szwarcu1 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Od dawna nękał mnie błąd uszkodzonego trzeciego światła STOP. Postanowiłem w końcu naprawić "nienaprawialne" świało Po kolei: Narzędzia: Śrubokręt Lutownica, cyna, kalafonia Coś do cięcia plastiku - w moim przypadku miniszlifierka (np. dremel) Browarek Więc zabieramy się za pracę Demontujemy światło - nie będę opisywał jak to zrobić, bo temat był już opisywany na forum. Wycinamy plastik, tak abyśmy mieli dostęp do widocznych styków gniazda z płytką Lutujemy razem ze sobą pady na płytce ze stykami gniazda Gotowe Lampy nie kleiłem w żaden sposób. Nawet po wycięciu plastiku, lampa jest nadal sztywna i nic nie będzie pękać. O szczelność też nie mamy się co martwić, bo i przed naprawą lampa w tym miejscu nie była szczelna. W razie pytań - służę pomocą Mogę także wykonać taką naprawę - w razie pytań proszę o kontakt.
karamba1977 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Witam !! To moj drugi post i pierwszy problem. Wczoraj umylem auto na myjni i jak wjezdzalem do garazu do zona zauwazyla ze nie mam trzeciego stopu. Czyzby wilgoc ? Dolne sa ok. Sprawdzilem na wszelki wypadek bezpiecznik i jest tez ok. I moje pytanie jak wyciagnac ta listwe stopu bo nie widze tam zadnych srubek zeby ja wykrecic . A moze macie inne pomysly co powinienem jeszcze sprawdzic bo byc moze nie sa uszkodzone luty. Za wszelkie pomysly i podpowiedzi dzieki. Moje autko to B7 Avant.
Bartekkkk24 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Witam, czy nie robi się zwarcie jak zlutuje się pady? i czy będzie chodzić światło?
szwarcu1 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2015 Nie bardzo rozumiem pytanie... Cały pic polega właśnie na polutowaniu wsuwki z polem lutowniczym, aby zapewnić lepszy kontakt elektryczny.
Bartekkkk24 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 oki nie ogarnalem na początku już wiem o co chodzi
lukaszooo Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Twój zabieg pomaga tylko w przypadku braku łacznia na kostce, jesli spalą sie diody dalej zostaje tylko aso.
Bartekkkk24 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 dokładnie jak napisał lukaszooo , ewentualnie wymiana diod ?
lukaszooo Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 U mnie jak wyciągnełem stopa z mysla wymiany samych diód to juz zbytnio nie było do czego lutowac bo cała płytka była zagnita i spruchniała, zamowiłem nowy stop w aso za 214zł i zapomniałem o temacie.
Bartekkkk24 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 no tak w takim wypadku zrobiłeś co należy
tomek29 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Od dawna nękał mnie błąd uszkodzonego trzeciego światła STOP. Postanowiłem w końcu naprawić "nienaprawialne" świało Po kolei: Narzędzia: Śrubokręt Lutownica, cyna, kalafonia Coś do cięcia plastiku - w moim przypadku miniszlifierka (np. dremel) Browarek Więc zabieramy się za pracę Demontujemy światło - nie będę opisywał jak to zrobić, bo temat był już opisywany na forum. Wycinamy plastik, tak abyśmy mieli dostęp do widocznych styków gniazda z płytką Lutujemy razem ze sobą pady na płytce ze stykami gniazda Gotowe Lampy nie kleiłem w żaden sposób. Nawet po wycięciu plastiku, lampa jest nadal sztywna i nic nie będzie pękać. O szczelność też nie mamy się co martwić, bo i przed naprawą lampa w tym miejscu nie była szczelna. W razie pytań - służę pomocą Mogę także wykonać taką naprawę - w razie pytań proszę o kontakt. Dzięki ale najpierw powiedz jak ściągnąć tapicerkę w klapie
lukaszooo Opublikowano 10 Czerwca 2015 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zdjęcie tapicerki nic nie pomaga bo od środka nie ma dostępu.
tomek29 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zdjęcie tapicerki nic nie pomaga bo od środka nie ma dostępu. to jak wyciągnąć to światło
mlodziak22 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 (edytowane) Edytowane 15 Lipca 2015 przez mlodziak22
lukaszooo Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Na fotce wygląda prosto, w rzeczywistości ze zdjęciem tapicerki jest wiecej zabawy niz z wyjeciem stopu. Da sie wyjąć bez sciagania tapicerki.
Grz3si3k Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Dokładnie jak na obrazku od @mlodziak22Od środka jest dostęp śrubokrętem - żeby odblokować metalowe spinki... przesuwając długi czarny plastik. Ja niestety musiałem kupić nową lampę - bo miałem popękaną obudowę (czerwony plastik) i woda wdostawała się do środka. Prawdopodobnie kiedyś ktoś próbował podważać/odchylać lampę śrubokrętem - z tąd moje 4-5 pęknięć. Edytowane 19 Czerwca 2015 przez Grz3si3k
mlodziak22 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 U mnie dokładnie było to samo, po deszczu miałem wodę w klapie. Wymieniłem bez żadnych problemów tylko koszt niestety niecałe 200zł.
lukaszooo Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Kupowałem jakos w tamtym roku i płaciłem 220zł
Grz3si3k Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Ja w tym tygodniu kupiłem za 205 na All.. Ale co zrobić
jose65 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Opublikowano 25 Czerwca 2015 to już wiem skąd woda w klapie. Kupiłem wczoraj lampę i na dniach będę wymieniał. mlodziak22 dzięki za foto.
jarku21 Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zrobiłem jak opisujesz, lampka działa jak nowa dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi