Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania w Audi A4 B8 za pomocą VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 20.11.2017 o 11:10, lukasz_szymanski napisał:

szukam trafiłem na jedna kodowanie, gdzie trzeba było wejść w 09-potem w 07 kodowanie i znaleźć wischer i zmienić kodowanie

Zła kolejność.

Wejść w 09 znaleźć wischer, wejść w sterownik wischer, kodowanie, zmiana kodowania.

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 15.08.2013 o 14:20, Kuba87 napisał:

Właśnie że nie mam logów bo nie myślałem że coś może zwiać. TPMS i wiele innych udało mi sie postawic a ta grafika... nie mam pomysła. Gdzie szukać?

Zielone menu

*Proszę uzupełnić profil.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam mam takie pytanie jekt ktos moze na forum z trojmiasta kto ogarnia to cale kodowanie bo ja nie mam o tym zielonego pojecia a czytam ze mozna wiele rzeczy pokodowac mam mmi 3g chyba to high bo z dyskiem probowalem wchodzic w to zielone menu ale nie moge wiec chyba potrzeba komputer. tak jak pisalem kompletnie sie na tym nie znam wiec chcialbym zeby mi ktos pomogl mam audi b8 z 2014r 2.0 TDI

*Pierwsze to należy się przywitać w odpowiednim dziale, a potem szukać pomocy. ->Nowicjusz
Zapraszam również tu ->Regulamin. To nie jest temat do takich zapytań.

Opublikowano
3 minuty temu, rumak22 napisał:

witam mam takie pytanie jekt ktos moze na forum z trojmiasta kto ogarnia to cale kodowanie bo ja nie mam o tym zielonego pojecia a czytam ze mozna wiele rzeczy pokodowac mam mmi 3g chyba to high bo z dyskiem probowalem wchodzic w to zielone menu ale nie moge wiec chyba potrzeba komputer. tak jak pisalem kompletnie sie na tym nie znam wiec chcialbym zeby mi ktos pomogl mam audi b8 z 2014r 2.0 TDI

Popytaj na 3-miejskich spotach na pewno ktoś ogarnie

Opublikowano

Witajcie, tylko nie krzyczcie, że zakładam kolejny temat :D
Temat składanych lusterek był wałkowany, ale ja nie mogę sobie poradzić z tym tematem. Wymieniłem oczywiście wszystko jak należy, wymieniłem sterowniki w drzwiach (8k0959793b kier. i 8k0959792b pas.), zakodowałem sterowniki 46, 42 i 52 i niestety nie działają lampki, podświetlenie w drzwiach, przyciski i same lusterka z kierunkowskazem włącznie. Wiem, że kolega na forum swego czasu też miał ten sam problem, ale nie napisał, jak go rozwiązał. Może ktoś mi podpowiedzieć, jak temat ugryźć ? Czy może te sterowniki nie współpracują z liftem ? Podejrzewam, że to kwestia odpowiedniego zakodowania. Byłbym wdzięczny za każdą odpowiedź. Pzdr

Jeszcze jedno: jaki jest nr sterowników drzwi od polifta, które obsługują lusterka składane i oświetlenie tapicerki ?

Edytowane przez jaro_alfa

Opublikowano

Witam czy ktoś orientuje się jak, i czy w ogóle się da dokodować by w radiu Concert na głównym wyświetlaczu (nie na FISie) wyświetlała się temperatura powietrza jak na załączonym zdjęciu?

a4temp.jpg

Opublikowano
5 godzin temu, Marsi napisał:

Witam czy ktoś orientuje się jak, i czy w ogóle się da dokodować by w radiu Concert na głównym wyświetlaczu (nie na FISie) wyświetlała się temperatura powietrza jak na załączonym zdjęciu?

a4temp.jpg

Ta temperatura ze zdjęcia to nastawy klimatronika

Opublikowano
1 minutę temu, Krzy0 napisał:

Ta temperatura ze zdjęcia to nastawy klimatronika

Dzięki za sprostowanie - a gdy posiadam u siebie klimatronik ale mi się ta temperatura nie wyświetla?

Opublikowano

Bo pewnie masz klimę 3 strefową wtedy się nie wyświetla

Opublikowano
Godzinę temu, bin85 napisał:

Bo pewnie masz klimę 3 strefową wtedy się nie wyświetla

Już wszystko jasne. dzięki.

Opublikowano

zna ktoś kodowanie żeby puszczał przy ruszaniu hamulec ręczny bez zapiętych pasów ? chciałbym też zakodować podświetlenie zegarów na pozycji 0 przełącznika świateł, szukałem niestety nie umiem tego w vcds zrobić

Opublikowano
W dniu 17.01.2018 o 19:06, Marina_Yacht napisał:

zna ktoś kodowanie żeby puszczał przy ruszaniu hamulec ręczny bez zapiętych pasów ?

53-Parking Brake ---> Security Access 16---> (kod 25194) --->ADAPTACJA 10 ---> Channel 7 zmiana z 1 na 0

Kodowałem u siebie w 3g high i zadziałało.

Opublikowano

dzięki mam co prawda concert ale pewnie kodowanie jest takie samo 

Opublikowano

Koledzy mam problem w a5 poliftowej mmi 3g z hdd, podczas wizyty w serwisie zrobili 8 aktualizacji w serwisie dzięki czemu sterowniki przywróciły wartości fabryczne i musiałem odtworzyc zmiany które wdrożyłem podczas 5 lat użytkownania jak np. oświetlenie wnętrza. Wszystko w zasadzie mi się udało, ale gdzieś dałem ciała (albo w vcds albo zielonym menu) i w "car" w ustawieniach auta pojawiła się opcja "automatyczna roleta tylna" która jest wyszarzona i blokuje opcje znajdujące się w centralnym zamku takie jak składanie lusterek po zamknięciu, blokada podczas jazdy itd. (są tez wyszarzone). Moge zmieniać tylko opcje  oswietlenia zewnętrznego i wewnętrznego. Po wielu dniach prób proszę o pomoc bo nie mogę wpaść na to co zrobić a nie chce już dłużej tracić czasu na próby podejrzewając że jest to blachostka. Ktoś pomoże?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 19.01.2018 o 21:33, wolwerin napisał:

53-Parking Brake ---> Security Access 16---> (kod 25194) --->ADAPTACJA 10 ---> Channel 7 zmiana z 1 na 0

Kodowałem u siebie w 3g high i zadziałało.

Szkoda,że w polifcie to nie działa.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

51a2d79b742432d2426c873a4b27db2c.jpg to wina kabla czy ja cos nie tak robie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podeślę ktoś kodowanie do kamery cofania do MMI 3GP ? A4 B8

Opublikowano

Jest tu jakis moderator ktory moglby z tych 69 stron.. zaktualizowac 1szy post ? pada tu duzo ciekawych opcji a wertowanie tylu stron troche mija sie z celem tego watku.

*Proszę uzupełnić profil.

Opublikowano

Pany podrzucicie gdzie w 09 kodowało się Czujnik wilgotności w kanale zasysania świeżego powietrza mowa o polifcie.

Opublikowano

Czy da się zakodować tak aby razem z DRL włączały się tylne światła?