Opublikowano 28 Września 20187 l Pytanko mam drobne. Zmienialiscie cale boczki czy moze macie patent na zaslepienie otworu po korbce?? Mam problem ze znalezieniem boczkow w speedzie w normalnych pieniadzach:) Edytowane 28 Września 20187 l przez maciekpolanica
Opublikowano 3 Października 20187 l Wziąłem się dziś za szybki, zacząłem od strony kierowcy, wszystko podpięte, natomiast szyby mogę otwierac - zamykac tylko z panela kierowcy, natomiast z tyłu zero reakcji na przycisk otworz- zamknij. We włączniku mam 4 piny - natomiast dochodzą z wiązki 3. Podmieniałem też przycisk na inny i dalej to samo czyli wadliwy przycisk odpada. Jak włączę podświetlenie to nie ma podświetlenia przycisku z tyłu, zapala się na klik otwórz, zamknij. Przewody z słupka B do A podłączone cany 3 i 20 , zasilanie 11 i 13 , inkalacja 14. Parę osób miało tu ten sam problem, ale brak odpowiedzi w temacie
Opublikowano 3 Października 20187 l 27 minut temu, MilUl napisał: Wziąłem się dziś za szybki, zacząłem od strony kierowcy, wszystko podpięte, natomiast szyby mogę otwierac - zamykac tylko z panela kierowcy, natomiast z tyłu zero reakcji na przycisk otworz- zamknij. We włączniku mam 4 piny - natomiast dochodzą z wiązki 3. Podmieniałem też przycisk na inny i dalej to samo czyli wadliwy przycisk odpada. Jak włączę podświetlenie to nie ma podświetlenia przycisku z tyłu, zapala się na klik otwórz, zamknij. Przewody z słupka B do A podłączone cany 3 i 20 , zasilanie 11 i 13 , inkalacja 14. Parę osób miało tu ten sam problem, ale brak odpowiedzi w temacie A w MK adaptacje zrobiłeś?
Opublikowano 3 Października 20187 l 19 minut temu, MaTeo85 napisał: A w MK adaptacje zrobiłeś? Mk kanał 61 adaptacja zrobiona na 2 - było 3, bez zmian Czy wiązka boczków z tyłu różni się? Tył lewa i tył prawa ? Bo wziąłem pierwszą lepsza Edytowane 3 Października 20187 l przez MilUl
Opublikowano 3 Października 20187 l Zamontuj całość zakoduj odczekaj czasami jest tak że uruchamiają się po jakimś czasie
Opublikowano 7 Listopada 20187 l Ja dzis rezalem instalacje szybek i mialem inaczej rozmieszczone piny niz w opisie na 1 stronie. Piny glosnikow byly odwrotnie wpiete (brazowo-zolty byl wpiety w pin 12 a czerwono-zolty jest pod 2) i pin od inklinacji w slupkach A nie byl pod 14 tylko pod 4. Pod pinem 11 slupka B nie bylo masy tylko byla wpieta w pin 7.
Opublikowano 7 Listopada 20187 l Może dlatego miałeś inaczej niż w pierwszym poście bo tam jest schemat do 2004r. a ty może masz samochód z 2003r. i faktycznie jest trochę inaczej ( też tak miałem i też się trochę z tym głowiłem), ale kolega bart-s przyszedł z pomocą i jakoś dałem rade:)
Opublikowano 8 Listopada 20187 l 8 godzin temu, YoGi1984 napisał: Może dlatego miałeś inaczej niż w pierwszym poście bo tam jest schemat do 2004r. a ty może masz samochód z 2003r. i faktycznie jest trochę inaczej ( też tak miałem i też się trochę z tym głowiłem), ale kolega bart-s przyszedł z pomocą i jakoś dałem rade:) Nie ma się co głowić, to tylko inne rozmieszczenie pinów. Ważne żeby we wtyczce i gnieździe były w tych samych miejscach Nie istotne czy ty masz ten sygnał na pinie 4 a na schemacie jest na 14. Oczywiście dla własnego zaspokojenia możesz je zamienić żeby było jak na schemacie Ważne że szyby działają i jest banan na twarzy. Ja po zamontowaniu swoich nie mogłem się nacieszyć i co chwilę otwierałem i zamykałem. Teraz nie wyobrażam sobie żeby tam była jakaś korba ? Edytowane 8 Listopada 20187 l przez cysiek18
Opublikowano 18 Grudnia 20187 l Witam. Pochwale sie dzisiaj wjechaly tylne szyby:) 3h madra glowa kaju i troszke mojej pomocy i sa:)
Opublikowano 19 Marca 20197 l Koledzy, Zbieram się powoli do modzenia kolejnej rzeczy w mojej laluni. Tym razem chcę podejść kompleksowo - będę wymieniał fotele i przy okazji chcę pociągnąć elektrykę w tył - bo u mnie z tyłu tylko kolbotronic. No i mam pytanie, wg tego co jest na pierwszej stronie w opisie kable jakie ciągnę to od słupka B do A z obu stron + zasilanie pomiędzy słupkami A. Jednak mam problem ... Mój moduł komfortu to: 8E0 959 433 BG - co za tym idzie nie obsługuje on elektryki w tyle... muszę go zatem zmienić. Pytanie na jaki? Czy zmieniając moduł komfortu muszę robić jakieś przeróbki w kostkach/wtyczkach przy module? Pytanie drugie, czy trzeba ciągnąć kable od słupków do MK? To pytanie jest związane ze schematami z końca instrukcji zamieszczonej na pierwszej stronie. Aktualizacja: Mój MK w/w daje sobie zakodować w kanale 61 zarówno 0 jak i 1 - oznacza to, że samą elektrykę w tyle, bez oświetlenia nóg uciągnie? Gdybym chciał jednak włożyć inny MK np na przyszłość - to jaki? I czy będę musiał robić przeróbkę kostek i instalacji? Pozdrawiam i proszę o pomoc Darek Edytowane 19 Marca 20197 l przez lewiatan1989
Opublikowano 20 Marca 20197 l witam. szukalem na forum ale nie poszukalem nic na ten temat. Chce wymienic zuzyty panel szyb na 4 szyby. moj aktualny ma nr 8Z0959851D ale na allegro z ori nie ma takich z koncówka D. Sa z koncowka F i B czy takie by pasowały?
Opublikowano 20 Marca 20197 l Godzinę temu, hidden22 napisał: witam. szukalem na forum ale nie poszukalem nic na ten temat. Chce wymienic zuzyty panel szyb na 4 szyby. moj aktualny ma nr 8Z0959851D ale na allegro z ori nie ma takich z koncówka D. Sa z koncowka F i B czy takie by pasowały? Tak, można między sobą zmieniać, ilość pinów jest ta sama
Opublikowano 20 Marca 20197 l 10 godzin temu, lewiatan1989 napisał: Koledzy, Zbieram się powoli do modzenia kolejnej rzeczy w mojej laluni. Tym razem chcę podejść kompleksowo - będę wymieniał fotele i przy okazji chcę pociągnąć elektrykę w tył - bo u mnie z tyłu tylko kolbotronic. No i mam pytanie, wg tego co jest na pierwszej stronie w opisie kable jakie ciągnę to od słupka B do A z obu stron + zasilanie pomiędzy słupkami A. Jednak mam problem ... Mój moduł komfortu to: 8E0 959 433 BG - co za tym idzie nie obsługuje on elektryki w tyle... muszę go zatem zmienić. Pytanie na jaki? Czy zmieniając moduł komfortu muszę robić jakieś przeróbki w kostkach/wtyczkach przy module? Pytanie drugie, czy trzeba ciągnąć kable od słupków do MK? To pytanie jest związane ze schematami z końca instrukcji zamieszczonej na pierwszej stronie. Aktualizacja: Mój MK w/w daje sobie zakodować w kanale 61 zarówno 0 jak i 1 - oznacza to, że samą elektrykę w tyle, bez oświetlenia nóg uciągnie? Gdybym chciał jednak włożyć inny MK np na przyszłość - to jaki? I czy będę musiał robić przeróbkę kostek i instalacji? Pozdrawiam i proszę o pomoc Darek Nic przy module nie robisz. Zasilanie tylnych drzwi przez bezpieczniki. Lista modułów w pierwszym poście, musi się pokrywać to co masz + to co chcesz dołożyć...
Opublikowano 20 Marca 20197 l Godzinę temu, hidden22 napisał: witam. szukalem na forum ale nie poszukalem nic na ten temat. Chce wymienic zuzyty panel szyb na 4 szyby. moj aktualny ma nr 8Z0959851D ale na allegro z ori nie ma takich z koncówka D. Sa z koncowka F i B czy takie by pasowały? Panel kierowcy jest p&p
Opublikowano 20 Marca 20197 l 2 godziny temu, kaju napisał: Nic przy module nie robisz. Zasilanie tylnych drzwi przez bezpieczniki. Lista modułów w pierwszym poście, musi się pokrywać to co masz + to co chcesz dołożyć... Kaju - dzięki jednak jeszcze chcę dopytać bo kto jak kto ale Ty będziesz wiedział ? Dobrze rozumiem, że mój MK obsłuży elektrykę w tylnych drzwiach? Zgodnie z tym co napisałem z kodowaniem 0 i 1? Jakbym chciał oświetlenie dołożyć to zgodnie z tym co napisałeś powinienem włożyć MK z końcówką BS lub CN?
Opublikowano 20 Marca 20197 l Jeśli i tak zakładasz elektryke, to dostępne dla Ciebie moduły pod elektryke i potem pakiet światło to BJ, BM, BR, BS, CA, CB, CE, CH, CJ, CN, CQ, CR.
Opublikowano 20 Marca 20197 l 5 godzin temu, kaju napisał: Jeśli i tak zakładasz elektryke, to dostępne dla Ciebie moduły pod elektryke i potem pakiet światło to BJ, BM, BR, BS, CA, CB, CE, CH, CJ, CN, CQ, CR. Dziękować i jak mogę to jeszcze podpytam: Czy aby dołożyć tylko lampki białe i czerwone drzwi muszę zmieniać MK? Zakładam, że uruchomię elektrykę w tyle na tym module co mam czyli BG.
Opublikowano 20 Marca 20197 l Lampki w drzwiach ruszają na każdych elektrycznych drzwiach z automatu - wystarczy odpowiednie wpięcie w sterownik drzwi i świeci
Opublikowano 20 Marca 20197 l 1 minutę temu, kaju napisał: Lampki w drzwiach ruszają na każdych elektrycznych drzwiach z automatu - wystarczy odpowiednie wpięcie w sterownik drzwi i świeci I to jest konkretna odpowiedź - ale mnie czeka rezania aż się boję ???