Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana, rodzaje i lista liczników w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, pila24 napisał:

Jeżeli zakodowane jest według opisu z pierwszego posta to powinno działać. Gdzieś masz fotkę jego adaptacji oraz kodowań które zmieniałeś?

Miesiąc temu to robiłem i szczerze nie pamiętam, musiałbym jeszcze raz zerknąć czy aby na pewno wykonałem wszystkie kroki.

Opublikowano
55 minut temu, Ivanek napisał:

U kolegi w  B7 zakodowałem wentylację ale nie potrafię tego uruchomić, robię datę godzinę i 15 minut na przykład i nic się nie dzieje :/ 
Z manetki jak coś-  jest jakaś instrukcja?

Chciałem iść to teraz zakodować u siebie w B7 niestety laptop rozładowany. Jutro to zrobię i dam znać czy zadziała u mnie.

Opublikowano

Zakodowałem i u mnie działa :thumbup1:. @Ivaneka w zestawie wskaźników w kanale 61 dodałeś 32768 czy tylko wpisałeś tą wartość? U mnie było już tam 3331 co widać na drugim zdjęciu po kodowaniu i dodaniu 32768. Dzięki chłopaki, co jakiś czas będę włączał. Poza trzema błędami w klimatyzacji, zestawie wskaźników oraz immo przyda się zapewne.

IMG_20210509_211451.jpgIMG_20210509_211749.jpg

Edytowane przez pelonek1

Opublikowano
17 godzin temu, pelonek1 napisał:

Zakodowałem i u mnie działa :thumbup1:. @Ivaneka w zestawie wskaźników w kanale 61 dodałeś 32768 czy tylko wpisałeś tą wartość? U mnie było już tam 33331 co widać na drugim zdjęciu po kodowaniu i dodaniu 32768. Dzięki chłopaki, co jakiś czas będę włączał. Poza trzema błędami w klimatyzacji, zestawie wskaźników oraz immo przyda się zapewne.

100% że tego nie robiłem, dzięki :D

Opublikowano
28 minut temu, Ivanek napisał:

100% że tego nie robiłem, dzięki :D

Edytowałem swój poprzedni post bo powinno być 3331 zamiast 33331, u Twojego znajomego mogło być inaczej i teraz nie wiadomo ile, no chyba że masz zdjęcie ... .

Opublikowano
6 godzin temu, pelonek1 napisał:

Edytowałem swój poprzedni post bo powinno być 3331 zamiast 33331, u Twojego znajomego mogło być inaczej i teraz nie wiadomo ile, no chyba że masz zdjęcie ... .

Wrzuciłem te +30 tysięcy i działa :p

Opublikowano
W dniu 9.05.2021 o 21:47, pelonek1 napisał:

Zakodowałem i u mnie działa :thumbup1:. @Ivaneka w zestawie wskaźników w kanale 61 dodałeś 32768 czy tylko wpisałeś tą wartość? U mnie było już tam 3331 co widać na drugim zdjęciu po kodowaniu i dodaniu 32768. Dzięki chłopaki, co jakiś czas będę włączał. Poza trzema błędami w klimatyzacji, zestawie wskaźników oraz immo przyda się zapewne.

Dzisiaj chciałem wrócić do tego co miałem bo nie chcę mieć błędów w sterownikach. Adaptacje pozmieniałem takie jak miałem przed włączeniem wentylacji i w klimatyzacji nie chcą się skasować poniższe błędy.

W zegarach wpisałem 0 w kanale 18 oraz 3331 w kanale 61.

W klimatyzacji wpisałem 0 w kanale 06.

Wydaje mi się że tak miałem wcześniej.

Macie jakiś pomysł?

IMG_20210511_212057.jpg

Opublikowano
30 minut temu, pelonek1 napisał:

Dzisiaj chciałem wrócić do tego co miałem bo nie chcę mieć błędów w sterownikach. Adaptacje pozmieniałem takie jak miałem przed włączeniem wentylacji i w klimatyzacji nie chcą się skasować poniższe błędy.

W zegarach wpisałem 0 w kanale 18 oraz 3331 w kanale 61.

W klimatyzacji wpisałem 0 w kanale 06.

Wydaje mi się że tak miałem wcześniej.

Macie jakiś pomysł?

IMG_20210511_212057.jpg

Wszedłem w klimatyzację i zrobilem"test"

Skasowałem błędy.

Później nastawy podstawowe blok 001 aż wszystkie wartości zeszły do 0.

Później adaptacja kanał 00 i zapisałem czyli przywróciłem ustawienia fabryczne.

Błędy zniknęły.

Opublikowano
W dniu 27.01.2018 o 12:11, bartekzks napisał:

Witam . Panowie mam pytanie  , co prawda według pierwszego posta licznik o nr  8E0920982E jest z kolorowym fisem tak ??  Wole się upewnić :decayed:

Pozdrawiam 

W dniu 27.01.2018 o 12:37, marky2552 napisał:

Czerwony

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Odkopię, jest to nieprawda, 8E0920982E ma kolorowy fis (zegary angol).

Opublikowano

No dokładnie , niezły odkop posta sprzed 2 lat :wink:

8e092093x I 8e092098x to zegary kolor 

8e092090x I 8e092095x to zegary czerwone 

Opublikowano

ale ja już nie wiem o co chodzi :grin:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, Zmuszony do wymiany bądź naprawy postanowiłem  wymienić licznik na kolor audi a4 b7 2.0 Tfsi 2005 US .

Stary licznik to 8E0920951G

VIN: WAUAF78E66A055550

jakiego licznika mam szukać ?

Opublikowano
W dniu 10.01.2021 o 10:32, Banan napisał:

Zauważyłem częste pytania jaki licznik kolor w B7 mogę zastosować dlatego zmontowałem mała rozpiskę liczników A4 B7 wg ETKI. 

Jest to troszkę bardziej skomplikowane niż w B6 ponieważ w B7 weszły silniki nowej generacji z immobilizerem 4 ( 2.0TDI/3.0TDI i benzyny FSI/TFSI ) - dlatego najbardziej namieszane jest w roczniku modelowym 2006-2007 ze względu na zmianę generacji z Immo3 na Immo4 w dieslu 1.9 oraz wycofanie 2.5TDI z produkcji który do samego końca był Immo3. 

Liczniki Immo3 i Immo4 nie są zamienne pług and play - taka kombinacja wymaga wyłączenia immobilizera w komputerze silnika oraz wymianę pastylek immobilizera w kluczykach.

Druga sprawa apdatacja Immo4 a także dodanie nowych kluczyków nie jest wspierana w żaden sposób przez VCDS także wymaga zastosowania specjalnego sprzętu/softu.

Rozpiska liczniki A4 b7.png

Opublikowano

Chcesz na EU wymienić czy zostajesz przy ori US?

Opublikowano

To zależy co łatwiej będzie  dorwać i zakodować

Opublikowano

kodowanie i Immo bez różnicy czy to eu czy us także kwestia dostępności zegarów - EU chyba szybciej znajdziesz 

Edytowane przez Banan

Opublikowano

z tego co wywnioskowałem to mam szukać 8E0920931Q

Opublikowano
8 godzin temu, Banan napisał:

kodowanie i Immo bez różnicy czy to eu czy us także kwestia dostępności zegarów - EU chyba szybciej znajdziesz 

Chyba lepiej US/GB, bo mile ma, żeby nie bawić się w przekładanie tarcz z km ?

Opublikowano

Tak teoretycznie ale każdy po 2006 immo4 benzyna będzie ok 

A może kolega nie chce mieć mil na blacie :thumbup1:

Edytowane przez Banan

Opublikowano

W milach bardziej mi się podoba ale priorytetem jest wreszcie uruchomić samochód bo teraz odpala na dwie sekundy i gaśnie do tego brak liczności z ECU i skrzynia biegów.Z tego co się dowiedziałem to licznik działa jako brama can i może powodować takie efekty