Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Shell V-Power Nitro+ diesel opinie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, panowie macie już jakieś doświadczenia z tym paliwem czy warto, czy da sie odczuć rozniecę miedzy nitro+ a powiedzmy verwą czy też zwykłym ON,

ja osobićie jeszcze nie próbowałem, ale nie odczuwałem różnicy mniedzy verwą a zwykłym ON na orlenie

Opublikowano

Jaka cena za litr?

Opublikowano

5.77 w wawie 2 dni temu.. wedlug mnie zero roznicy pomiedzy verva. Na obu +10km/h max predkosc w porownaniu do Orlen eco-diesel..

Opublikowano
  • Autor

a to niby czyszczenie silnika? zauważyłeś coś? mniejsze dymienie np.?

Opublikowano

Szczerze to wolę kupić jakiś dodatek do paliwa (np. Millers Diesel Power ECOMAX) niż tankować V-power'y czy Vervy. Nigdy nie odczułem różnicy w mocy czy działaniu silnika a jedynie ubytek w portfelu :)

Opublikowano

Kiedyś skuszony reklamą itd zalałem do poprzedniej A4 1z V- Power Diesel z syntetycznym GTl. Auto zaczęło drżeć, cała deska rozdzielcza mi dzwoniła. Później zalałem normalnego diesla i wszystko ustąpiło. Także ostrożnie z wynalazkami...

Opublikowano

Już nie raz było pisane ,że te wszystkie wynalazki Vervy , V-powery itp. nic nie dają ,oprócz większego przeciągu w portfelu i lepszego samopoczucia delikwenta , który to tankuje :wink: Nowa nazwa shella to zapewne chwyt marketingowy no , ale każdy ma prawo tankować to czego sobie dusza zapragnie.

Opublikowano

ja tam różnice widzę tylko w portfelu :thumbdown:

Opublikowano

Ja tankuje ropkę na stacji przy Auchan - 5,17 PLN. Ostatnio przyjechała cysterna z dostawą z logo BP.

I co najważniejsze nie ma irytujących pytań : Faktura czy paragon ?? Może kawa albo ciastko do kawy ?? Polecam naszą promocję.... f*ck

Opublikowano

z doświadczenia z Shell V-power i po przejechaniu w PL 20kkm (a sumarycznie dla autka 150kkm) padł mi jeden PD. Nadarzyła się okazja i wymieniłem kpl. Koszt okazyjnie 1600zł/kpl ;) + wymiana. Zalety zalewania V-power - brak lub niezauważalne, skutki uboczne - cieńszy portfel i nerwy. Od pamiętnej usterki na stacjach omijam pistolety z wszelkimi wynalazkami. Tak jak ktoś wyżej napisał, a ja potwierdzam, że taniej wychodzi zakup środków do czyszczenia wtryskiwaczy lub układu paliwowego np:STP.

Opublikowano
a to niby czyszczenie silnika? zauważyłeś coś? mniejsze dymienie np.?

Moj w ogole nie dymi, na zadnej ropie ktora tankuje.. pomimo 340k+ na blacie.. :P

Opublikowano

A ja wam napisze że uszlachetnione paliwa coś dają może nie w waszym przypadku gdzie macie kupę koni pod maską, nie odczujecie niczego. Ja jadąc załadowanym na maxa(dopuszczalna ładowność) t4 pod ta samą górką i w identycznych warunkach na bp ultimate wyjeżdżam na 4 biegu jak wleje zwykłego on muszę schodzić do 3. Spalanie też na ulepszonym paliwie jest trochę mniejsze. Na paliwach z shela podobnie na uszlachetnionych odczuwalna różnica.

Podsumowując w słabszych autach różnica jest widoczna na plus na uszlachetnionych paliwach.

Opublikowano

zgadzam się z .Pablo bo jeśli nie ma się dużo koni pod maska to czuć niewielką roznice w mocy,ale wydaje mi sie ze jest to nieopłacalna inwestycja kupowanie np. vervy

Opublikowano

Ja też w 1z odczułem różnice a miałem 50/50 normalnej i vervy. Nie był to jakis mega wynik ale 90 koni sie lepiej zbierało z dołu.

Opublikowano
  • Autor

dziś zatankowałem nitro+ zobaczymy co będzie narazie zrobiłem 20 km ale jakoś nie czuje różnicy zobacze rano czy pusci dyma tak jak zwykle

ps. ostatnio zatankowałem verwe 9l i zrobiłem na tym ledwo 80 km na takiej samej trasie jak zwykle czyli do pracy i z powrotem :/ normalne spalanie mam tak 7.5-8 na sto

Opublikowano

Tankowałem Kiedyś Verwe w MK3 i padł mi filtr paliwa po 2 tyg. Teraz Tankuję Shella i nie narzekam Leje co trzeci czwarty zbiornik Lepszego W końcu o V-kę trzeba dbać :wink: Zatankowałem kiedyś w trasie z Niemiec w Auchen w Szczecinie i kilometrów mniej zrobiłem o jakieś 20 na zbiorniku

Opublikowano

Ja tam do swojego 1.9TDI AHF leje byle było taniej, najczęściej na stacjach ARTUS lub Auchan. Przyznam tylko, że w zimie poniżej -15 stopni leje ON Premium. Tankowałem raz za 100zl jakieś miesiąc temu te najnowsze ON na Shellu w Kraśniku, na pusty prawie bak bo zostało paliwa może na 30km. Żadnej różnicy tylko w cenie :)

Opublikowano

Na paliwe Shel VP Disel jezdżę już drugi rok. Zawsze staram sie tankować na tej samej stacji. Między nim a nitro + róznicy nie widzę. Niemniej jednak uważam, że kultura pracy nieco lepsza w porównaniu z innym dislem.

Taka naprawdę latam na tym paliwie ze wzgledu na DPF-a. Podobno doładniej sie spala a co za tym idzie mniej zapycha filtr.

Opublikowano

Ja tam tankuję zawsze Verve do Audi na 60l to jest jakieś 9zł więcej niż eco-diesel więc tragedii nie ma :). Do motocykla leję 98PB zawszę.

Opublikowano

Przecież to "NITRO" to tylko chwyt marketingowy :grin:

V-power 100 nie różni się niczym od Nitro 100...przynajmniej ja żadnej różnicy nie widzę...