SnOOpie Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) Nie chodzi mi o ori sprezyny bo to za drogi szpas. Zamienniki bardzo łatwe do dostania w sklepie z częściami do ciągników. Może w tygodniu zrobię na próbę taki zestaw "handlowy" i zaproponuje cenę. Ale również chciałbym wiedzieć jaka jest wg Was rozsądna cena. Chociaż lekko watpie czy taki materiał jak użył kolega (2mm płaskowniki ocynkowane) wytrzyma otwieranie i w ogóle naciąg sprężyny. Ale z drugiej strony problem jest w szpilce wystającej z klapy. Jest bardzo krótka i 4mm po nią nie wejdzie - sprawdzilem. Trzeba szukać kompromisu. Edytowane 28 Marca 2016 przez SnOOpie
Golden05 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) Nie chodzi mi o ori sprezyny bo to za drogi szpas. Zamienniki bardzo łatwe do dostania w sklepie z częściami do ciągników. Może w tygodniu zrobię na próbę taki zestaw "handlowy" i zaproponuje cenę. Ale również chciałbym wiedzieć jaka jest wg Was rozsądna cena. Chociaż lekko watpie czy taki materiał jak użył kolega (2mm płaskowniki ocynkowane) wytrzyma otwieranie i w ogóle naciąg sprężyny. Ale z drugiej strony problem jest w szpilce wystającej z klapy. Jest bardzo krótka i 4mm po nią nie wejdzie - sprawdzilem. Trzeba szukać kompromisu. kolego pisałem że to wersja testowa zeby sprawdzic czy zadziała a co do problemu z długoscią szpilki to wystarczy w grubszym kątowniku wyżłobic otwór na nakrętkę tak żeby wchodziła lekko w kątownik co za czym idzie złapie się tej szpilki wystającej z klapy, potrzebny uchwyt do wiertarki dla wygody i odpowienia nakładka bądz dojscie do tokarki ;p Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez Golden05
marioxxxx Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Czy wiązka z polifta podpasuje do przedlifta? Chodzi o wtyk w pompkę bo 3 guziki na pilocie są. Tylko nie wiem czy wiązka podejdzie pod pompkę bo mam przedliftowa a chce wsadzić poliftowa z mikrostykami itd. Mam klapę z polift.
horny devil Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 z tego co wiem to przedlift ma klapę na podciśnienie a polift elektryczną
marioxxxx Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Tak wiem. Mi chodzi o kostkę która daje prąd. Bo klapę mam z polifta i inne kostki lampek są w blendzie, dodatkowo styki, zamek i siłownik. W przedlifcie jest tylko na światełka a zamek na podciśnienie. Dlatego chce wiedzieć czy kostka przy pompie w tej i w tej wiązce jest taka sama i czy bez wymiany pompki mogę wymienić.
piter-eg Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Nie chodzi mi o ori sprezyny bo to za drogi szpas. Zamienniki bardzo łatwe do dostania w sklepie z częściami do ciągników. Może w tygodniu zrobię na próbę taki zestaw "handlowy" i zaproponuje cenę. Ale również chciałbym wiedzieć jaka jest wg Was rozsądna cena. Chociaż lekko watpie czy taki materiał jak użył kolega (2mm płaskowniki ocynkowane) wytrzyma otwieranie i w ogóle naciąg sprężyny. Ale z drugiej strony problem jest w szpilce wystającej z klapy. Jest bardzo krótka i 4mm po nią nie wejdzie - sprawdzilem. Trzeba szukać kompromisu. kolego pisałem że to wersja testowa zeby sprawdzic czy zadziała a co do problemu z długoscią szpilki to wystarczy w grubszym kątowniku wyżłobic otwór na nakrętkę tak żeby wchodziła lekko w kątownik co za czym idzie złapie się tej szpilki wystającej z klapy, potrzebny uchwyt do wiertarki dla wygody i odpowienia nakładka bądz dojscie do tokarki ;pGolden...jak testowanie? Czekamy na efekty i opcje "kup teraz"
Magicbattle Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 kolego podpowiedz jakie to musza byc sprezyny zamienne jakie maja miec wymiary? jaka dlugosc ? a moc juz sie jakos dobierze. te od ciagnika to do czego byly uzywane to poszukam. chce cos wyrezac ale w c5
dixon_ns Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Witam Jeśli ktoś jest zainteresowany to posiadam takie siłowniki używane w moim aucie nie całe 2 lata Kupiłem je kiedyś na forum i działają idealnie do tej pory a są zrobione na oryginalnych zawiasach. Mogę wysłać film jak to u mnie działało. Priv kto pierwszy ten lepszy bo mam tylko jeden zestaw ściągnięty z mojego samochodu.
marioxxxx Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Mam pytanie w jakich pinach w pompce przedliftowej wezmę plus dla otwierania z pilota dla tego siłownika i mikrostyków? Chce żeby gdy auto zamknięte to mikrostyki nie miały prądu a jak otworzę z pilota to żebym mógł sobie guzikiem z listwy otworzyć
SnOOpie Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 kolego podpowiedz jakie to musza byc sprezyny zamienne jakie maja miec wymiary? jaka dlugosc ? a moc juz sie jakos dobierze. te od ciagnika to do czego byly uzywane to poszukam. chce cos wyrezac ale w c5Od hamulców [emoji41]
Magicbattle Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 kolego podpowiedz jakie to musza byc sprezyny zamienne jakie maja miec wymiary? jaka dlugosc ? a moc juz sie jakos dobierze. te od ciagnika to do czego byly uzywane to poszukam. chce cos wyrezac ale w c5Od hamulców [emoji41] od szczek hamulcowych? jaki model ciagnika? jakas 60-siatka?
SnOOpie Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 C-330. Rozmiar pasuje tylko nie wiem czy parametry takie same.
miferA4B5 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Byłbym chętny na taki bajer, wyrezaliście już coś? Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
kamiquattro Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 Też z chęcią bym taki zestawik nabył za rozsądne pieniądze:)
Savo Opublikowano 30 Stycznia 2018 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Też z chęcią bym taki zestawik nabył za rozsądne pieniądze:)Czesc . Czy ktos moze cos takiego zrobic do sedan polift . Jestem chetny n taki zestaw . PozdrawiamWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Mathis Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 Jak nikt nie ma kompletu na sprzedaż, to może ktoś wrzuci zdjęcie samego zawiasu?
Rekomendowane odpowiedzi