Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] 1.9TDI Quattro by Emsi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

skrzynia zostaje twoja:wink: w warsztacie masz opis swapu na AWXa

Opublikowano

Mnie spotkało coś takiego na początku przygody z A4, 2 tłoki pękły i d*pa. Postawiłem na generalny ( bo nigdy nie wiadomo co się kupi...)

Koszta koło 3k ( nowe tłoki, cylindry, planowanie głowicy i uszczelki). Po tym nie bałem się pchać w podnoszenie mocy teraz ma 160 KM i idzie do żyda. A to żeś tak męczył auto i jeszcze na zaciąg quattro, 3-4 bieg...? biczowanie Ci się należy...

Opublikowano

czynią takie rzeczy :) Chyba obstawie na AWX młodszy silnik seria 130km i wgl jedyny minus chyba że pompowtryski. przejade sie dziś do AUTOPASJA Olecko Świętajno Kamil Retel autonaprawa chiptuning fap klimatyzacja zobacze co mi zaśpiewa i wgl

---------- Post dopisany at 15:05 ---------- Poprzedni post napisany at 15:02 ----------

Mnie spotkało coś takiego na początku przygody z A4, 2 tłoki pękły i d*pa. Postawiłem na generalny ( bo nigdy nie wiadomo co się kupi...)

Koszta koło 3k ( nowe tłoki, cylindry, planowanie głowicy i uszczelki). Po tym nie bałem się pchać w podnoszenie mocy teraz ma 160 KM i idzie do żyda. A to żeś tak męczył auto i jeszcze na zaciąg quattro, 3-4 bieg...? biczowanie Ci się należy...

I tak sie zj***ła i tak 3 nad ranem 70km od domu jakoś musiałem próbować sie ratować pamiętaj że samochód rzecz nabyta ;)

Opublikowano

no dobra, to że pasuje do B5 to wiadomo od dawna, są conajmniej 4 projekty ze 130ka w B5 na forum, seba1-2, dudi75, szamek i ostatnio Maxterr zrobił swapa. tutaj na filmiku masz pomodzonego, tak wiec dochodzi Ci koszt zrobienia FMIC wymiany turbo i pompek by tak jeżdził:wink: odrazu Ci pisze to drugie tyle co zakup silnika:banan:

Opublikowano

ale czekaj jeśli dobrze myśle 130 w b6to skrzynia 6-biegowa czyli następna kwestia by sie rozwiązała :naughty: Wsadzić na raz 8 tys to spora kasa --- w sumie to druga B5 ale jak wszystko na cacy będzie zrobione to myśle że po zimie zawiecha kpl amory sprężyny i wahacze a potem parę latek bez wkładu bym latał może i to dobry dil

Opublikowano

ja sie poddałem z racji nieznalezienia chętnego na przerobienie elektryki :wink: nie było fachowców na szybko:kwasny:

---------- Post dopisany at 15:22 ---------- Poprzedni post napisany at 15:22 ----------

AWX był tylko 5biegowy, AVF był 6 biegowy

Opublikowano

a czym sie różni AVF od AWX ? obydwie 130km tylko skrzynią i że AVF częściej w passatach był ? który lepszy i czy da rade spasować np Do AWX skrzynie od AVF w ,,Q'' ?

Opublikowano

no liczbą biegów sie róznił i wielkoscia sprzęgła, AVF ma 240mm, noi momentem obrotowym

Opublikowano

Za 6000 to ja teraz swoją oddaje haha padaczka

Opublikowano

obydwie są ok, to ten sam silnik jest:whistling:

Opublikowano

Chłopaki ucho do holowania z przodu jest pionowe ,,I'' czy poziome ,,--'' ?? pytam bo nie pamiętam a robie sztywny hol i nie wiem jak zaczep przyspawać ?

Opublikowano

6-8 tysi za 1.9tdi to b duzo :) juz bym wolal mocna benzyne z lpg

Opublikowano

gdyby wsadził taką kase w obecny silnik to by wykrzesał z 200km spokojnie:wink:

Opublikowano

w sumie racja, porzadny remont przy okazji by zrobil i była by igła

Opublikowano

Jeszcze nie wiesz co się stało a już takie masz plany :facepalm: chyba za dużo masz kasy :grin:

Jak podczas jazdy zgasł bez dziwnych niepokojących dźwięków to nić poważnego raczej się nie stało. Pewnie to jakaś pierdoła.

Jak nie zrobisz swapu w dużej części sam to zapomnij lepiej o tym bo gra nie warta świeczki. Lepiej podkręcić AFN-a niż potem mieć dużo problemów i kombinacji przy swapie niepewnego AWX-a.

Takie moje zdanie :hi:

Opublikowano

Okazało sie jednak że to pompa paliwowa ;/ podłączyłem na krótko bezpośrednio baniak 5l przewód i do pompy wcale nie pobiera ;/ więc jestem zmuszony do zmiany jako że samochód i tak będzie podkręcany na mocy poszukuje od razu pompy od AHH jeśli ktoś taką posiada w dobrej cenie proszę o kontakt biorę od ręki :D

---------- Post dopisany at 18:13 ---------- Poprzedni post napisany at 17:59 ----------

W sumie za razem od razu wałek rozrządu Sdi 38E

Opublikowano

teraz aby tylko przyszedł ten co chcesz:wink:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...