Skocz do zawartości
IGNOROWANY

pęknięta szyba

Gość Lokiszta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam chyba popełniłem błąd zostawiając dziś auto w pełnym słońcu, szyba nie wytrzymała i poszła od strony pasażera dokładnie od samej uszczelki przy dachu.Nie ma żadnych odprysków po prostu poszła rysa.Moje pytanie gdzie na śląsku dobrze wsadzą mi nową szybę czy kupować tylko lepszych producentów jak pilkington czy można wsadzić coś tańszego?.Czy warto jest kupować szybę używaną ?.

Opublikowano

kolego warto i uzywana jak oczywiscie w dobrej kasie uzywana szyba to wiadomo moze miec odpryk porysowana byc uszkodzona przy demontazu nowa to nowa wiadomo pytasz czy pilkingtona czy tansza róznic to przyciemnianiem paskami sa no wykonanie lepsze napewno bardziej dopasowana do auta bedzie ale chodzi o wytrzymałosc to smiało ta czy gorsza bez problemu bedzie siedziała

Opublikowano

Nowa to nowa -będzie bez rys.

Opublikowano

Koło trzech stówek nowa ze wstawieniem.Przerabiałem w lipcu.

Opublikowano

Nie wiem ile masz będziesz miał km ale ja osobiscie polecam GAD-IMPORT Tworóg-Brynek ul. Tarnogórska 24

ceny są najlepsze w okolicy za pilkingtona u niego zaplaciłem 230zł (zielona z pasem) białe są tańsze, uszczelke dostałem gratis, aha niestety nie wiem ile musisz dopłacić żeby wymienicli bo ja zawsze wymieniam sam

---------- Post dopisany at 22:57 ---------- Poprzedni post napisany at 22:51 ----------

sorry ale nie doczytalem że Ty do b6 pytasz bo ja mowie o cenie do b5 :wink: ale zadzwonic mozna wiadomo :decayed:

Opublikowano

Mnie powiedzieli 600 ze wstawieniem.

Opublikowano

Ja płacilem z montażem 450 zł

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Maly kamyk + pełne słońce = pęknięcie od środka szyby do okolic uchwytu GPS

W KRK Nordglass za przyciemniona z wymiana zaplacilbym ;) 600 zl

Na szczescie mialem Warta Auto Szyby, koszt na rok takiego ubezpieczenia to ok 65zl, pokrywaja wymiany szyb do kwoty ok 2500zl / rok, przy okazji zachowujesz znizki

Sorry za OT ale polecam to ubezpieczenie

Opublikowano

Wstawiasz taką szybę na jaką Cię stać, wiadomo że jak wstawisz chińszczyznę to może mieć gorsze filtry , może minimalnie się różnić rozmiarem od fabrycznej ( to już problem wstawiającego) moze się szybciej piaskować itp. Jak wstawisz ori z rokiem jakie masz na innych szybach to przyszły kupujący nie będzie się czepiał .

Dobre firmy to Securit, Nord glas, saint gobain, i ten pilkington którego logo widać z daleka :P z tańszych glaspol polska i chińskie .

Musisz jeszcze dobrać kolor pasa jaki masz na szybie, prawdopodobnie siwy .

Jak byś przejeżdżał przez Opole to Ci mogę wstawić :)

jak coś to PW

Opublikowano

Ja u siebie placilem za pilklingtona z wymiana i paskiem 390zl w autoglass, wiec widze ze ceny sa rozbiezne :)

Opublikowano
Ja u siebie placilem za pilklingtona z wymiana i paskiem 390zl w autoglass, wiec widze ze ceny sa rozbiezne :)

to tanio :)