Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pilna sprawa :facepalm:

czy przednia zwrotnica z  B7 2.0tdi podejdzie do B7 1.8t Q ?
Dokopałem się do dwóch wersji, pierwsza to, że wszystkie są identyczne, bez względu na wersję silnikową i wyposażenia, druga, to że po 2006 roku została zmieniona średnica sworznia dolnego banana (a moja a4 jest właśnie z 2006r). Ktoś też pisał, że diesel i pb mają inne osadzenia i musiał wymieniać na odpowiednią.
Co jest prawdą?

Thanks from the moutain :hi:

Edytowane przez jolley

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 822,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
14 godzin temu, H4mm3R napisał:

Wsio to samo, to nie B8

dzięki ! 

Opublikowano

Hej Panowie.

Ostatnio zauważyłem że od strony pasażera nie mam swiatła długiego - przesłona nie reaguje. Podejrzewam że elektromagnes się skończył i chcę wymienić soczewki na te z B8.

Mam pytanie do osób które wymieniały soczewki na te z B8. 

Ja u siebie mam bix skrętny - w takim przypadku soczewka różni się czymś od tej z nieskrętnego? Czy tylko jest inaczej zamocowana w lampie?

Do klejenia powtórnego lamp mam zamiar kupić sznur butylowy - jaką średnicę ma mieć - 6mm wystarczy?

Dodatkowo zamierzam pomalować środek w czerń - lepiej iść w mat czy połysk lub satynę?

Dzięki z góry za pomoc. :) 

Opublikowano

Siema, B7 2.0t quattro, tiptronic, avant

Jest zwykle 1BA, ktoś podpowie jakie kategorię wagowe dopasować by siadł jak s linę (1be, 1bv)?

Opublikowano

Zobacz sobie tutaj..

Opublikowano
W dniu 3.11.2019 o 09:20, Marcin Gugu33 napisał:

Siema, B7 2.0t quattro, tiptronic, avant

Jest zwykle 1BA, ktoś podpowie jakie kategorię wagowe dopasować by siadł jak s linę (1be, 1bv)?

Nie patrz na kategorie wagowe w książce.

Jeżeli chodzi o sprężyny np. Eibacha dopasuj po kategoriach z tabliczki, którą masz na prawym kielichu pod maską - po tych wartościach kupuj.

W dniu 2.11.2019 o 17:41, Skypl napisał:

Hej Panowie.

Ostatnio zauważyłem że od strony pasażera nie mam swiatła długiego - przesłona nie reaguje. Podejrzewam że elektromagnes się skończył i chcę wymienić soczewki na te z B8.

Mam pytanie do osób które wymieniały soczewki na te z B8. 

Ja u siebie mam bix skrętny - w takim przypadku soczewka różni się czymś od tej z nieskrętnego? Czy tylko jest inaczej zamocowana w lampie?

Do klejenia powtórnego lamp mam zamiar kupić sznur butylowy - jaką średnicę ma mieć - 6mm wystarczy?

Dodatkowo zamierzam pomalować środek w czerń - lepiej iść w mat czy połysk lub satynę?

Dzięki z góry za pomoc. :) 

Wystarczy 6mm chociaż możesz kupić po prostu klej silikonowy i też będzie ok.

Co do koloru to co Ci się podoba. Ja mam w połysku i nie zmieniłbym na mat.

Opublikowano

Macie jakieś fotki gdzie są porównane Rotory 8,5J z 9J ? Albo fejki do oryginałów? Szukam Rotora 9J ale ceny są mocno nieprzystępne :decayed:

Opublikowano
46 minut temu, mass143 napisał:

Macie jakieś fotki gdzie są porównane Rotory 8,5J z 9J ? Albo fejki do oryginałów? Szukam Rotora 9J ale ceny są mocno nieprzystępne :decayed:

Chinole będą mniej wklesle tak jak 8,5 cala , mam na sprzedaż Rotory 19x9j z Mojego auta jak coś, w ogłoszeniach są szczegóły ....

Opublikowano

Wiem widziałem, mega mnie boli ten otarty rant:(

Opublikowano

Nie chce ktoś bixów przerobionych na soczewki B8 lub Biled Koito ? + np czarna ramka ? Konkrety do dogadania. Na soczewkach z B8 + czarna ramka cena 1400zl, na biledzie 2000zl.

20190731_155040.jpg

Opublikowano

Ma ktoś to u siebie założone Screenshot_20191105_135850_com.alibaba.aliexpresshd-288x624.jpg

Opublikowano
12 godzin temu, mass143 napisał:

Wiem widziałem, mega mnie boli ten otarty rant:(

Daje ci tydzień i będziesz miał obdarte dwie felgi, i to znacznie gorzej :thumbup1:

Opublikowano
12 minut temu, HOLMATRO napisał:

Daje ci tydzień i będziesz miał obdarte dwie felgi, i to znacznie gorzej :thumbup1:

I nawet nie będzie wiedział kiedy:whistling:

Opublikowano
Godzinę temu, Adam87 napisał:

I nawet nie będzie wiedział kiedy:whistling:

Będzie wiedział podczas tych dwóch sekund kiedy wiesz, że ch*j krawężnik był schowany pod liśćmi i właśnie rysuje Ci rant felgi... potem zrobi się czerwony na twarzy, przeklnie, wyjdzie i zobaczy pięknie objechany rant :thumbdown::decayed:

Opublikowano
2 minuty temu, papadziordzio napisał:

Będzie wiedział podczas tych dwóch sekund kiedy wiesz, że ch*j krawężnik był schowany pod liśćmi i właśnie rysuje Ci rant felgi... potem zrobi się czerwony na twarzy, przeklnie, wyjdzie i zobaczy pięknie objechany rant :thumbdown::decayed:

Taki scenariusz też jest możliwy:decayed: to nawet jeden z tych gorszych, bo czasami jest tak, że naprawdę nie poczujesz draśnięcia. Miałem tak, że stałem od krawężnika dosłownie 5mm i było już widać efekt:facepalm::suicide_anim:

Opublikowano

No niestety, mozna byc ostroznym ale nie na wszystko mamy wpływ i nie wszystko widać, dwa  miechy od regeneracji mi sie to stalo więc tez byłem zły  jak smok, nie było to z Mojej winy ale no trzeba się przywyczaic do takich rzeczy.... 

Opublikowano

Bez przesady panowie, nie jeżdże po kraweżnikach:p w zasadzie to nie jeżdżę w ogóle bo ostatni miesiąc to ze 100km może :grin:

Opublikowano
Teraz, mass143 napisał:

Bez przesady panowie, nie jeżdże po kraweżnikach:p w zasadzie to nie jeżdżę w ogóle bo ostatni miesiąc to ze 100km może :grin:

My też nie jeździmy:whistling: