może dlatego miałeś inaczej niż w pierwszym poście bo tam jest schemat do 2004r. a ty może masz samochód z 2003r. i faktycznie jest trochę inaczej ( też tak miałem i też się trochę z tym głowiłem), ale kolega bart-s przyszedł z pomocą i jakoś dałem rade:)

Nie ma się co głowić, to tylko inne rozmieszczenie pinów. Ważne żeby we wtyczce i gnieździe były w tych samych miejscach  :) Nie istotne czy ty masz ten sygnał na pinie 4 a na schemacie jest na 14. Oczywiście dla własnego zaspokojenia możesz je zamienić żeby było jak na schemacie :D 
Ważne że szyby działają i jest banan na twarzy. Ja po zamontowaniu swoich nie mogłem się nacieszyć i co chwilę otwierałem i zamykałem. Teraz nie wyobrażam sobie żeby tam była jakaś korba ?

Edytowane przez cysiek18

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Pochwale sie dzisiaj wjechaly tylne szyby:) 3h madra glowa kaju i troszke mojej pomocy i sa:)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Koledzy, 

Zbieram się powoli do modzenia kolejnej rzeczy w mojej laluni. Tym razem chcę podejść kompleksowo - będę wymieniał fotele i przy okazji chcę pociągnąć elektrykę w tył - bo u mnie z tyłu tylko kolbotronic. 

No i mam pytanie, wg tego co jest na pierwszej stronie w opisie kable jakie ciągnę to od słupka B do A z obu stron + zasilanie pomiędzy słupkami A. 
Jednak mam problem ... 

Mój moduł komfortu to: 8E0 959 433 BG  - co za tym idzie nie obsługuje on elektryki w tyle... muszę go zatem zmienić. Pytanie na jaki? Czy zmieniając moduł komfortu muszę robić jakieś przeróbki w kostkach/wtyczkach przy module? 

Pytanie drugie, czy trzeba ciągnąć kable od słupków do MK? To pytanie jest związane ze schematami z końca instrukcji zamieszczonej na pierwszej stronie. 

Aktualizacja: 

Mój MK w/w daje sobie zakodować w kanale 61 zarówno 0 jak i 1 - oznacza to, że samą elektrykę w tyle, bez oświetlenia nóg uciągnie? Gdybym chciał jednak włożyć inny MK np na przyszłość - to jaki? I czy będę musiał robić przeróbkę kostek i instalacji? 

Pozdrawiam i proszę o pomoc :)
Darek 

Edytowane przez lewiatan1989

Opublikowano

witam. szukalem na forum ale nie poszukalem nic na ten temat. Chce wymienic zuzyty panel szyb na 4 szyby. moj aktualny ma nr 8Z0959851D ale na allegro z ori nie ma takich z koncówka D. Sa z koncowka F i B czy takie by pasowały?

Opublikowano
Godzinę temu, hidden22 napisał:

witam. szukalem na forum ale nie poszukalem nic na ten temat. Chce wymienic zuzyty panel szyb na 4 szyby. moj aktualny ma nr 8Z0959851D ale na allegro z ori nie ma takich z koncówka D. Sa z koncowka F i B czy takie by pasowały?

Tak, można między sobą zmieniać, ilość pinów jest ta sama

Opublikowano
10 godzin temu, lewiatan1989 napisał:

Koledzy, 

Zbieram się powoli do modzenia kolejnej rzeczy w mojej laluni. Tym razem chcę podejść kompleksowo - będę wymieniał fotele i przy okazji chcę pociągnąć elektrykę w tył - bo u mnie z tyłu tylko kolbotronic. 

No i mam pytanie, wg tego co jest na pierwszej stronie w opisie kable jakie ciągnę to od słupka B do A z obu stron + zasilanie pomiędzy słupkami A. 
Jednak mam problem ... 

Mój moduł komfortu to: 8E0 959 433 BG  - co za tym idzie nie obsługuje on elektryki w tyle... muszę go zatem zmienić. Pytanie na jaki? Czy zmieniając moduł komfortu muszę robić jakieś przeróbki w kostkach/wtyczkach przy module? 

Pytanie drugie, czy trzeba ciągnąć kable od słupków do MK? To pytanie jest związane ze schematami z końca instrukcji zamieszczonej na pierwszej stronie. 

Aktualizacja: 

Mój MK w/w daje sobie zakodować w kanale 61 zarówno 0 jak i 1 - oznacza to, że samą elektrykę w tyle, bez oświetlenia nóg uciągnie? Gdybym chciał jednak włożyć inny MK np na przyszłość - to jaki? I czy będę musiał robić przeróbkę kostek i instalacji? 

Pozdrawiam i proszę o pomoc :)
Darek 

Nic przy module nie robisz. Zasilanie tylnych drzwi przez bezpieczniki. Lista modułów w pierwszym poście, musi się pokrywać to co masz + to co chcesz dołożyć... :hi:

Opublikowano
Godzinę temu, hidden22 napisał:

Panel kierowcy jest p&p

Opublikowano
2 godziny temu, kaju napisał:

Nic przy module nie robisz. Zasilanie tylnych drzwi przez bezpieczniki. Lista modułów w pierwszym poście, musi się pokrywać to co masz + to co chcesz dołożyć... :hi:

Kaju - dzięki jednak jeszcze chcę dopytać bo kto jak kto ale Ty będziesz wiedział ?

Dobrze rozumiem, że mój MK obsłuży elektrykę w tylnych drzwiach? Zgodnie z tym co napisałem z kodowaniem 0 i 1?

Jakbym chciał oświetlenie dołożyć to zgodnie z tym co napisałeś powinienem włożyć MK z końcówką BS lub CN?

Opublikowano

Jeśli i tak zakładasz elektryke, to dostępne dla Ciebie moduły pod elektryke i potem pakiet światło to BJ, BM, BR, BS, CA, CB, CE, CH, CJ, CN, CQ, CR.

Opublikowano
5 godzin temu, kaju napisał:

Jeśli i tak zakładasz elektryke, to dostępne dla Ciebie moduły pod elektryke i potem pakiet światło to BJ, BM, BR, BS, CA, CB, CE, CH, CJ, CN, CQ, CR.

Dziękować i jak mogę to jeszcze podpytam:

Czy aby dołożyć tylko lampki białe i czerwone drzwi muszę zmieniać MK? Zakładam, że uruchomię elektrykę w tyle na tym module co mam czyli BG.

Opublikowano

Lampki w drzwiach ruszają na każdych elektrycznych drzwiach z automatu - wystarczy odpowiednie wpięcie w sterownik drzwi i świeci :)

Opublikowano
1 minutę temu, kaju napisał:

Lampki w drzwiach ruszają na każdych elektrycznych drzwiach z automatu - wystarczy odpowiednie wpięcie w sterownik drzwi i świeci :)

I to jest konkretna odpowiedź - ale mnie czeka rezania aż się boję ???