Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co aż tak pociąga kierowców w Audi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Co jest takiego co aż tak pociąga kierowców, że są w stanie zapłacić więcej za samochód starszy tylko po to żeby jeździć Audi ?"

Jest to pytanie które zadał prowadzący "Zakup kontrolowany" w jednym z odcinków gdzie prezentowana była była A4 B6 .

Ja sam jestem w trakcie szukania swojego konkretnego avanta B5.

I muszę powiedzieć że za cenę zadbanej B5 z 99r. można by kupić inną 3-5 lat młodszą markę.

Opublikowano

Nie wiem, również tego nie rozumiem. Za to lubie obserwować jak audi zjeżdżając z lory mają podobne ceny jak inne auta a za chwile cudownie drożeją:wink: Niestety rynek jest dostosowany do kupca:wink: Chce mieć 200tyś ma 200 tyś:decayed:

Opublikowano

Spojrzenia ,spojrzenia ,spojrzenia .... nie tylko innych kierowców :naughty:

Opublikowano
"Co jest takiego co aż tak pociąga kierowców, że są w stanie zapłacić więcej za samochód starszy tylko po to żeby jeździć Audi ?"

Jest to pytanie które zadał prowadzący "Zakup kontrolowany" w jednym z odcinków gdzie prezentowana była była A4 B6 .

Ja sam jestem w trakcie szukania swojego konkretnego avanta B5.

I muszę powiedzieć że za cenę zadbanej B5 z 99r. można by kupić inną 3-5 lat młodszą markę.

Jakie auto masz na myśli 5 lat młodsze z tego samego segmentu?

Opublikowano

Jestem Fanem "Władcy Pierścieni" Tolkiena, może dlatego... :grin:

Opublikowano

Przedstawiciel klasy luksusowej...

Ja przykładowo swoje Audi kupiłem dlatego żeby jeździć i za bardzo nie zaglądać do spraw silnikowych.

Drugim argumentem był ocynk.

Opublikowano

hmm, moc, wygląd, komfort, jakość mi to wystarczyło ;)

Opublikowano

Magiczne słowa 'segment premium'

A poza tym to pewnie nie spróbowali BMW :decayed:

Opublikowano

ocynk

Opublikowano

Ja moja padake kupiłem po pijanemu i na spontana- to była najlepsza decyzja w moim życiu. miałem juz pare aut i żadnym mi sie tak fajnie nie jezdzilo mimo przebiegu ponad 400kkm auto zdrowe ja rybka.Jeżeli chodzi o audi to ma więcej zalet niż wad (o ile takie sie znajdą) dlatego własnie warto dołozyć pare groszy i jezdzić AUDI. ehh a mówia że alkohol to zło..

Opublikowano

u mnie to był zachwyt nad solidnością starej poczciwej 80-tki.

Ale patrząc na ceny nowszych 4-rek a jednocześnie stan jaki sobą najczęściej reprezentują to dałem już sobie spokój z patrzeniem na nowsze. Zwiększone ryzyko kradzieży, auta przechodzone, często z wypadkową przeszłością i to wszystko za cenę normalnego auta średniej klasy tyle, że nowego. Szkoda sobie głowę zawracać. A kupno nowego audi w salonie? trochę dziwne w kraju, gdzie za te same pieniądze można szukać małego mieszkania. Na zachodzie rozumiem audi za 40 tysiecy euro kiedy mieszkania startują od 100 tysięcy. Ale w Polsce?

Szukając więc bardziej ogólnej odpowiedzi na zadane pytanie, to musiałbym z przykrością stwierdzić, że większość kierowców do Audi ciągnie brak rozsądku. I mam tu na myśli tę większość, do której sam się zaliczam czyli poszukiwaczy na rynku wtórnym.

No ale z drugiej strony... nie da się wszystkiego w życiu robić rozsądnie bo można od tego oszaleć

Opublikowano

Są lepsze auta:wink:

Opublikowano
Są lepsze auta:wink:

czy coś jest lepsze czy gorsze to zależy od tego jakie kryteria oceny przyjmiemy :)

Opublikowano

Quattro :kox:

Opublikowano

Wyglad i jakość ?

Juz teraz wiem, ze moje kolejne auto to bedzie audi, ale tym razem juz quattro musowo bedzie ;)

Opublikowano

Wygląd i jakość! :wink:

ja swoje kupiłem od jednego z najlepszych kumpli, od początku jak ją zobaczyłem zrobiła na mnie wrażenie, min. wnętrze, no i kiedyś podjechałem do niego na grilla i wkurw*ony akurat wyłączał telefon, narzekał że ledwo co wystawił audika na allegro a juz w cholere telefonów, i to w niedziele dzwonia jak nakręceni... jak to usłyszałem, 2 minuty poźniej była moja i sprawuje się cały czas bez zastrzeżeń, jak dla mnie póki co, jedna z lepszych szybkich decyzji w życiu :wink:

Opublikowano

quattro

Opublikowano

Silnik 1.8t:decayed:

Opublikowano

Podobno bardzo dobre blachy (czego o BMW nie moge powiedziec). Prestiz i prowadzenie gorsze niz u bawarskiego konkurenta. Jakosc materialow przecietna. Wybralem bo zawiodla mnie awaryjnosc BMW i chcialem sprobowac czegos innego.

Opublikowano
Wybralem bo zawiodla mnie awaryjnosc BMW

Miałem BMW i było podobnie... potem miałem Merca W203 i był spoko ale ruda go strasznie lubiała... Teraz moja żona ma A4 B5 i narazie spisuje się wzorowo... jestem bardzo zadowolony... Ja natomiast swoje auto sprzedałem i teraz cos nowszego chce... Zostane raczej w rodzinie VAG... ale czy A4 B7 czy Passat B6 to jeszcze nie wiem :decayed: