maf Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 Dzisiaj zauważyłem podczas psikania, że płyn leci tylko na szybę. Co mogło nawalić? Czy do sprysków reflektorów jest osobna pompka?
blazej25 Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 Sprawdź na początek bezpiecznik.
Golem1 Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 Tak jak było już wspomniane sprawdź na początek bezpiecznik jak nie to trzeba by było się dobrać do pompki od sprysków czy dochodzi do prąd.
tomi790 Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 dokładnie jak napisali koledzy wyżej jak to nie pomoże to dalszy etap sprawdzenie czy dochodzi prąd do gniazda drugiej pompki sprysków (wpiąc sie do gniazda tej od szyby przedniej), jeśli tak to może być pompka albo przewód gumowy za pompką - sprawdź czy gdzieś może płyn nie ucieka
hornet Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 Przecież to słychać czy pompka działa czy nie. Ta od sprysków jest słyszalna i to bardzo dobrze. Jak pryskasz na światła to nie robi się plama pod autem ?
maf Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Opublikowano 29 Listopada 2012 Bezpiecznik jest ok i płyn nie ucieka. Jutro postaram się sprawdzić czy zasilanie dochodzi do pompki.
Dev Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 pompka zdechła jakis czas temu miałem to samo
nastradamus Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 Rozumiem że płynu jest dużo? Bo jak spadnie na minimum to odłącza spryski lamp by starczyło na szyby
michalzielone Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 Winne mogą być też same końcówki spryskiwaczy jak są zapchane wówczas spryskiwacz wychodzi ze zderzaka a płyn nie spryskuje reflektora.
hornet Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 Rozumiem że płynu jest dużo? Bo jak spadnie na minimum to odłącza spryski lamp by starczyło na szyby Pierwsze słyszę, żeby coś tam rozłączało... raczej chodzi o wytworzenie ciśnienia
alest Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 Rozumiem że płynu jest dużo? Bo jak spadnie na minimum to odłącza spryski lamp by starczyło na szyby Pierwsze słyszę, żeby coś tam rozłączało... raczej chodzi o wytworzenie ciśnienia ....:eusathink:chyba jednak nie chodzi ani o "odłączanie sprysków" ani o "wytworzenie ciśnienia" dzisiaj kolejny raz przy końcówce płynu w zbiorniku zauważyłem, że tuż zanim na fisie zaświeci się tzw. "fontanna" ostatnie kilka - może kilkanaście użyć spryskiwacza powoduje, że płyn wylatuje tylko na szybę a nie na reflektory - z racji tego, że obie pompki są na jednym poziomie wnioskuję, że wewnątrz dziwnej kształtem bryły zbiornika musi znajdować się najzwyklejsza w życiu przegroda oddzielająca po prostu resztę płynu w ten sposób, że pozostałość zawartości do końca może zostać wykorzystana tylko przez pompkę spryskiwacza szyb....
maf Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Opublikowano 30 Listopada 2012 Okazało się że pompka zdechła :-( "Nowa" już zamówiona.
Dev Opublikowano 30 Listopada 2012 Opublikowano 30 Listopada 2012 Okazało się że pompka zdechła :-( "Nowa" już zamówiona. :whistling::whistling:
Marcino87 Opublikowano 30 Listopada 2012 Opublikowano 30 Listopada 2012 Rozumiem że płynu jest dużo? Bo jak spadnie na minimum to odłącza spryski lamp by starczyło na szyby Pierwsze słyszę, żeby coś tam rozłączało... raczej chodzi o wytworzenie ciśnienia Jeżeli zaświeci się kontrolka informują o uzupełnieniu płynu to nie włączają się spryski na światła
edekxp Opublikowano 30 Listopada 2012 Opublikowano 30 Listopada 2012 Okazało się że pompka zdechła :-( "Nowa" już zamówiona. :whistling::whistling: Pompka traci szczelnośc i płyn dostaje się do środka i cała rdzewieje. Wymieniałem też u siebie niedawno nowa oryg. 50zł - Allegro
maf Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Opublikowano 30 Listopada 2012 Toż to jakaś plaga na te pompki :-D Ja kupiłem kilka zł drożej ale też oryginalną nową. Zastanawiam się czy nie wymienić też tej drugiej od spryskiwania szyby bo planuję wymienić spryski na mgiełkowe a z tego co wyczytałem na forum to pompki od świateł są wydajniejsze. Co o tym myślicie ?
Dev Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 a jak mi zdechła to sie dowiedziałem od policji poprosili o prezentacje podczas kontroli drogowej i zonk zabrali mi dowód, auto było 2 dni wczesniej na przeglądzie :facepalm::facepalm::facepalm:
hornet Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 a jak mi zdechła to sie dowiedziałem od policjipoprosili o prezentacje podczas kontroli drogowej i zonk zabrali mi dowód, auto było 2 dni wczesniej na przeglądzie :facepalm::facepalm::facepalm: o kur.. to już musiał jakiś służbista był
Dev Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 u nas nie spią w tych tematach jadą grubo, HID-y, śridy, wystające opony poza obrys ganiają za byle pierdołę ale w/g mnie to dobrze przynajmniej na drogach jest o wiele bezpieczniej
Rekomendowane odpowiedzi