elmer80 Opublikowano 5 Lipca 2014 Opublikowano 5 Lipca 2014 Trzeba będzie pokombinować. Może jakieś podkładki dać albo na początek całą lampę przestawić
aleksbend Opublikowano 5 Lipca 2014 Opublikowano 5 Lipca 2014 Moze te twoje silniczki do regulacji są za długie? Przymierz ze starymi... po prawej albo lewej stronie lampy do góry jest taki zaczep/grzybek zobacz czy sie nie wypial, bo myślę że to będzie to
Robo_A4 Opublikowano 3 Listopada 2014 Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) Chcę dodać, że u mnie podłączenie kabelków do silniczków było całkiem inne niż opisywane na forum męczyłem się chyba z 6 godzin... miałem włożoną lampe zwykła h7 i z prawej strony bixa i próbowałem kombinować z tym, że przestrzegam innych aby sprawdzić które kabelki w jakich pinach uruchamiają silniczek- wyłóżcie jedną lampe i tylko na jednej podłączonej sprawdzajcie. Bo u mnie K%$&^wy się posypały. ale na foto jak widać całkiem inne podłączenie do pinów jest niż te które jest w temacie. Nic nie przekładałem, żadnych płytek itp takie kupiłem i tak podłączone wsadziłem. Odgrzewam kotleta bo sam mam zamiar wyrezać sobie tego moda. aleksbend pamiętasz jakie nr miały te silniczki ? Chodzi mi o poprawne przepiecie pinów w kostkach. Być może Twoje podłączenie jest poprawne w przypadku przełożenia silniczków bez przekładania środków? pzdr. Temat pokonany , pinologia jak na zdjęciu powyżej (silniczki passat b6), dodatkowo wystąpił problem z zawadzaniem tyłu soczewki o nowe silniczki, wystarczy lekko podpiłować i wszystko działa. Edytowane 4 Listopada 2014 przez Robo_A4
elmer80 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Moze te twoje silniczki do regulacji są za długie? Przymierz ze starymi... po prawej albo lewej stronie lampy do góry jest taki zaczep/grzybek zobacz czy sie nie wypial, bo myślę że to będzie toWalczę nadal z wysokością świateł.Macie też taki żółty łącznik jak na zdjęciu? wysłane z Commodore 64
elmer80 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Opublikowano 26 Grudnia 2014 No właśnie próbowałem zamontować bez ale już wiem że musi być. Cały czas kombinuje żeby w tym miejscu skrócić aby lampa mogła się obniżyć niżej. Pytanie czy regulacja lewo/prawo ma wpływ na wysokość? Bo z tego co wywnioskowałem to pośrednio regulacja p/l zmienia też wysokość. wysłane z Commodore 64
aleksbend Opublikowano 27 Grudnia 2014 Opublikowano 27 Grudnia 2014 nie wydaje mi sie zeby regulacja prawo/lewo miała jakieś znaczenie co do wysokości świecenia
elmer80 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Opublikowano 27 Grudnia 2014 W tygodniu założę H7 bo muszę odbłyśniki z bixow zregenerować to pokombinuje z tą regulacją wysłane z Commodore 64
Robo_A4 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Miał ktoś problem z ustawieniem świateł? Chodzi o sytuację w której brakuje już regulacji a światła nadal świecą za wysoko. Oczywiście bixy z silniczkami od VW Ja miałem 1. cewka zawadzała o silniczek regulacji- lekkie podpiłowanie trochę pomogło 2. regulacja zamocowania reflektora (od przodu lampy jest taka śruba regulacyjna przy górnych uchwytach, poluzuj górne śruby a tą wkręć do końca) załatwiło sprawe. pozdrawiam
marcuso86 Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Ma ktos do opitolenia takie silniczki od passata tanio - na alledrogo ceny poszły do góry dosc tak
gregor2208 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Koledzy mam pytanie czy ten mod z silniczkami pasuje tez do zwykłego xenon czy tylko bixa Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
gregor2208 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Dzięki kolego. Juz nieaktualne Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Penzo_ Opublikowano 24 Lipca 2016 Opublikowano 24 Lipca 2016 witam troche odkop czy wie moze ktoś czy da sie zamienić silniczki z bixów w a4 b7 czy brak rozkminki >?
razor37 Opublikowano 27 Lipca 2016 Opublikowano 27 Lipca 2016 (edytowane) Witam , a jak na przegladzie przechodzi bez problemu z tymi bixami ?? Mam zwykłe lapmy H7 wystarczy ze kupie bixy lub xenony z przetwornicami te silniczki od paska i bedzie ok , nic nietrzeba robic z kostami zasilajacymi od lamp pasója tak samo jak u zwykłych ?? Edytowane 27 Lipca 2016 przez razor37
marcuso86 Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 (edytowane) Nic nie trzeba robić. Wyciągają stare lampy h7 i wkładasz bix. Wszystko działa jak należy. Ja też swego czasu chciałem się bawić z tymi silniczkami ale już mi przeszło. Tylko raz miałem taką sytuację że musiałem obniżyć lampy poprzez duże obciążenie z tyłu i był to wyjazd na Chorwacje 4 osoby w aucie i bagażnik załadowany pod sufit Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez marcuso86
razor37 Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 Spoko , a powiedz mi czy spryski musza byc, czy tez moga ale niemusza ??
dariuszqw Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 Muszą być ;-) Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka
marcuso86 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Wg prawa muszą być. Ja od 5 lat nie mam. 2 razy mnie zatrzymali patrzyli pod maskę i po chwili kazali jechać. Jak otworzą maskę i widzą na wierzchu hida to zabierają dowód odrazu. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi