Prezes870 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Może nie jest to audi a vw t4 2.4d 93r. Ale się was spytam. Mianowicie: Skręcając głowice i wyjmując klucz ze śruby nasadka wyszła z kluczem bez problemu ale został torx drobny i wpadł do kanału z olejem ;/ niuchałem go magnezem itd spuściłem olej żeby sprawdzić ale nic. Klucz jest 3cm długi ;/ Wiem że kanał idzie przez głowice potem do bloku i w bloku jakoś 10cm od głowicy jest zakręt wiem bo mam taki stary blok silnika i zobaczyłem i nie wiem czy nic się nie stanie jak go zostawie ;/ bo nie mam pojęcia jak to jest tam dalej w środku. Pomóżcie bo samochód potrzebny jest a tu taka kicha wyszła .
SotoM Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 wpadł ci ten bit w kanał ten co jest na wysokoscie termostatu miedzy 1 a 2gim cylindrem... moze bezposrednio z weza sprezonym powietrzem tam dmuchnac aby go pchnęło w dół do miski...
pioteros Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Skombinuj mały magnes neodymowy, przyspawaj przymocuj go jakoś do kawałka drutu o średnicy 3-4mm i spróbuj wyciągnąć, na pewno da się, tylko naprawdę dobrze go przymocuj żeby magnes nie został bo wtedy dopiero będzie bieda
Prezes870 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Próbowałem już magnezem ;/ a wpadł na ostatnim cylindrze ;/
Prezes870 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Cos ty nie da rady ;/ zdjalem miske ale ten kanal zamienia sie w niby taki maly i probowalem dzis caly dzien go wyciagnac ale nici . Zlozylem wszystko i jutro odpalam.
pawel1806 Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Ja bym nie próbował go odpalać z kluczem w silniku...
sokal Opublikowano 21 Marca 2014 Opublikowano 21 Marca 2014 Ja bym nie próbował go odpalać z kluczem w silniku... Myślisz że on nadal próbuje?
adadur Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 są magnesy neodymowe na giętej końcówce - w zasadzie jak nie ma szans się przemieścić to można by go zostawić, jak wpadnie do misy to tam zanudzają się wykorbienia i mogło by go "przycisnąć" do misy
keepper45 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Ten silnik nawet z kluczem w środku bedzie jeździł, ale do rzeczy: albo magnesik taki na spreżynie albo silnik wyciągnąć i go góry nogami
Gniady Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Magnesu neodymowego nie spawajcie bo się rozmagnesuje.
Aron21 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Ciekawe jak tam silnik Czy udało się wyciągnąć bita czy poszedł w spalanie
Prezes870 Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Opublikowano 10 Maja 2014 Poszedł w spalanie hehe 30 tys zrobione i klucz sięsię nie ujawnił.
Rekomendowane odpowiedzi