Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

TorSen na tylną oś, robim terenufffkie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

no jest

wrzuc zapytanie i daj znac co Ci odpiszą

ta szpera jest duża lepsza od tego Torsena co ja mam bo ma mniejszy wspólczynnik blokowania

Opublikowano

Zobaczymy czy cos odpisza ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dev, coś u mnie zaczeło sie pocić z tyłu ponieważ chyba plame zostawiłem na parkingu :kwasny: w poniedziałek będe na kanale zrobie zdjecia i kumpel tam sprawdzi skad dokładnie moze być wyceik, rzuciłbyś jakimiś numerami możliwycg simeringów, albo co tam może przepuszczać :hi:

Opublikowano
  • Autor

Wsio na pierwszej stronie jest.

Opublikowano

Jest jakis problem ze zmiana tych uszczelniaczy? Trzeba dyfer demontowac?

Opublikowano
  • Autor

Nie nie trzeba.

Musisz sprawdzic w jakim stanie są półosie talerzowe.

Opublikowano

odkrecasz centralny srubunek flanszy i powinna wyskoczyc

tam gdzie pracują one na simeringu pod paznokciem wyczujesz czy jest rów czy nie... jak jest to nic z tym raczej nie zrobisz tylko drugie flansze, simeringi masz po 10zł w motoryzacyjnym

Edytowane przez pioteros

Opublikowano

Dzieki chlopaki, zrobie foty co tam sie dzialo

Opublikowano
  • Autor

Cos mi sie przypomina ze jedna półos była lekko nadgryziona przez ząb czasu i moze dlatego cieknie

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

matix, masz tylko ABS/ESP

---------- Post dopisany at 19:07 ---------- Poprzedni post napisany at 19:05 ----------

nie bylo jednoczesnie ESP i EDS w B5 przynajmniej w ośce, EDS i ASR owszem, ale byl tez i sam ABS/EDS

w Quattro kazde mialo EDS, niektore ESP ale za to nie bylo ASR w ogole bo nie ma nic o tym napisane w opisie numeru pompy

---------- Post dopisany at 19:14 ---------- Poprzedni post napisany at 19:07 ----------

Pompy w ośkach poliftach

8E0614111AN / 8E0614111AB / 8E0614111AM - ABS

8E0614111AN / 8E0614111AM / 8E0614111AD - ABS z Navi

8E0614111F/8E0614111B - pompa ABS+EDS

8E0614111G / 8E0614111C / 8E0614111AJ / 8E0614111AH / 8E0614111AQ / 3B0614111- ABS+EDS+ASR

8E0614111AT / 8E0614111T / 8E0614111AS / 8E0614111AA - ABS+ESP

Panowie mam u siebie pompe 8E0614111AM w a4 b5 fl

mam tylko ABS

Czy to oznacza że jeśli uda mi się znaleźć którąś z pomp z EDS lub ASR będę mógł wrzucić ją do auta czy będą potrzebne dodatkowe przeróbki ?

(najbardziej zależy mi na eds)

Opublikowano

jesli masz oske i znajdziesz pompe do oski z dodatkowym edsem sama zamiana pompy ze sterownikiem powinna wystarczyc aby eds dzialal

Opublikowano

jesli masz oske i znajdziesz pompe do oski z dodatkowym edsem sama zamiana pompy ze sterownikiem powinna wystarczyc aby eds dzialal

Tak mam ośkę

http://www.allegromat.pl/aukcja180295

Znalazłem coś takiego, wygląda identycznie jak moja- ma takie same wyjścia na przewody hydrauliczne i kostkę elektryczną

Czy na kod sterownika również mam zwrócić uwagę ? Biorę się za szukanie bo zawsze chciałem mieć to w mojej B5 w B4 działało to świetnie i mi brakuje tego systemu ;)

Edytowane przez jacjacek

• 2 lata później...
Opublikowano

My też tego szukaliśmy.Dev jeżeli możesz to proszę o priv.To dla kolegi też pasjonata a Twoja wiedza jest bezcenna ;) Pozdro i dzięki.

• 2 lata później...
Opublikowano

@Dev

Hej!

Mam kilka pytań:

-Jak oceniasz różnicę po włożeniu torsena do przodu i do tyłu względem standardowego quattro?

-Jaki jest nr dyfra od v8 d11 bo mam gościa z podobno takim dyfrem

-Zajmujesz się jeszcze przeróbkami torsena? Jeśli możesz to napisz ile taka przyjemność u ciebie kosztuje

P.S wiem data, ale temat nadal bardzo ciekawy i aktualny 

Opublikowano
  • Autor

Zadzwoń jutro

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 23.09.2013 o 22:10, Dev napisał:

W kazdym V8, oznaczenie dyfra AFV lub AXZ

---------- Post dopisany at 22:10 ---------- Poprzedni post napisany at 11:00 ----------

jedna mała ciekawostka, auto przy skręconych kołach i daniu w pi....ę nie nosi na wszystkie strony du...ą tylko idzie za przednimi kołami

normalnie to d...pa latała jak Żyd po pustym sklepie a teraz krótko idzie bokiem zaraz potem szybko sie prostuje

bardzo mi sie to podoba bo auto o wiele lepiej startuje :grin::grin::grin::grin::grin:

Cześć @Dev

czytałem wątek i mam pewne pytanie, znalazłem dyfer z V8 D11 z oznaczeniem AFV do kupienia, pisałeś że AVF i AXZ mają Torsen, w etce pokazuje tylko AXZ, dlatego chodzi mi tylko o potwierdzenie, że oba się niczym nie różnią.

Przerabiasz te dyferencjały z V8 do B5? Czytałem że stoczyłeś Torsen z 45 na 41 mm. Czy jeszcze jakiś zabieg jest potrzebny by dopasować tylny Torsen? Bo wałek i wieniec zostaje z B5.

Czy  korzystałeś też z tylnego dyferencjału z możliwością blokady za pomocą siłownika pneumatycznego? (Taki jak w A80 B4) Umiałbyś opisać różnice między tymi dwoma rozwiązaniami?

Chętnie bym się dowiedział czy od czasu ostatnich postów wpadł może jakiś nowy pomysł.

Pozdrawiam

received_420251963042872.webp

Opublikowano
  • Autor

693456699

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

Mam torsena z V8 i zastanawiam się czy jeśli jedna stronę prze toczę pod łożysko to czy będzie wytrzymałe?

( Nie pasuje do obudowy dyfra z a4)

Audi ma 350+ 

Opublikowano
  • Autor

Robiłem przeróbkę do RSy z 550 konnym silnikiem, bez awarii jeździ już ponad 6 lat 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

:decayed:@Dev do mojej b6 też zrobisz taką przeróbkę? :decayed: