grzes283 Opublikowano 1 Maja 2013 Opublikowano 1 Maja 2013 (edytowane) Witam wszystkich audi maniaków!!! STAN OBECNY: WNĘTRZE: Audi kupiłem 1.5 roku temu. Trochę już podłubałem, więc myślę, że krzywdy nie ma i czas sie pokazać w szerszym gronie.Wcześniej tyłek woziłem VW Borą z 2000r też w dieselu: Po kilkutygodniowych poszukiwaniach i wielogodzinnych wertowaniach stron www znalazłem 15km od miejsca zamieszkania auto, które pod wieloma względami spełniało moje oczekiwania.Kolor, wyposażenie, stan, no i oczywiście model taki, jaki sobie wymarzyłem. Brakowało tylko 1.8T zamiast 1.9TDI, Q zamiast Ośki - no ale nie można mieć wszystkiego.Auto swieżo sprowadzone z Niemiec stan techniczny niemal że idealny, wszystko w oryginalnym lakierze, poza przednim błotnikiem.Przebieg 190000 ( tu miałbym wątpliwości, ale nie drąże tematu ) książka serwisowa niby jest, ale takową może mieć każdy.... Audi A4 B6 2002 (modelowo 2003) Avant 1.9 TDI 131KM AVFOczywiście zaraz po zakupie robione podstawy:- rozrząd itp...- zawór EGR- termostat- czujnik temp. cieczy- listwa oświetlenia tablicy rejestracyjnej (zapieczone śrubki lampek)- tylne światło stop- przełącznik szyb - kierowca- włącznik świateł- panel klimatronika- jakieś tam alarmy i blokady.....Fabryka dała:- kolor Atlas Gray Metallic LY7Q- xenon + spryski- zawieszenie komfortowo - sportowe 1BV- podgrzewane spryski szyby przedniej- parktronik tył- ESP ABS- skrzynia manualny 6-biegowa- czujniki zużycia klocków hamulcowych- multifunkcyjna skórzana kierownica- system navigacji plus RNS - D- zmieniarka w schowku- grzane i w pełni elektryczne fotele- pakiet skóra- 4 elektryczne szyby- S-Line wewnętrzny- pakiet oświetlenie- komputer z kolorowym i pełnym FISem- tempomat- homelinkJa dołożyłem:- kompletny zewnętrzny pakiet S-Line- zderzak przód- zderzak tył- listwy drzwiowe dolne- lotka klapy bagażnika z B6- swap hamulców na 320/288 ( tu podziękowania dla kolegi Devastation i kolegi Siemian)- swap wydechu na 2.5 TDI + końcówki ulter N1-90RS + nowa dokładka S-Line- oryginalne 18" S4 ET30, 8.5J + dystans tył 5mm opona 225/40- czarne emblematy boczne, przód, oraz tył- obudowy lusterek czarny metalik- schowki pod fotele- tunel bez uchwytu na telefon- maskownice Bose- zawieszenie gwintowane- ori bixenon- soczewki z A4B8- CLH - lusterko wsteczne fotochrom z czujnikiem zmierzchu - DRL na H7 - składane lusterka - listwy progowe S-Line B6`Fotki z aukcji:Lato 2012 - RS6 18" + 215/40, opony szybko wyleciały, a w ich miejsce 225/40, felgi zaś w czarny mat:Jesień 2012S-Line już na aucie...Wspomniany wyżej swap wydechu przed/poPakiet zima:Majówka 2013:Montaż gwintu:Montaż lamp od Gwertego i hidów w halogeny:lato 2013:listopad 2013:- ori bixy + soczewki z A4B8- felgi Audi S4B6 18" ET30 8.5J marzec 2014:- opony 225/40/18 - maskownice Bose x4 (tylko maskownice)wiosna 2014: zima 2014/2015: - lusterko wsteczne fotochrom z czujnikiem zmierzchu z A4 B6 - CLH i DRL H7: - elektrycznie składane lusterka: RNS-e - bluetooth w wersji Q Edytowane 8 Listopada 2015 przez grzes283
seba3112 Opublikowano 1 Maja 2013 Opublikowano 1 Maja 2013 Fajna sztuka, widzę ze schwarz pakiet w pełna gębą ale wygląda to wszystko razem spoko, jeszcze tylko szybki
wladi Opublikowano 1 Maja 2013 Opublikowano 1 Maja 2013 No ładniutka niunia gratki i powodzenia w dalszych modach:hi:
jozek726 Opublikowano 1 Maja 2013 Opublikowano 1 Maja 2013 ładnie jest :kox::kox: bora też była fajna
tomekhxc Opublikowano 1 Maja 2013 Opublikowano 1 Maja 2013 super listwy drzwiowe na czarno by fajnie pasowaly do calosci
andr3i Opublikowano 1 Maja 2013 Opublikowano 1 Maja 2013 super listwy drzwiowe na czarno by fajnie pasowaly do calosci +1 do tego jeszcze szyby na ciemno dac i bedzie
devey Opublikowano 1 Maja 2013 Opublikowano 1 Maja 2013 Szkoda że nie W każdym razie fajna furka. powodzenia w modzeniu
Armi Opublikowano 1 Maja 2013 Opublikowano 1 Maja 2013 Oba auta piękne i oba zrobione ze smakiem:slina: ale Bora chyba bardziej mi się podoba:decayed:
grzes283 Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Opublikowano 2 Maja 2013 Dzięki Panowie, co do Waszych pomysłów, to szybki niestety nie będą przyciemniane. Przerabiałem to w Borze i jest dużo minusów. Co do czarnych listew, hmm też długo się nad tym zastanawiałem, nawet VT sobie robiłem. Mam jeszcze trochę folii w czarnym macie i może się skuszę na mała zmianę, ale poczekam na cieplejsze dni. Aaa Borka ładniejsza mówicie. No i macie rację, to było coś, nawet nie chwaląc się miała sesje w VW Trends.......ale trafiła w dobre ręce i niedaleko bo do Pucka. Nowy Pan dba właściwie o nią i dalej kontynuje projekcik, także fajnie się ogląda. Pozdrawiam
jozek726 Opublikowano 3 Maja 2013 Opublikowano 3 Maja 2013 bora zrobiona ze smaczkiem, jaki miałeś w niej silnik ? napęd 4motion czy ośka ? a tych listew bym nie malował, tak jest ładnie
Tomeks Opublikowano 3 Maja 2013 Opublikowano 3 Maja 2013 kolego,to nie ciebie widuje często na Renku przy cytrusach?
grzes283 Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Opublikowano 3 Maja 2013 kolego,to nie ciebie widuje często na Renku przy cytrusach? Tak, zgadza się. A niech zgadne, Ty śmigasz czarną b7 w avancie. Kiedyś chyba nawet zamieniliśmy dwa słowa, ale mogę się mylić ;-) Kolego jozek726, Borka to ośka, a silniczek 1.9TDI 110 w serii, na virusie było ok.130.... Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi