Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poprzedni kierownik niezłą fuszere zrobił. Tak jak banan pisze - zrób nową wiązkę bo koszt nie jest zbyt duży a pozbędziesz się tego burdelu za radiem.

I skorzystaj z mojej rady która dałem wcześniej

Cytat

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 424,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To ja jeszcze dopowiem że oryginalnie przewody NF- i NF+ te od modułu BT do radia są skręcone dokładnie tak samo jak CANy. U siebie mam puszczone normalnie wszystkie kable zwyczajne jak w każdej innej wiązce, a jedyne co jest innego to dałem kabel dobrej jakości audio 2 żyłowy ekranowany do mikrofonu w lampce. Nikt nigdy nie skarżył się na szumy czy inne zakłócenia rozmawiając ze mną przez BT.

Opublikowano

U mnie różnica była spora ,ale jeszcze myślę by kabel od mikrofonu zmienić na lepszy. Nikt się nie skarży teraz na szumy,trzaski,ale zawsze można coś jeszcze poprawić .

Opublikowano

Jutro odsylam moduł. Dzisiaj juz przestal reagowac na cokolwiek. Rozmawialem ze sprzedajacym. Nakreslilem temat i doszlismy bez problemu do porozumienia. Sam stwierdzil ze nawet nie wiedzial ze ma BT, do puki nie rozebrał auta. Zamowilem drugi, tez taki sam z kawalkiem wiazki. Jak teraz bedzie coś nie halo to pociagne nową wiązke. Mikrofon mam ori. Nigdy nie miałem z nim problemów, wiec go wykorzystam. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zanim odeslalem modul zrobilem nowa wiazke bt-rnse i wszystko działa jak talala :) Dzięki wszystkim za porady :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

podpowie mi ktoś czy mikrofon o oznaczeniu 3B0035711B podejdzie czy musi to być koniecznie 8L1862373A ?

Opublikowano
4 minuty temu, Wenson napisał:

Witam,

podpowie mi ktoś czy mikrofon o oznaczeniu 3B0035711B podejdzie czy musi to być koniecznie 8L1862373A ?

Powinien zabanglać normalnie,tylko gorzej z wpasowaniem będzie w oryginalne miejsce w lampce.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A o co chodzi z tym: czy modół BT obsłuży mój telefon? Gdzie to można sprawdzić ? No i czy modół z końcówka AA bedzie działał normalnie, jest lepszy od tego z końcówką Q skoro jest z młodszego rocznika? 

Opublikowano
54 minuty temu, martinger416 napisał:

A o co chodzi z tym: czy modół BT obsłuży mój telefon? Gdzie to można sprawdzić ? No i czy modół z końcówka AA bedzie działał normalnie, jest lepszy od tego z końcówką Q skoro jest z młodszego rocznika? 

Moduły H,K,Q są tym samym sprzętem różnią się oprogramowaniem. Moduły N,S,AA to nowszy sprzęt i wyższe oprogramowanie. Polecam AA,bez problemu wczytuje książkę na fis gdy jest długa historia połączeń. Wszystkie wcześniejsze moduły mają z tym problem. Oczywiście z każdym telefonem może być inaczej. Im nowszy moduł tym lepiej.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 9.10.2020 o 22:38, pila24 napisał:

Moduły H,K,Q są tym samym sprzętem różnią się oprogramowaniem. Moduły N,S,AA to nowszy sprzęt i wyższe oprogramowanie. Polecam AA,bez problemu wczytuje książkę na fis gdy jest długa historia połączeń. Wszystkie wcześniejsze moduły mają z tym problem. Oczywiście z każdym telefonem może być inaczej. Im nowszy moduł tym lepiej.

I chyba warto to podkreślić, bo może umknąć: jak macie problemy z trwającym w nieskończoność "PLEASE WAIT", albo "NO ENTRIES", to polecam usunąć co się da z historii połączeń telefonu. U mnie w module z literką 'S' czytanie jednego wpisu trwa średnio 0.5 sekundy. Można sobie zatem wyobrazić ile trwałoby przeczytanie 1000 wpisów (a tyle miałem). Po wyczyszczeniu historii została mi książka adresowa - ok. 100 wpisów, więc wczytywała się ok. minutę.

/jayu

Opublikowano
2 godziny temu, jayu napisał:

I chyba warto to podkreślić, bo może umknąć: jak macie problemy z trwającym w nieskończoność "PLEASE WAIT", albo "NO ENTRIES", to polecam usunąć co się da z historii połączeń telefonu. U mnie w module z literką 'S' czytanie jednego wpisu trwa średnio 0.5 sekundy. Można sobie zatem wyobrazić ile trwałoby przeczytanie 1000 wpisów (a tyle miałem). Po wyczyszczeniu historii została mi książka adresowa - ok. 100 wpisów, więc wczytywała się ok. minutę.

/jayu

U mnie wersja AA (czyli sprzętowo to samo co wersja S) wczytała 200 kontaktów w ciągu 20 sekund,więc 0,1s na jeden kontakt. Nowsze wersje (8p1) nie są wcale szybsze,mają poprawione inne błędy i lepszą kompatybilność. Szczerze to nie wiem dlaczego tak u Ciebie długo wczytuje kontakty,nawet stare wersje typu F wczytują z prędkością 0,1s na kontakt,oczywiście jeżeli historia połączeń nie jest zbyt obszerna-jezeli tak będzie to nie wczytają w ogóle książki na fis (ale na rnse lub bns 5.0 wczytają).

Opublikowano
25 minut temu, pila24 napisał:

U mnie wersja AA (czyli sprzętowo to samo co wersja S) wczytała 200 kontaktów w ciągu 20 sekund,więc 0,1s na jeden kontakt. Nowsze wersje (8p1) nie są wcale szybsze,mają poprawione inne błędy i lepszą kompatybilność. Szczerze to nie wiem dlaczego tak u Ciebie długo wczytuje kontakty,nawet stare wersje typu F wczytują z prędkością 0,1s na kontakt,oczywiście jeżeli historia połączeń nie jest zbyt obszerna-jezeli tak będzie to nie wczytają w ogóle książki na fis (ale na rnse lub bns 5.0 wczytają).

Łukasz a czy wszystkie moduły obsługują tą samą liczbę kontaktów, czy nowsze więcej? Jak pamiętasz ja mam F i nie wyświetla mi wszystkich nawet jak mam wpisane +48 w numerze.

Opublikowano
Teraz, pelonek1 napisał:

Łukasz a czy wszystkie moduły obsługują tą samą liczbę kontaktów, czy nowsze więcej? Jak pamiętasz ja mam F i nie wyświetla mi wszystkich nawet jak mam wpisane +48 w numerze.

Trudno mi powiedzieć,bo nie mam wystarczającej liczby kontaktów w telefonie ?

Jak chcesz to mogę Ci podesłać nowszy moduł na testy.

Opublikowano
Teraz, pila24 napisał:

Trudno mi powiedzieć,bo nie mam wystarczającej liczby kontaktów w telefonie ?

Jak chcesz to mogę Ci podesłać nowszy moduł na testy.

Przed chwilą patrzyłem i mam ich prawie 1400, większość słuźbowych jednak wszystkie potrzebne, także książka na testy odpowiednia :). Najczęściej dzwonię do małżonki i czasem ten kontakt jest czasem go nie ma. Wyczyszczę jeszcze raz spis połączeń i zobaczę czy coś się zmieni. 

Opublikowano
2 minuty temu, pelonek1 napisał:

Przed chwilą patrzyłem i mam ich prawie 1400, większość słuźbowych jednak wszystkie potrzebne, także książka na testy odpowiednia :). Najczęściej dzwonię do małżonki i czasem ten kontakt jest czasem go nie ma. Wyczyszczę jeszcze raz spis połączeń i zobaczę czy coś się zmieni. 

To u Ciebie jest co wczytywać ? jak znajdziesz wpis żony po wciśnięciu przycisku MODE,to wciśnij przycisk wybierania głosowego i wypowiedz komendę "save",po tym siri zapyta dwukrotnie jak nazwać kontakt z tego numeru,powtórz dwukrotnie i zostanie zapisany jako np. ŻONA, po tym wciśnij wybieranie głosowe i wypowiedz komendę "select name" siri zapyta o nazwę,powiedz ŻONA i po 2-3 sekundach od odtworzenia nazwy kontaktu wypowiedz komendę "call" i nasza siri zacznie dzwonić pod ten kontakt. Brzmi skomplikowane,ale eliminuje potrzebę szukania kontaktu na fisie,a trwa całe to wybieranie głosowe jakieś 7-8 sekund. I nie będziesz musiał szukać kontaktu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie dzisiaj podlaczylem pod rns-e modul bt z koncówką C. Zestaw pochodzi z a3 8p. Nie mam podpietego jeszcze mikrofonu. Mogę dzwonic i odbierac polaczenia.

1) Po odebraniu połaczenia cisza w glosnikach?? Coś z kodowaniem?

2) komp nie widzi modulu bt??- zły modul??

Co jeszcze sprawdzić? 

Opublikowano

Nie możesz się połaczyć vcds? Jakim próbowałeś?  Jeżeli moduł był wcześniej zamontowany w a3 8p to jest zakodowany na diagnoze po can i po linii k sie nie połączysz - musiałbyś sie w a3 połączyć i przekodować albo na stole ( mogę ogarnąć i kolega @pila24też da radę ) 

Opublikowano
17 minut temu, Grzyb01 napisał:

1) Po odebraniu połaczenia cisza w glosnikach?? Coś z kodowaniem?

Pokaż fotkę gdzie się wpiąłeś sygnałami tel + i tel -

Opublikowano
9 godzin temu, Banan napisał:

Nie możesz się połaczyć vcds? Jakim próbowałeś?  Jeżeli moduł był wcześniej zamontowany w a3 8p to jest zakodowany na diagnoze po can i po linii k sie nie połączysz - musiałbyś sie w a3 połączyć i przekodować albo na stole ( mogę ogarnąć i kolega @pila24też da radę ) 

Mam vcds Hex v2. Jak mi podpowiecie który pin dociągnąć do bt to sam ogarnę. W obd sa dwie linie can + i -

@pila24 

Cytat

Pokaż fotkę gdzie się wpiąłeś sygnałami tel + i tel -

Wszystko podpinane zgodnie z instrukcją w pierwszym poście. Nie powiem robiłem to późno wieczorem i mogłem się pomylić. Wrócę z pracy to sprawdzę poprawność podłączenie pinów. 

Edytowane przez Grzyb01
dodatkowe info

Opublikowano

Bez gatewaya się nie podepniesz ( do bluetooth idzie can infotaimnent o innej prędkości )  ale jak chcesz to spróbuj - pin 6 obd to can h a pin 14 canl