Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spalanie po zawirusowaniu autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piotrek za to jaką masz przyjemność z jazdy jak popada lub po śniegu ;)

Co do spalania co niektórych na poziomie 4-5 litrów autem 170-200 KM po koksie wolę się nie wypowiadać, no chyba, że tam gdzie mieszkacie nie ma korków, drogi są proste, równe i non stop utrzymujecie prędkość 100km/h.

Opublikowano

no przyjemność jest:) niepodważalna:) ale serio to po programie trzeba sie ostro starać o małe spalanie bo kusi:) ale oczywiście ze sie da zejść poniżej tego co było przed spalniem.

Opublikowano

Co do spalania co niektórych na poziomie 4-5 litrów autem 170-200 KM po koksie wolę się nie wypowiadać, no chyba, że tam gdzie mieszkacie nie ma korków, drogi są proste, równe i non stop utrzymujecie prędkość 100km/h.

na codzien pali mi około 6.... tyle ze mieszkam nie w centrum miasta a 10 km od granicy. spokojnie wrzucam 5 bieg i jade do samego centrum 90-100 km/h. to 3.1 to spalanie o 1:30 w nocy

Opublikowano

na codzien pali mi około 6.... tyle ze mieszkam nie w centrum miasta a 10 km od granicy. spokojnie wrzucam 5 bieg i jade do samego centrum 90-100 km/h. to 3.1 to spalanie o 1:30 w nocy

ale rozumiem, że te 3.1 to spalanie chwilowe podczas jazdy z tą właśnie prędkością?

mi niestety po mieście pali 8,5-9 ale również sporo jazdy podczas godzin szczytu gdzie na zbiorniku 70 l przejeżdżam powiedzmy mniej więcej 800 km,

podczas jazdy w trasie jest znacznie lepiej bo mieści się w okolicach 6, ale toi już tylko i wyłącznie trasa w przedziale 120-140km/h.

Jednak spalanie to temat rzeka i w każdym aucie u każdego kierowcy będzie inne.

Opublikowano

u mnie też spadło 0,7L :banan:

Opublikowano

stefan1986 moje 1.9 tdi vp ma ok 180PS jak mi się chce jeździć spokojnie to spalanie mam pomiędzy 4,5-4,8 (90% trasy na lokalnych drogach bez korków i 10% miasto ok 15 tys mieszkańców)

mój rekord najńiższego spalania to 4,36

dodam, że tankuję w swoim prywatnym CPN, zawsze pod korek i tak już od 3 lat

jak nie wierzysz, weź tydzień wolnego i zapraszam :wink:

Opublikowano
stefan1986 moje 1.9 tdi vp ma ok 180PS jak mi się chce jeździć spokojnie to spalanie mam pomiędzy 4,5-4,8 (90% trasy na lokalnych drogach bez korków i 10% miasto ok 15 tys mieszkańców)

mój rekord najńiższego spalania to 4,36

dodam, że tankuję w swoim prywatnym CPN, zawsze pod korek i tak już od 3 lat

jak nie wierzysz, weź tydzień wolnego i zapraszam :wink:

to w takim razie tylko się cieszyć...

nie mam powodu żeby Ci nie wierzyć, bo po co miałbyś pisać nieprawdę ;)

pisząc o spalaniu bardziej mi chodziło o budę b6/b7 na PD, bo jak powszechnie wiadomo B5 jest sporo lżejsza i silniki na VP zużywają mniej paliwa, ale jak sam napisałeś 90% to lokalne trasy a te 10% w 15 tysięcznym mieście nie robi większej różnicy.

Opublikowano

Nie wiem jak to jest, ale moj AFN+216+AWX i fmic czy miasto, czy trasa, czy na 18nastkach czy na 16stkach pali srednio 6,5 :decayed: Jestem z niego zadowolony ;)

Opublikowano

Fajny temat. To ja się pochwale spalaniem u siebie, no więc mój w mieście... i chuuj bateria w laptopie padła..............................................

:facepalm:

Opublikowano

Na bank CI pali 5.5 bo to magiczna liczba. Moim znajomym zaden dizelek wiecej nie wezmie, a jak wezmie to na bank zepsuty :D :D :D

Opublikowano
Na bank CI pali 5.5 bo to magiczna liczba. Moim znajomym zaden dizelek wiecej nie wezmie, a jak wezmie to na bank zepsuty :D :D :D

:polew:

Mitomani :decayed:

Opublikowano

przy tym samym stylu jazdy a i nawet troszkę ostrzejszym spadło o kilka dziesiątek na 100...

Średnie spalanie 6,4l/100km

Opublikowano
ale rozumiem, że te 3.1 to spalanie chwilowe podczas jazdy z tą właśnie prędkością?

skasowałem licznik i przejechałem 17 Km... i srednie z tego wyszło 3.1 litra

tyle ze muskałem gaz. nie przekroczyłem 1900 obrotów na 5 biegu

Opublikowano

z rozpędzonego auta to możliwe jakbyś za zatrzymanego zaczął jechać to pewno było by z 4,5:)

Opublikowano
  • Autor

nie ma sensu pisać ile komu pali, bo każdy mieszka w innym terenie, jedni mają prosty teren inni górzysty, temat był o tym czy spadło Wam spalanie.

U mnie tereny są górzyste i ja jak robię około 6L spalanie to jest sukces. Wcześniej było 6.5 minimum

Opublikowano

ciezko zauwazyc roznice , pewnym jest, ze spalanie nie wzrasta

Opublikowano

Proponuje zamknac ten wątek bo nic nowego tu nie bedzie, a już jeden wątek o spalaniu jest na forum od lat i tam jest wałkowane to samo

Opublikowano
  • Autor

no sprawa wyjaśniona, przy takiej samej jeździe przed i po programie spalanie idzie w dół

Opublikowano
nie ma sensu pisać ile komu pali, bo każdy mieszka w innym terenie, jedni mają prosty teren inni górzysty, temat był o tym czy spadło Wam spalanie.

U mnie tereny są górzyste i ja jak robię około 6L spalanie to jest sukces. Wcześniej było 6.5 minimum

To po co zakladałes temat?:grin:

Opublikowano

mi tez minimalnie mniej pali w trasie :)