Opublikowano 15 Kwietnia 20188 l Autor Czołem, macie kogoś godnego polecenia z trójmiasta lub okolic do ogarnięcia tej klasyki ? 2 x błotnik przód, 2 x drzwi przednie i lewa tył ćwiartka, standard - ruda. LY7Q sedanStandardem to są przednie błotniki, a nie prawie cały samochód.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 15 Kwietnia 20188 l Jak trochę przewertować forum, to te miejsca, w których mam były kilka razy zgłaszane jako typowe dla tego modelu ogniska rudej. Domyślam się, że nikogo nie masz do polecenia?
Opublikowano 15 Kwietnia 20188 l Przednie błotniki, doły drzwi pod listwami często ruda wyłazi i rzadziej ale też się pokazuje tylna klapa i błotniki tył przy zderzaku
Opublikowano 16 Kwietnia 20188 l Czołem, macie kogoś godnego polecenia z trójmiasta lub okolic do ogarnięcia tej klasyki ? 2 x błotnik przód, 2 x drzwi przednie i lewa tył ćwiartka, standard - ruda. LY7Q sedanJeśli mogę coś doradzić to drzwi szukaj raczej w kolorze - nie ma co tego malować, bo jest znacznie drożej. Ja np. ostatnio zmieniłem drzwi przednie, które kupiłem pod mój kolor w idealnym stanie za 200zł ( kolor LY7W). Ważne tylko by drzwi były w oryginalnym lakierze, bo wtedy nie będzie problemu z odcieniem koloru - no chyba, że sąsiednie elementy były już malowane.Jeśli chodzi o błotniki przednie to też raczej lepiej kupić w kolorze (nowe zamienniki) z jednego z linków, które powtarzają się w tym temacie. Pozdrawiam, Łukasz
Opublikowano 22 Kwietnia 20188 l Po czym poznać oryginał? Jest gdzieś jakieś logo? o co dokładnie chodzi z tymi zaokrągleniami?
Opublikowano 22 Kwietnia 20188 l Oryginał nowy to w aso , w sklepach zamienniki, w zamienniku oczywiście nie każdym zaokrąglony jest narożnik przy masce nad lampą , w orginale jest jest ostry ,na poprzedniej stronie masz foto
Opublikowano 26 Kwietnia 20188 l Panowie czeka mnie wymiana obu przednich błotników i lakierowanie tyłu. Przeanalizowałem cały wątek i zdecydowałem się że kupię zamienniki w kolorze od sprzedawcy z allegro (zderzakiwkolorze) niestety przeglądając dostępne kolory nie widzę swojego oznaczenia LY7H. Przeszukiwałem też internet i allegro ale nie mogę znaleźć w tym kolorze. Czy ktoś z was zamawiał błotniki o tym oznaczeniu? Jeśli tak to bardzo proszę o podanie gdzie. Mógłbym zamówić też po 220zł z intercarsu z tego co piszecie też są OK ale do tego dojdzie lakierowanie 2 elementów pewnie po ok. 350zł więc trochę drożej niż gdybym kupił już gotowe w kolorze.
Opublikowano 26 Kwietnia 20188 l Zadzwoń do gościa z allegro (zderzakiwkolorze) , na pewno mają ten kolor , brałem od nich kilka razy , bdb kontakt i miła obsługa,poprostu nie wystawione na aukcje Edytowane 26 Kwietnia 20188 l przez greg2505
Opublikowano 30 Kwietnia 20188 l W dniu 10.04.2018 o 20:22, Maestro_86 napisał: Jeszcze nie. Póki co mam malutki pęcherzyk więc mozesz być pierwszy . pocieszające jest to ze kolor LY9B jaki mamy trzeba naprawde odcieniowo spier***** żeby nie pasował do reszty Malowałem listwy jakimś gotowcem z allegro i nawet w największym słońcu nic się nie różni. Ale trzeba się zacząć rozglądać i zapytać sprzedawców o zdjęcia naroży. Błotnik dotarł i jest już założony. Ze spasowaniem nie było problemu,siadł prawie idealnie.Kolor też pasuje. Widać że błotnik przed malowaniem był zakonserwowany czymś od środka ale ja i tak poprawiłem jeszcze barankiem. Brałem tak jak większość osób od zderzakiwkolorze. Edytowane 30 Kwietnia 20188 l przez Miras95
Opublikowano 9 Sierpnia 20188 l Mineło juz trochę czasu jak oceniacie trwałość błotników od zderzakiwkolorze po paru latach eksploatacji ?
Opublikowano 13 Sierpnia 20188 l U mnie po czterech latach są odpryski lakieru i coś chyba powoli zaczyna się dziać na rantach.
Opublikowano 27 Sierpnia 20187 l https://allegro.pl/blotnik-prawy-audi-a4-b7-04-08-lz9y-phantomschwarz-i5712747893.html#thumb/1 Będzie mocno widać różnicę jak założę bez cieniowania sąsiednich elementów? Poprzedni właściciel odwalił z naprawą błotnika i powoli odpada szpachla. Teraz się zastanawiam czy zamiennik byłby ok czy lepiej poprawiać stary.
Opublikowano 20 Września 20187 l W temacie samej wymiany - Jaki powinien byc maksymalny koszt wymiany blotnika u mechanika? Uslyszalem 200 PLN i troche sie zdziwilem, ale moze nieslusznie...