NiskoiSzerokoAudiA4 Opublikowano 26 Września 2012 Opublikowano 26 Września 2012 :wink:Witam Zakupiłem alu 17 S line w średnim stanie Mając nadmiar wolnego czasu zabrałem się za ich renowacje Założenia ? - Polerowany przód - Srodki na czarno Zakupiłem pasty polarskie + filc na tz " dużego bosha " dodatkowo papier ścierny od 360 do 120 . Na początku zabrałem sie za szlifowanie sterego lakieru papierem sciernym (od najgrubszego do drobnego ) kolejnym krokiem bylo polerowanie przodu pastą polerską ( miałem 3 rodzaje pasty ) Efekt po 4 h pracy Po ukończeniu polerki wszystkich felg zabrałem się za szlifowanie drobnym papierem wesnetrznych części felg które miały być malowane na czarno + oklejanie taśmą wypolerowanego aluminium Felgi zostały odtłuszczone i już lakieruje je na czarno oto efekt Teraz pozostało mi tylko starannie odtłuścić część wypolerowaną i polakierować felgi lakierem bezbarwnym Teraz został tylko zaufany wulkanizator który nie uszkodzi felg + napełnienie azotem Wreszcie montaż felg do auta i efekt końcowy mojej pracy Myślę że jak na pierwszy raz wyszło całkiem nieźle ) Ja przynajmniej jestem zadowolony :wink::wink: ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIAA
sokal Opublikowano 26 Września 2012 Opublikowano 26 Września 2012 Świetna robota! Kółka prezentują się zacnie Jakich dokładnie lakierów użyłeś do malowania?
NiskoiSzerokoAudiA4 Opublikowano 26 Września 2012 Autor Opublikowano 26 Września 2012 czarny akryl + clar
grzes1150 Opublikowano 26 Września 2012 Opublikowano 26 Września 2012 Co dało napełnienie azotem Pompując zwykłym kompresorem lub nawet pompką na nogę mamy 78% azotu i 20% tlenu i prawie 2% pozostałych gazów Poler fajny ale wzór felgi nie dla mnie
NiskoiSzerokoAudiA4 Opublikowano 26 Września 2012 Autor Opublikowano 26 Września 2012 chyba po cos ten azot wymyslili na wulkanizacji albo zeby nabijac ludzi w balona i kasowac albo ze to coś daje dałem 10 zł za 4 koła to się skusiłem
radimm Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 bardzo fajnie Ci to wyszło wiesz + - ile czasowo Ci to zajęło?
NiskoiSzerokoAudiA4 Opublikowano 28 Września 2012 Autor Opublikowano 28 Września 2012 polerka 2 popołudnia tak po 7 h dziennie + szlifowanie i oklejanie felg 6h + malowanie z odtłuszczczaniem z 4 h ( strasznie ciezko bylo mi odtluscic wypolerowaną część do psikania klarem ) i to by było na tyle . Resumując ok 24 h ciągłej pracy
Tommy Gun Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 Jakby się lustro w domu stłukło (czego nie życzę ) to spokojnie można ściągnąć felgę i zrobić zamiennik do porannego golenia. kapitalna robota
mm1 Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 Dobra robota! Fajny efekt i oszczędność oczywiście złotówek.
pawel_tl Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 naprawde super robota jak na pierwszy raz:decayed:
siara Opublikowano 8 Października 2012 Opublikowano 8 Października 2012 No roboty trochę było.... ale efekt końcowy szacun. Ciekawy "naszyjnik" na lusterku
Cyrkiel Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Właśnie tego mi brakowało. Dzięki
lukiluk Opublikowano 10 Października 2012 Opublikowano 10 Października 2012 pogratulować samozaparcia, ja poszedłem na łatwiznę i oddałem do malowania na proszkach
Rekomendowane odpowiedzi