imr_pl Opublikowano 31 Marca 2017 Opublikowano 31 Marca 2017 witam , koła zmienione na letnie 235/45/17....... Cisza w dalszym ciągu , nie wiem co było przyczyną stuków.
putin Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 cześć mam ten sam problem na bank do wymiany tuleje gumowo metalowe te które mocują sanki do nadwozia są ich cztery sztuki
Jakub_sto Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 (edytowane) Witam, Również mam problem ze stukaniem - niedługo auto trafi na przegląd sanek/wózka. Przy okazji mam więc pytanie. Ostatnio zabrałem się za wymianę plastikowego nadkola w prawym kole i zauważyłem (moim zdaniem) brak -> zdjęcie. Czego brakuje i czy w ogóle? I jak oceniacie stopień korozji samych sanek/wózka (do przemalowania czy kupić nowe)? Edytowane 10 Maja 2017 przez Jakub_sto
misha1982 Opublikowano 20 Maja 2017 Opublikowano 20 Maja 2017 Dnia 10.05.2017 o 20:04, Jakub_sto napisał: Witam, Również mam problem ze stukaniem - niedługo auto trafi na przegląd sanek/wózka. Przy okazji mam więc pytanie. Ostatnio zabrałem się za wymianę plastikowego nadkola w prawym kole i zauważyłem (moim zdaniem) brak -> zdjęcie. Czego brakuje i czy w ogóle? I jak oceniacie stopień korozji samych sanek/wózka (do przemalowania czy kupić nowe)? jest ok, ale ewidentnie czegoś tam brakuje
majkel_majki Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 Jeżeli chodzi o te 3 otwory to jest ok, niczego nie brakuje- to są otwory kalibracyjne sanek i jeżeli auto jest proste to powinny być zgrane na przelot jak na zdjęciu.
piwoszek28 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Również mam ten problem. Macie może nr tego przedniego odboju tak jakby poduszki silnika avf ? I numery tych tulei sanek ?
Onyks Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Tuleje tylnych sanek to: 2 x 8E0505145AR 2 x 8E0505145AP Edytowane 12 Czerwca 2017 przez Onyks
Debian27 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Panowie, a jeśli stuk jest odczuwalny przy ruszaniu do przodu oraz hamowaniu na skręconych i prostych kołach? może to być przegub wewnętrzny?
piotrekmuzyk Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Panowie temat odgrzewam ... Od pewnego czasu też mam dziwny stuk z lewej strony - pod podłogą kierowcy - przy ostrzejszym hamowaniu i ruszeniu. Sprawdziłem na szarpakach, potem u mechanika ( nawet okazało się że mam dwa górne wahacze z prawej strony do wymiany ). Dzisiaj wymieniłem uszkodzone kości, reszta wahaczy sztywna, klocki sprawdzone, poduszka silnika wymieniana w tamtym roku przez poprzedniego właściciela ... mechanik dwa razy sprawdzał na podnośniku, nawet dokręcił te sanki, nie były dostatecznie dokręcone i dalej stukanie się pojawia. Pytanie czy w B7 to spawanie sanek też powinno pomóc ?? Ps. Po wymianie prawych górnych wahaczy kierownica skręciła w prawo ... czy trzeba robić zbieżność ??
piwoszek28 Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Panowie A co jeśli mam stuk i przy hamowaniu i przy ruszaniu ale podczas deszczu sa bardzo ciche ???
piwoszek28 Opublikowano 2 Września 2019 Opublikowano 2 Września 2019 Podgrzewam temat. Płukanie ustaje gdy jest chłodniej ale gdy są upały to puka jak cholera . Ktoś coś naprawił w tym czasie i jest ok ?
piwoszek28 Opublikowano 2 Września 2019 Opublikowano 2 Września 2019 To mi chyba zostało tylko ale coś ktoś pisał zdje opuszczać do spawania ? trzeba 1
Pasjaonat Opublikowano 18 Października 2020 Opublikowano 18 Października 2020 W dniu 2.07.2012 o 15:59, marcuso86 napisał: http://img585.imageshack.us/img585/8144/2394275186.jpg Uploaded with ImageShack.us W zaznaczonym miejscu sanki są poskładane z 2 czesci na zakładke. Wystarczy jedno z drugim pospawać (nie na calej długości bo po co, tylko np co 10cm). Po tym zabiegu błoga cisza. Jeśli jestescie na szarpakach i dotknijcie w tym miejscu sanek reką, jeśli poczujecie ze to one strzelają to macie juz problem rozwiązany. Pozdrawiam Witam cię kolego moglbys podeslac zdjecia bo te ktore sa nie dzialaja a mam dokladnie ten sam problem i chcialbym wiedziec w ktorym miejscu robiles ten spaw. Z góry dzieki za info
Mateusz-B6 Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Opublikowano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) Czy jest ktoś w stanie wskazać lokalizację zgrzewu, który trzeba pospawać? Niestety zdjęcia nie działają. Edit: W moim przypadku trzeba było pospawać sanki na wysokości zaznaczonego miejsca na zdjęciu. Edytowane 3 Września 2021 przez Mateusz-B6
Predator19cm Opublikowano 10 Listopada 2021 Opublikowano 10 Listopada 2021 Czy może ktoś wie w którym miejscu pospawać ?
...radek... Opublikowano 9 Czerwca 2022 Opublikowano 9 Czerwca 2022 (edytowane) Witam. Odgrzewam temat bo juz nie mam sił. Przy ruszaniu, wystarczy ze puszcze sprzęgło słychać stukanie. Tak jakby sie cos przesuwało przód-tył. Nie mam pojęcia skąd dochodzi. Na zewnątrz tego nie słychać. Wymienione całe zawieszenie z przodu. Komplet wachaczy. Amortyzatory, tarcze klocki, dwumas, przeguby wewnętrzne. Z tyłu amory z mocowaniami, tarcze, klocki, zaciski. Dzis wymienilem łączniki stabilizatora z tyłu bo jeden sie rozleciał. Myślałem że to jest to. Na stacji diagnostycznej (którejś z kolei) nic nie widac. Już mnie chcę potargać. W czym szukac przyczyny. Każdy mowi co innego. Jak sprawdzic dokładnie te sanki. Pozdrawiam. Edytowane 9 Czerwca 2022 przez ...radek...
Mateusz-B6 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Opublikowano 17 Czerwca 2022 W dniu 9.06.2022 o 21:53, ...radek... napisał: Witam. Odgrzewam temat bo juz nie mam sił. Przy ruszaniu, wystarczy ze puszcze sprzęgło słychać stukanie. Tak jakby sie cos przesuwało przód-tył. Nie mam pojęcia skąd dochodzi. Na zewnątrz tego nie słychać. Wymienione całe zawieszenie z przodu. Komplet wachaczy. Amortyzatory, tarcze klocki, dwumas, przeguby wewnętrzne. Z tyłu amory z mocowaniami, tarcze, klocki, zaciski. Dzis wymienilem łączniki stabilizatora z tyłu bo jeden sie rozleciał. Myślałem że to jest to. Na stacji diagnostycznej (którejś z kolei) nic nie widac. Już mnie chcę potargać. W czym szukac przyczyny. Każdy mowi co innego. Jak sprawdzic dokładnie te sanki. Pozdrawiam. Kilka odpowiedzi wyżej jest zdjęcie, weź płaski śrubokręt i spróbuj podważyć zgrzew w sankach u mnie w ten sposób pojawiał się identyczny dźwięk jak przy ruszaniu. Nawet nie trzeba było siły w to wkładać.
Rekomendowane odpowiedzi