McGiver Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 Po letnim stestowaniu zestawu 360mm mogę napisać tylko jedno: KOTWICA Na zimę preferuje coś "słabszego", 321mm całkowicie wystarcza i mieści się w 16" 360mm jest masakrycznie mocne i nie do zmeczenia w tej budzie i przy tej masie (1710kg). Po przejechaniu na nich około 5000km stwierdzam, tarcze się wreszcie dotarły a klocka ubyło około 1mm na sztuce. LATO vs. ZIMA
Dev Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 ale masz tam cudaka na jakim klocku to jezdzi ? ori ?
karbonek Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 na zimę z kołami zmieniasz klocki i tarcze ?
lukwas1992 Opublikowano 24 Listopada 2012 Opublikowano 24 Listopada 2012 na zimę z kołami zmieniasz klocki i tarcze ? no ja u siebie w b7 tak myślełem ze tak bede robił tylko ze ja mam 322 (lato alu 17) i blaszanka 16 nie chciała wejść i zakupiłem alu tez 16:)
Rabbi Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 360mm od jakiego auta ten zestaw?
kuba84 Opublikowano 30 Listopada 2012 Opublikowano 30 Listopada 2012 tarcze 360 i klocki z jakiego masz auta ew. prosiłbym nr katalogowy tarczy i klocka
Dev Opublikowano 30 Listopada 2012 Opublikowano 30 Listopada 2012 :polew::polew::polew: i na pewno chcesz aby Ci to zamontować ?????
McGiver Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2012 ale masz tam cudaka Na jakim klocku to jezdzi ? Ori ? bosch ---------- Post dopisany at 21:23 ---------- Poprzedni post napisany at 21:22 ---------- na zimę z kołami zmieniasz klocki i tarcze ? nom ---------- Post dopisany at 21:26 ---------- Poprzedni post napisany at 21:23 ---------- 360mm od jakiego auta ten zestaw? Audi A8 4E 4,2 litra ---------- Post dopisany at 21:27 ---------- Poprzedni post napisany at 21:26 ---------- tarcze 360 i klocki z jakiego masz auta ew. prosiłbym nr katalogowy tarczy i klocka Powiem ci tak, przerobienie i zamontowanie tego układu hamulcowego to już wyższa szkoła magii to nie jest zestaw p&p, on jest zrobiony pod konkretne felgi ---------- Post dopisany at 21:33 ---------- Poprzedni post napisany at 21:27 ---------- ja p......... ale heble Ten zestaw może pójdzie na sprzedaż, ale tylko jak znajde jakieś fajne 19", bo jest zestaw o rozmiar większy - 385mm chociaż ten ma zapas około 60-70% na tą masę i 300KM
Dev Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Wyższa szkoła magii ????? :polew::polew::polew: Mc Giver przecudowałeś temat piasta od C6 załatwia wszystko
McGiver Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2012 Wyższa szkoła magii ?????:polew::polew::polew: Mc Giver przecudowałeś temat piasta od C6 załatwia wszystko to załóz potem na nią seryjny hamulec :polew::polew::polew: a to jest na seryjnej piaście i mogę se robić dowolne konfiguracje, tylko trza troszkę pomyśleć.
Dev Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: robie to codziennie tarcza od C6 z piastą, zacisk od A6, A8 albo innego pajtona bez żadnego druciarstwa i kombinacji
McGiver Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2012 :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:robie to codziennie tarcza od C6 z piastą, zacisk od A6, A8 albo innego pajtona bez żadnego druciarstwa i kombinacji pytam się po raz kolejny, założysz na to seryjny hebel po założeniu piasty od C6? A tak przy okazji, widzisz gdzieś tam na fotce druciarstwo i kombinacje???????
pioteros Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 wyluzujta tarcza 360mm byla tez w rs4 i zacisk podchodzi plug n play do b6 juz w ogole bez kombinacji, tylko nie wiem jak sie ma zacisk dwutloczkowy do takiego nowszego aluminiowego jedno-wielko-tlokowego
McGiver Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2012 wyluzujta tarcza 360mm byla tez w rs4 i zacisk podchodzi plug n play do b6 juz w ogole bez kombinacji, tylko nie wiem jak sie ma zacisk dwutloczkowy do takiego nowszego aluminiowego jedno-wielko-tlokowego Nie no, podchodzic podchodzi , tylko jakie są koszta samej nowej tarczy do RS4 B5, nie wspominając o zaciskach i klockach Te zaciski od A8 są dwutłoczkowe też i pompa od b6 je ogarnia, a koszt złozenia NOWEGO takiego setup-u tarcze+klocki jest sporo niższy od RS4 a hamowanie takie samo. Jedyny różnica to masa tarczy (360/34mm monolit vs. 360/32mm dual), przez co inne momenty wirujące i dynamika mas.
pioteros Opublikowano 11 Grudnia 2012 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Ostatecznie zimermanny można dostać za sporo mniejsza kasę, a jak ktoś ma zniżki to w ogóle Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m
McGiver Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2012 Ostatecznie zimermanny można dostać za sporo mniejsza kasę, a jak ktoś ma zniżki to w ogóleWysłane z mojego HTC EVO 3D X515m jedna sztuka gładka po rabacie ponad 900 do RS4 B5 z zimmermana, perforowana jeszcze bogaciej, a te moje 360 z nacieciem i klockami kosztowały spoooooooro mniej niż ta jedna gładka do RS4
pioteros Opublikowano 11 Grudnia 2012 Opublikowano 11 Grudnia 2012 to w sumie porownujac te dwie tarcze, do rs'ki wystarczy dac te od a8 plus niewielki dystans miedzy tarcze a piaste + dluzsze sruby, kwestia tylko czy 34mm tarcza weszla by w zacisk rs'ki
Dev Opublikowano 11 Grudnia 2012 Opublikowano 11 Grudnia 2012 :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:robie to codziennie tarcza od C6 z piastą, zacisk od A6, A8 albo innego pajtona bez żadnego druciarstwa i kombinacji pytam się po raz kolejny, założysz na to seryjny hebel po założeniu piasty od C6? A tak przy okazji, widzisz gdzieś tam na fotce druciarstwo i kombinacje??????? a ja Ci poraz kolejny pisze że wystarczy wymienic tylko piastę
McGiver Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2012 to w sumie porownujac te dwie tarcze, do rs'ki wystarczy dac te od a8 plus niewielki dystans miedzy tarcze a piaste + dluzsze sruby, kwestia tylko czy 34mm tarcza weszla by w zacisk rs'ki No i tu zaczynają się schody, bo robiąc mały dystans tracisz mozliwość wycentrowania tarczy na piascie. Z tego co pamiętam jest to 12,5 albo 13,5mm przy moim setupie. I tu jest ta cała magia ---------- Post dopisany at 22:28 ---------- Poprzedni post napisany at 22:22 ---------- :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:robie to codziennie tarcza od C6 z piastą, zacisk od A6, A8 albo innego pajtona bez żadnego druciarstwa i kombinacji pytam się po raz kolejny, założysz na to seryjny hebel po założeniu piasty od C6? A tak przy okazji, widzisz gdzieś tam na fotce druciarstwo i kombinacje??????? a ja Ci poraz kolejny pisze że wystarczy wymienic tylko piastę tylko, czy aż? to raz, a dwa to seryjnego hebla na to potem nie założysz bez druciarstwa i kombinacji.
Rekomendowane odpowiedzi